06 Şubat 2009

Bu toprağın zenginliği

Ek. Doğru dürüst açıklamadığım için kusura bakmayın. Bu yiyecekler -ne yazık ki- sadece dergi yazarları ve basın mensuplarının olduğu bir yemekte sunuldu. Fuarda bu yemekler yok ancak çeşitli sunum ve tadımlar var, aşağıda linkini verdiğim siteden programa ulaşılabilir.
*
Uşak, Kastamonu, Kahramanmaraş ve Antalya'dan tarhana çorbaları, Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş, Mardin ve Adana'dan içli köfteler, Mardin'den soğan dolması, Kahramanmaraş'tan havuç dolması, Ohri usulü Rumeli böreği (fotoğraftaki), Bursa'dan zeytinyağlı yeşil domates, Gaziantep'ten zeytin piyazı, Konya'dan küflü peynir, Antakya'dan sürk çökeleği, Kars'tan gravyer, Seferihisar'dan armola, Karaburun'dan kopanisti, Gaziantep ve Antakya'dan zeytin, Ege ve Akdeniz'den ısırgan, arapsaçı, ebegümeci, şevketibostan, turp otu, gelincik, cibes, radika, hardal otu, kuzukulağı, Çorum'dan ca dolması, Bursa'dan sakızlı kebap, Sivas'tan muhaşşerli pilav, Van'dan fırında inci kefali, Diyarbakır'dan nardan aşı, Urfa'dan şıllık, Kahramanmaraş'tan çullama, Samsun'dan sütlü incir, Diyarbakır'dan kahi, Mersin'den cezerye, Antalya'dan ramazan bağaçası, Kahramanmaraş'tan dondurma. Çok özel insanların elinden çıkan onlarca yemek Metro-Gastro dergisinin 50. sayısı şerefine hazırlandı, konuklara sunuldu. Emeği geçen herkese, elbette en başta bu yemeği organize eden Metro Group yönetim ve çalışanlarına, derginin belkemiği sevgili Nilhan Aras'a teşekkürler. (Not. Metro-Gastro Buluşması 2009, 7 Şubat 2009 Pazar günü 19:00'a kadar CNR 1. Salon'da devam edecek.)

14 yorum:

Adsız dedi ki...

Tijen'cim merhabalar
öncelikle ziyaretin ve güzel yorumun için çok teşekkür ederim.
Seni eksilere götürdüğüme çok mutlu oldum.Zaman zaman nostalji yapmak insanı yeniliyor ve pozitif enerjiyle dolmasını sağlıyor.
Şimdi aklıma geldi birde yumurtaları boyardık hatırlarmısın?
Bir ara bloğumda ekleyeyim.
Sevgilerimi yolluyorum.
Sıkı takipçinim.
Görüşmek üzere...

Damak Tadı dedi ki...

Tijen'ciğim,bende de turşu kavurmalı Rumeli böreği var..
Şimdi paylaştıklarını okuyorumda Karadeniz yöresine özgü bir sunum olmamış..)Sanırım içlerinde Karadenizli yoktu..))

Gönlüne sağlık canım..Sevgiler..

tata dedi ki...

iyi ki katilamiyorum, okurken bile aciktigimi hissettim. Tabii, saka bir yana, ne zenginlikler var her yörede...cok güzel ortaya cikmasi, tanitilmasi.
Sevgiler

neslihan erzincan özgür dedi ki...

orda olmak varmış...ne değişik yemekler var adını hiç bilmediğim,ne zengin bir coğrafyamız var,öğrenmemek ayıp....teşekkürler canım.sevgilerimle...

ece eryeler dedi ki...

Fotografınızdaki börek sanırım, Tiran göçmenlerinden olan ananemin bizlere yaptığı açma börekten. Tadı damağımda,en kısa zamanda tarifi annemden alıp deneyeceğim:) Bu zenginlikleri devam ettirmek artık bizlere düşüyor.
Teşekkürler, güzel anıları canlandırdınız:)

Sevde dedi ki...

Yoksa sizlerdemi orda olucaksını tam olarak nerde oluyor göremedğim sayfada...
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Aaaa,Aydın'dan tarif yok mu?

Cafe Gusto dedi ki...

Öyle güzel zenginliklerimiz var ki yemekle de yapmakla da bitmez sandık ama doğayı öyle bir noktaya getirdik ki belki torunlarımız bu yemeklerin lezzetini hiç bilemeyecekler..sevgiler...

pelince dedi ki...

Diyarbakıra özgür lezzetleri çok merak ettim,her yöre kendine özgür bir sürü lezzetle dolu...Tanıtılması çok güzel...Linki hemen inceliyorum..

Sevgiler..

TAZE NANE dedi ki...

Ne güzel yemekler var.
Çok hoşuma gitti.
Sevgiler.

Tijen dedi ki...

Keşke herkesin bu lezzetleri tadabileceği bir etkinlik olsaydı bu. Çok isterdim!

meleginmarifetleri dedi ki...

OFFF BÜTÜN YÖRESEL TATLAR BİR ARADA ÇOK GÜZEL BİR ETKİNLİK GİDİP GÖRENLER ÇOK ŞANSLI BENCE..
SANADA ÇOK TEŞEKKÜRLER TİJENCİM..
SEVGİLER..

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

ÇOK GÜZEL BİR ETKİNLİK OLMUŞ ANLAŞILAN .MEMLEKETİMİM LEZZETLERİNDE BAHSEDİLİYOR VALLA GÖGSÜM KABARDI.ARALARDA BU LEZZETLERE BENDE BLOGUMDA YER VERMEYE ÇALIŞAÇAĞIM BİR KAHRAMANMARAŞLI OLARAK.

egeli dedi ki...

NE KADAR GÜZEL YEMEKLERİMİZ VARMIŞ...TATLARINI BİLMESEKTE,ADLARINDAN LEZZETLERİNİ HİSSEDEBİLİYORUZ....TEŞEKKÜRLER TİJEN'CİM.