17 Şubat 2009

Doğru beslenme ve sağlık üzerine

Mehtap "Herkes Konuşuyor" başlıklı bir yazı yazmış. Yirmi yıllık sağlık tecrübesiyle paylaştığı bilgiler her eve lazım türden. Sizler de okuyun isterim.
(Mehtap, özellikle zeytinyağı konusunda söylediklerine o kadar katılıyorum ki. Türkiye'de sadece diyetisyenler değil, kalp doktorları bile ne diyor biliyor musun:
Bütün yağlardan almanız gerekir, fındık yağı, soya yağı, mısırözü yağı da kullanın. Hatta bunları karıştırıp öyle kullanın! Hiç biri de biz bu yağları öneriyoruz ancak rafine edilmiş yağların sağlığa yararlı bir yanı var mı yok mu diye düşünmüyorlar bile. Kaç yıl önce Amerikan Soya Birliği'nin bir basın toplantısında Hintli bir doktor soyanın yararlarını anlatıp soya yağını göklere çıkardığında, "peki rafine edilmiş soya yağından bu vitamin ve mineralleri alabiliyor muyuz" diye sormuştum. Hık mık etmiş, "pek değil" demişti.)

10 yorum:

Sevgi Küçük dedi ki...

herkes kulaktan dolma bilgilerle hareket ediyor zaten. daha öncede konuştuk bunu, sağlıklı beslenme ile ilgili doğru bilgi yerine "moda bilgi" yaygın; herkes brokoli mi yiyor ye hadi, ama modası geçince bırak?! nasıl mantık anlamıyorum. bir ara zakkumun adı geçmişti de herkes son çare diye yığılmıştı. insanların bilgisizliğine mi üzüleyim yoksa çaresizliğine mi bilmiyorum.
bu arada link için sağol. :)

neslihan erzincan özgür dedi ki...

teşkkürler canım.hemen linke bakacağım.sevgilerimle...

Zehra Gürgen dedi ki...

Hemen Mehtap'ın yazısını bir solukta okudum.
Geçenlerde kanola yağı ile ilgili bir yazın vardı. Onu okuyunca insan sağlığıyla nasılda oynayıp birde sözde bilim adamlarını konuşturup çok sağlıklı diye bizleri aptal yerine koymaları kanımı dondurdu.Taşucuna gittiğimde birde ne göreyim.Bizim zeytinyağ ( hemde Nazilliden özel gelir) sever ailem kanola almamış mı? babam tv de çok sağlıklı bunu tüketin diyen doktoru dinleyince bir koşu almış. Senin yazın sayesinde öğrendiklerimi onlara anlatınca kullanmayı bıraktılar. İyiki varsın. Bilmediğimiz yada yanlış bildiklerimize ışık tutuyorsun en azından araştırmak için gerekli o soruyu aklımıza düşürüyorsun, bence bu binlerce yemek tarifinden daha değerli. sevgiyle sağlıkla kal.

pelince dedi ki...

Tijen domates için verdiğin bilgi için teşekkür ediyorum..
Linki okumak istiyorum hemen...

Sevgiler..

Delfina ; dedi ki...

mehtap'ın yazısını bu sabah okumuştum,insan bazen neye inanacağını bilemiyor...en güzeli herşeyin akışına bırakmak mıdır nedir acaba...

durutarifler dedi ki...

Beni dolu dolu bir bloggerla tanıştırdığın için teşekkür ederim Tijen hanım
Sevgiler

Tijen dedi ki...

Mehtap'a teşekkürler, bu aydınlatıcı yazı için. Sizlere de, zaman ayırıp okuduğunuz için!

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

Vallahi tijenciğim mehtapada söyledim,
ve yıllardır da tek şeyi söylerim. BEDENİN SANA, SEN BEDENİNE KULAK VERECEKSİN.
BAK O ZAMAN NE GÜZEL ANLAŞIRSINIZ..
İRADE VE AZİM GEREKLİ.HAYAT ELBETTE YİYEREK -İÇEREK GÜZEL,
AMA AZI YARAR
ÇOĞU ZARAR.
YAĞ konusu ise : elbette Z.YAĞ.
Çok sevgiler canım.

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Tijen'ciğim,

Ben de Mehtap'ın yazılarını zevkle takip ediyorum ve çok bilgileniyorum.
Çok haklı söylediklerinde, ağzı olan konuşuyor. Bir gün faydalarından dolayı göklere çıkarılanlar ertesi gün yerlerde. Kime inanacağımızı, güveneceğimizi şaşırdık bizlerde.İyi ki sen ve senin gibi düşünen, bizi aydınlatan dostlarımız var.

Sevgiler,

Sevde dedi ki...

Paylaşım için çok teşekkür ediyorum önemli bir konu...
Sevgiler