11 Aralık 2006

Yemek yapmak

Dün Atlas dergisini okurken özellikle Mevlana Yolu dosyasindaki fotograflardan ve yazilardan alamadim gözlerimi. Bir süre devam edecek büyük bir proje bu. Mevlana ve ailesinin Konya'ya gelene kadar yaptiklari yolculugun izlerini sürmüs Atlas ekibi. Yazi içinde geçen su sözler (elbette Mevlana'nin) biraz daha açti gözlerimi:

Etmesin tek söz dilin, üç sey için;
Bir yolun, bir altunun, bir mezhebin.
Celbeder daima bu üç sey düsmani,
Bir tuzak bekler düsüp av olmani.
Söylesen bir sirri birkaç ferde sen,
Dinle artik ummadik dillerde sen.

11 yorum:

Margot dedi ki...

Sevgili Makarna Kardeşim,
İstanbul'da olduğunu duyunca iki kere yorum yazma teşebbüsünde bulundum ama hain beta blogger her seferinde hata verdi. Neyseki inatçıyım :)
Geldiğide görüşebilseydik keşke, özlemiştim çok seni. Artık başka sefere diliyorum.

PS:Canı lahana dolması çeken biri olarak, hemen tavsiyelerine uyacağım.

Sevgiler!

Unknown dedi ki...

sevgili Tijen hanım,

Çok güzel yazmışsınız, çok teşekkür ederim,bizimle ilgili yazını ilk yorumu bizden olsun,her zamanki gibi çok zarif ve naziksiniz. Çok sağolun
sevgiler

menevse

Tijen dedi ki...

estagfurullah menevse hanim,
arkasinda duramayacagim hiç bir seyi/kimseyi/markayi önermedim bugüne kadar. hak etmeseniz inanin yapmazdim. insallah güzel dostluklara vesile olur.
*
sevgili makarna kardesim,
gelmisti yorum ama??

Sibel dedi ki...

Ne güzel de çatlamış bu nar, tadındandır derdi görse annem. Nar suyunu iyi ki söyledin, düşük tansiyonluyum ben de, gerçi çok fazla içmiyorum ama pek severim! Hele Sultanahmet'te bir İmren Büfe var ki, aman Allahım, bardak bardak içesi geliyor insanın..

Tijen dedi ki...

dogru sibel'cigim! gisela'nin mantarlari öyle tatlidir ki! benim için de iç bir bardak karisik meyve suyu imren'de. ben de istanbul'dayken beyoglu'nda elma-havuç-portakal suyu icmistim pek severim üçünü bir arada..

Yıldız dedi ki...

Ne guzel biriyle tanistirdiniz bizi, tesekkurler.

Keske bir Menevse de Ankara'da olsa. Ofisin yakinindaki ev yemekleri diye yedigimiz seyler hep etli ve yagli yagli seyler.

Sevgilerimle...

Tijen dedi ki...

sevgili yildiz hanim,
keske siz istanbul'da olsaydiniz diye yanit verecektim ama size kiyamadim. istanbul'un kesmekesi herkes için zor zaten. eminim vardir ankara'da da menevse hanim'lar is onlara ulasabilmemizde.
*
pirtik'cigim tansiyona dikkat!
öpüyorum seni allah kolaylik versin..

Mr_TD dedi ki...

bir dahaki kitabinla beraber bir de foto-cd si hediye et bence artik,bonus olarak :),cok güzel,canli bir foto yine,her zaman ki gibi :)
Bu sene galiba görüsemiyoruz,belki san yolunu düsürürsün kim bilir :)

slmlar
T:D

Adsız dedi ki...

Merhab Tijen hanım, nar resmi çok güzel dalında ne çatlamış öyle. Arkadaşıda tanıştırdığınız iyi oldu. Dediğiniz gibi bugün belki yarın lazım olur bu türlü değerli ablaların yardımları ve dostlukları.
Kendinize iyi bakın Sevgilerimle Nesrin

Tijen dedi ki...

Sevgili Nesrin,
Kesinlikle! Hele bir tanisaniz Menevse Hanim'i..
*
Sevgili Bay TD,
Demek yilbasi programlariniz degisti. Kismet efenim ne diyelim? Biz de zaten memleketi terketmeye hazirlaniyorduk yilbasi için, zaten görüsemeyecekmisiz anlasilan. Belki ben Avrupa çikarmasi yaparim belli mi olur???

Adsız dedi ki...

Bu ne güzel bir resim.!Bu ne güzel bir manzara..!Bu ne güzel bir meyva..!Allahim san sükürler olsun.