30 Ekim 2008

Kazdağı'na mantar ve ot toplama gezisi

Bu aralar biraz duyuru sitesine büründü Mutfakta Zen ama hem blogların kapanması gibi canımızı sıkan, hem dostların kitapları, gezi programları gibi insana umut veren şeyler olunca duyurular kaçınılmaz oldu. Bir dahaki yazı daha kişisel olacak, söz! (Belki bugün yapmayı planladığım -plan mı?- peynirli browninin fotoğrafı falan olur...)
*
Aşağıdaki mektup sevgili dost Ayfer Yavi'den geldi. Harika bir gezi düzenliyorlar, Slow Food Hareketi'nin Türkiye ayağına bağlı iki grup olarak. Belki ben de gelirim (zor görünüyor ama hayat bu, belli mi olur?) Gezi programında ilgili kişilerin telefon numaraları var ama burada vermek doğru gelmediği için bana mutfaktazen at gmail nokta com adresinden yazarsanız seve seve tam dosyayı gönderirim. Belki İmece Evi'nin web sitesinde de vardır ayrıntılı bilgi, aşağıda linki var sitenin.
*
Merhabalar,
21-22 Kasım tarihinde Mantar ve yerel otları yakından tanıyıp,öğrenip toplayarak yemeğini pişirmek üzere Kazdağı’na, İmece Evi’ne gidiyoruz. Perşembe akşamı 23.00-23.30 saatlerinde servis (Klimalı Midibüs) bizi evimize yakın noktalardan alıp (Kadıköy,Beşiktaş,Taksim) cuma günü sabah kahvaltısına İmece Evine götürecek.

Cuma günü iki adet yerel pazar var. İkisini de ziyaret edip o günü çevreyi tanıma, pazar gezisi ve dinlenmeyle geçirdikten sonra cumartesi kahvaltıdan hemen sonra dağlara mantar toplamaya çıkacağız. Rehberlerimiz dağcı; Baki Akkuş, 28 yıl mantar üreticiliği yapmış Mengenli Mutfak Gurusu Çetin Özbayram (SF-Yağmur Böreği üyesi) ve İmece Evi kurucularından İsmail Yenigün olacak.

Tüm bu etkinliklerin 10 kişiden az olmamak üzere kişi başı bedeli 220 TL. Bu rakamlara rehberlik, ulaşım, 6 öğün beslenme ve 1 gece konaklama, çay,kahve dahil, içki hariçtir. İsteyenler içkisini yanında getirebilir. Konaklayacağımız evler sobalı, 2-3-4 kişilik düzenekte ve tuvaletlerimiz dışarıda. Bir gece de olsa konaklanacak yerin özel koşullarını öğrenmek için internet sitesini ziyaret etmeniz önemle tavsiye edilir.
www.imeceevi.org

11 yorum:

pinarbk dedi ki...

Harika bir gezi olacağa benziyor. Duru biraz daha büyüdükten sonra katılabilirim ancak. Otları tanımak ve doğayla içiçe olmak hepimize iyi gelir:))

a_y_s_e dedi ki...

keske Turkiye'de olsaydim da katilabilseydim sizlere... ben kaz daglarini ve cevresini cok severim- hep huzur verir bana- size iyi gezmeler diliyorum- benim icin de gezin.

Adsız dedi ki...

Harika bir gezi bu...Tam benlik. Ama başka sefere ne yazık ki :(

Unknown dedi ki...

Tijen'cim,
Zeytin yaptim evde.Yaptigimdan beri,olupta yedigimden beri aklimda sen varsin hep.Tijen cok severdi diyorum ziyetinyagli limonlu.Chicago'ya yolun duserse,yada sen dusur bir sekilde:)beklerim.

Adsız dedi ki...

Merhaba Tijen,

Ben bu işin okulunu bitirdim- biyoloji mezunuyum-, ama köy çocuğu babamın tırnağı olamam. Harika bir gezi, bakalım işten izin koparabilir miyim. Sağol haber verdiğin için.
Tekrar geçmiş olsun.Şu başta kadını kapatacağız zihniyetinin getirileri yüzünden çektiğimize bak.

Sevgiler,
Hilal

NiNo dedi ki...

resimlerini ozledim :( yani fotolarini

Bir Dilim Düş dedi ki...

Sanırım müthiş bir gezi olacak bu, keşke vakit olsa da gidebilsek.

Sevgiler,
Evren

pelince dedi ki...

Bu duyurular emin ol çok işimize yarıyor..Fırsat olup gidebilsek dahada güzel olurdu ama,başka bir sefere inşallah diyorum..
Fotoğraflarını bende çok özledim...
Özellikle mevsim meyvelerini...

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

Sarı bir sonbahar gezisi olacak,
bitki ve doğa ile alış verişler yapılacak belliki.
şimdi orada olmak vardı bencede........
.............................
sevgiler tijenciğim.

Adsız dedi ki...

Tijen'ciğim,
Ben galiba gidebileceğim gibi...
Çok heyecanlıyım...
Mine Özgür

Adsız dedi ki...

çanakkale bayramiç ilçesinde babam görevliydi Kazdağna ve ayazmaya giderdik küçüktüm. mantar getirirleri.hey gidi :)