26 Ekim 2008

Sakin olalım, işimize bakalım

Arkadaşlar şimdi paniğe kapılma zamanı değil. Hepimiz üzüldük, kırıldık, kızdık, öfkeden kudurduk ama bu şekilde savaşamayız ki. Sükuneti elden bırakmanın zamanı değil. Kiminiz sitelerinizi taşıyorsunuz biliyorum. Ben şimdilik bir yere gitmiyorum. Adresim aynıdır çünkü ne siteyi taşımaya, ne yeni listeler yapmaya zamanım var. Hoş aracı siteler yardımıyla siteme girmek ve yorumları, yazıları bu şekilde yayınlamak hoşuma gitmiyor ama bunun mümkün olduğunu biliyoruz. Eger freeproxies sitesine girerseniz orada uzunca bir liste var, bu listeden seçtiğiniz aracı sitedeki kutuya kendi sitenizin adresini yazarsaniz sitenize girebilirsiniz. Yazı yüklemek ve yorumları yayınlamak için onun bir altındaki kutudaki yeşil tıkları kaldırmak gerekiyor sanırım, benim tecrübem böyle. Google'dan "yasaklı sitelere giriş" yazarsanız pek çok alternatif önerildiğini göreceksiniz. Bunlardan biri IP numarasını değiştirmek. Ben denedim ama başarılı olamadım. Belki bilgisayardaki bir ayarı daha değiştirmek gerekiyordur. Bir de "open surf" diye bir program yükleyerek (400 kb civarında) explorer veya firefox yerine onu açarak sitenize girebiliyorsunuz ancak onu da denedim, dün becerdim, bugün yine giremedim oradan. Ayrıca yavaş bir işlem. Neyse, durum budur. Tercih sizin, ister taşının, ister yerinizde kalıp buradan işlerinizi sürdürün ama vazgeçmeyin, küsüp bir kenara çekilmeyin. Toplu olarak neler yapabileceğimiz önerileri geliyor elbet. İlk etapta iki kampanyaya imzanızla katılabilirsiniz:
http://blogspotacilsin.wordpress.com/
ve
http://www.bloghareketgunu.com/imza/bloguma-dokunma/index.php

12 yorum:

Ordanburdanhayattan dedi ki...

tijencim ne güzel yazmışsın,sakin olup işimize bakmalıyız.pes etmediğimizi görüp-ve de kötü bişey yapmadığımızı-umarım geri adım atılacaktır.
ben de bir şekilde alternatif yollardan girdim umarım böyle sorunsuz devam ederiz

Eya dedi ki...

Haklısın Tijenciğim...sakin olup olabilecek çözümlerin izini sürmeli.Bizler yurtdışında belki biraz daha şanslıyız ama ne yapılması gerekiyorsa bende varım sevgili blogcu arkadaşlar...en kısa zamanda çmzümler dileğiyle, sevgiler

zehra

Adsız dedi ki...

Bildiğim kadarıyla insan hakları mahkemesine başvurabilmek için önce T.C. sınırları içindeki makemelerden sonuca dair ret cevabı almak gerekiyor. Fakat bazı adreslere mail atabiliriz. Blogumda bu konuyla ilgili bir link bulabilirsin. Sevgiler...
Boogie

Adsız dedi ki...

Birde şöyle bir kampanya başlatılmış. Bilgilerinize
Boogie

SOFRAM dedi ki...

sevgili arkadaşım blogger sayfalarına ulaşım mahkeme kararı ile enegellendiğinden hiçbir arkadaşa ulaşamıyor yazı, tarif, resim, film ekleyemiyoruz.
bir şekilde ulaştıklarımıza buralarda olacağımızı yazıp destek ve birlikte dayanışma içinde yasal çerçevede hareket etmeyi öneriyoruz..
selam ve sevgilerimizi bırakıyoruz..
Seyyah & Soframdan

Ferhanca dedi ki...

Evet yazdıklarına aynen katılıyorum.hiç bir yere gitmek bırakmak yok..

CaDı dedi ki...

Ben yurtdışında olduğum için yasak haberini ablalarım sayesinde öğrendim, yeter artık şimdi bloguma elini atan yarın herşeyime elini atar. O kadar sinirliyim ki ne diyeceğimi bilemiyorum!!

Evet belki sayfalarımıza ulaşmak için binlerce farklı çözüm bulabiliriz ama bizi bu duruma düşürenler UTANSIN!!

pelince dedi ki...

Tijen yine moral verdiğin için teşekkürler..

Yasemin dedi ki...

tijen selam, burcinindenemeleri.com un sahibi Burcin den ogrendigime gore bir exe programi var. onu bi kere kuruyorsun aciyorsun. otomatik internet explorer aciyor. ordan istedigin blogspot a girebiliyorsun. yani tek tek siteleri girmektense sanki hic kapali degilmis gibi kullanabiliyorsun. sayfanin web adresi http://www.ultrareach.com. dedigin dogru vazgecmemek lazim. ama inan suanda mutfaga bile giresim yok :(((
bu arada http://www.bloghareketgunu.com/imza/bloguma-dokunma/index.php bu sitede imza kampanyasi hazirlanmis. haberin olsun.. yasaksik gunlerde gorusmek uzere!

Boncukçu dedi ki...

Yoo ne küsmesi.
Sevgili Kuzine'nin dediği gibi inadına hergün yazıcam. Biz hatunlara bulaştıklarına pişman olacaklar.

Boncukçu dedi ki...

Yoo ne küsmesi.
Sevgili Kuzine'nin dediği gibi inadına hergün yazıcam. Biz hatunlara bulaştıklarına pişman olacaklar.

Rakunt ideas dedi ki...

Kesinlikle özgürlüğü engelleme.Nedenini bile bilmiyoruz.Bir açıklama yapma gereği bile düşünülmemiş.Bende blogumu taşımıyorum bekleyip göreceğim.