25 Ekim 2008

Şimdi de blogspot'a ulaşım YASSAH

Farketmişsinizdir, 24 Ekim 2008 Cuma günü akşamüzeri bir mahkeme kararı ile (pire için yorgan yakarak) blogspot uzantılı sitelere ulaşım yasaklandı. ÖNCELİKLE BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDEN BİR TAKIM SİTELER YÜZÜNDEN TÜM KULLANICILARIN SİTELERİNE YASAKLAMA GETİRİLMİŞ OLMASINI KINIYORUZZZZZ... HELE DE BU YASAĞIN SANKİ BİREYSEL OLARAK SİTE SAHİPLERİ SUÇ İŞLEMİŞ, YASADIŞI BİR ŞEYLER YAPMIŞ GİBİ YANSITILMASINI BEN ŞAHSEN AYRICA KINIYORUM.
Bir avukat dosttan gelen bilgi şöyle:
Türkiye'de 5651 sayılı Kanun yürürlüğe gireli beri herhangi bir web sitesinde bu kanunda sayılan suçlardan biri ile ilinitli içerik olduğu iddiası ile sitelere erişim engellenebiliyor. Bu kanun dışında da Türk Ceza Kanunu'ndaki suçlara yada Medeni Kanun'da belirtilen kişilik hakkı ihlallerine ilişkin bir içerik taşıyan web siteleri de engellenebiliyor. Ne var ki bu "engelleme" yapılırken Türkiye'deki Internet servis sağlayıcıların alt yapısı ve kullandıkları yazılımlar sadece o sitenin bulunduğu web adresine erişimi engellemeye elverişli olmadığından siteyi taşıyan sistemi tümden kapatıyorlar. Sonuç ortada, bir kişinin hakkını aramak için ya da bir suç işleyeni engellemek için milyonlarca kişinin ifade özgürlüğü engelleniyor.
*
Şimdilik çeşitli aracı siteler kullanarak sitelerimizi güncellemeyi sürdüreceğiz. Tez zamanda yasağın kalkması için de elbirliği ile mücadele edeceğiz. (Bu sitelerden biri www.vtunnel.com, şu anda onu kullanarak bu yazıyı yüklüyorum. Siz de giremediğiniz siteler için bu veya benzeri siteleri kullanabilirsiniz.)

21 yorum:

Bir Dilim Düş dedi ki...

Tijenciğim çok haklısın bu kadar insanın düştüğü hallere bak!!! ASlında ironik olan şu insanlar zaten başka siteler üzerinden veya değişik programlar kullanarak sitelerine girebiliyor. Engellemenin ne faydası var şimdi?

Sevgilerle:(((
Evren

Amatör Gezgin'in Gezi Notları dedi ki...

Bu ne büyük saçmalıktır. 3. Dünya ülkesi olduğumuzu bu yasaklarla bir kez daha kanıtladılar. AB'ye girme vs. hikaye. Önce zihniyet düzelmeli. Blog yazma özgürlüğümüzü engelleyemezler. Sevgiler

Tijen dedi ki...

Bence de engelleyemezler. Öyle ya da böyle çözümler üretmeyi sürdüreceğiz, karşı çıkacağız bu yasaklara. Yoksa bir iki derken her şeyi yasaklayacaklar anlaşılan.

zengile dedi ki...

Hayatın her anında ve her alanında duruşumuz sağlam olmalıki biz engellere değil engeller bize çarpıp yıkılmalıdır. Sağlıcakla kalın

Aslı Cin dedi ki...

Tijen, bunun adı rezalet. Yani akıl mantık var, bir sayfa için koca siteye erişim eklenebilir mi? Bugün burada anlattığımda, duyanlar şoka uğradılar. Güldüler halimize. Utandım...

ece arar dedi ki...

çok saçma çokkkk

Eya dedi ki...

Sevgili Tijenciğim...şnanılmaz yani,blogumda da belirttiğim gibi ülkede herkesin gözünü bağlıyorlar ama tüm dünya olan bitenden haberdar.Hala maalesef çok aciz bir şekilde yasaklama yolunu seçen bir ülkeyiz.Bence sayısız lüks alışveriş merkezleri,lüks siteler, apartmanlar açarak geliştiğimizi düşünenler biraz geriye bakıp,asıl geliştirilmesi gerekn tarafa yönelmeliler.Ne yazık kı ülkemiz gösteriş olarak hep önlerde ama bence daha çok yol katetmemiz gerektiğini düşünüyorum...sevgiler

zehra

bngiris dedi ki...

çok üzgünüm , çok kızgınım ..ne oldu sanki şimdi yine buradayız ..dün akşamdan beri şoktayım mutlaka bişey yapmak lazım..

one ben bir sey dedi ki...

Sevgili Tijen,
Çok üzücü bir durum umarım düzelir
düzelinceye kadar www.onebenbirsey.blogcu.coma taşındım
sevgilerimle

Adsız dedi ki...

MASALIM '' masal :( '' OLDU ??
BİR HATA YÜZÜNDEN FATURA MİLYONLARCA ARKADAŞLARIMIZA KESİLDİ
Face Booktan, diğer başka sitelerden tüm kınama etkinlikliklerine katılıp ses vermeye çalışıyoruz.
Bir çok arkadaşlarım yeni bloglarını açmış adres yolluyor.
ben devem etmiyeceğim.
taakii BİR DUT MASALIMI geri verinceye kadar........

TÜM ARKADAŞLARIMA SEVGİLER SELAMLAR.

Senide çok özledim TİJEN ciğim :(

HERKEZLERİDE !!!


NuNu

Demet dedi ki...

Inadina yazip, inadina okuyalim. Ve sirt sirta verelim tüm blogger'lar olarak. Baska yapacak bir sey yok sanirim...
Cinnet sebebi bu olanlar...

SOFRAM dedi ki...

canım bizde çok üzüldük neden nasıl bilemiyoruz artık.. mahkeme kararı ile erişim engellenmiş... o kadar birikim emek ve paylaşım ne olacak bilemiyoruz.. eşim bir şekilde giriyor ama sayfalarımıza erişemiyor yazı ekleyemiyor yorumları onaylayamıyoruz...
bu yorumu da o şekilde girerek yazdık umarız ulaşır..
artık tekrar diğer sayfa ile devam edeceğiz sanırım ya da nasıl olacak bilmiyoruz ama bir çare düşünceğiz fakat yazışmayı nasıl tekrar düzenleyebileceğiz ayrı bir soru..
Soframdan & Seyyah
(Fatma & Akif)

şimdilik diğer sayfalarımız:

http://sofram.blogcu.com/
http://aakif.blogcu.com/
http://gittiklerim.blogcu.com/
http://kalppili.blogcu.com/
http://kenaryazilari.blogcu.com/

Boncukçu dedi ki...

Ben de bi fazla ne olur dedim, kedişimi de yı alıp wordpress e taşındım.
http://minnosveboncukcu.wordpress.com/
nenoniye gelince bloglara ulaşabildiğimizden haberi yok henüz. O da blıgcuda ikamet ediyor şu sıralar
http://nenoni.blogcu.com
Gerçi Sevgili Tijen yerimizde kalsak dediğin gibi...
Bu arada ne kadar hatun varsa bunlar sayesinde bilgisayar uzmanı olacağız:)

Betül İnce dedi ki...

Hala yassah hemşerim dönemindeyiz hem de tüm dünyanın birbiriyle iletişim halinde olduğu bir dönemde ve nedenini bilemeden soracak bir yer bulamadan.
Ben de şu linkteki (http://hotspotshield.com/hss_client/hssupdm.php)programı indirdim ve eskisi gibi devam edebiliyorum. Blog manşete de duyurdum. Ama neden?

Tuba dedi ki...

Coook yazik cok. Soyleyecek kelime bulamiyorum bile.

Berceste dedi ki...

Her zamanki gibi en açıklayıcı, en doğru ve en güzel yazı senden geldi Tijen.

Bu yapılan hastalık nedeniyle ağacın dalı yerine kendisini kesmek gibi birşey. Özellikle suç unsuru bulunan site ya da siteler yerine kendi sitemde bu yazı ile karşılaşmak korkunçtu. Ben miyim suçlu, ne yaptım ki diye şaşırıp kaldım. Sonra Youtube ve Wordpress olayları aklıma geldi. Tüm dünya okuyabiliyorken, Türkiye'de engellemek neyi çözüyor? Gidip neden suçlu bulunmuyor da koskoca bir ülke cezalandırılıyor? Belki kötü, saçma yayımlar yapan Blogger kullanıcıları olabilir ama ben yemek yaparken, hastalanınca, canım çay içmek istediğinde bile danıştığım Blogger'daki arkadaşlarıma neden ulaşamıyorum? Hele hele suçları ıspatlanmış fenerli derneklerin web siteleri bile yayımda iken!

Evet çözüm bulunmalı ama ne? Gazamız mubarek olsun bu trajikomik olayda :)

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Ne yaparlarsa yapsınlar bir şekilde çözüm yolu buluyoruz.

Ne kadar yanlış bir durum. Bu zamanda?
Niye o sitelere yasaklama getirmeyip,herkese böyle bir olayı yaşatmalarını anlamıyorum.

KINIYORUMMMMMMM.

pelince dedi ki...

Çok anlamsız buluyorum bende.Şuanda olduğu gibi vtunnel yada ktunnel kullanılarak giriş yapıyoruz.Ama blogcuları bu şekilde takip etmek epey zor olucak...İlgili yerlere gereken mailleri attım.Umarım birileri sesimizi duyar...
Ben yine de wordpress den bir blog alıp tüm bilgileri aktarmaya çalışıyorum...
Kurulan dostlukların,arkadaşlıkların,özgürlüklerin kimse önüne geçemiyecek....

Tijen dedi ki...

Bence hepimiz sakin olup bir süre aracı programlar eşliğinde sitelerimizi güncelleyip yorumlarımızı bırakalım, bilmeyenleri bilgilendirelim, toplu olarak neler yapabileceğimizi araştıralım. Ne dersiniz? Paniğin, kırgınlığın zamanı değil şimdi.

SOFRAM dedi ki...

merhabalar...
bizler şimdilik taşınmıyoruz gitmiyoruz beklemedeyiz ama herkes gibi sıkıntıdayız tabi ki...
sağolsun birdilimdüş bir program yolladı
şimdilik rahatız isteyenlere de yollamaya hazırız..
isteyenler bize mail adreslerini yazsınlar..

Seyyah & Soframdan

Sazji dedi ki...

Bu yasakçı zihniyetlere yazıklar olsun. Öyle devam edersek internet diye birşey kalmayacak Türkiye'de. Tabi ki internet'in güzel tarafı, her zaman bir çözümün bulunabildiğidir. Eğer proxy siteleri ve web sayfalarıyla uğraşmak istemiyorsanız, UltraSurf programını da bedava indirebilirsiniz. Bir kez tıklarsınız, IE penceresini açıyor ve her zamanki gibi doya doya sörf yaparsınız.