13 Kasım 2012

Eve dönmek ne güzel

Eve dönmek ve... Aaa o da ne çan sesi geliyor. Resmen kilise çanı çalıyor. Neredeyim ben allahaşkına? Pardon, televizyondan geliyormuş. İZ TV dinliyorum da bir yandan! Eve dönmek pek güzel evet. Fakat dönüp de dolabı bomboş bulmak pek o kadar sevindirici değil. İlk sabahki kahvaltımızda sadece annemin Burhaniye'den, benim New York'tan getirdiğim iki peynir, zeytin, tereyağı ve annemin ayva marmelatı var. Pek o kadar da az değilmiş gibi görünüyor bakıldığında ya bizim kahvaltı soframız hep rengarenk olur. Mevsimine göre, domates, salatalık, biber, avokado, siyah ve yeşil zeytin (yeşiller benim yapımım tabii), başta maydanoz olmak üzere yeşillikler, bazen omlet... Ben kahvaltıda tatlı yiyemem. Dolayısıyla marmelat ilgi alanıma girmiyor. Tereyağını da pek tercih etmem. Ekmeğin üzerine sürecek bir şey olmayınca söylene söylene yağ sürdüm. Aslında insanın bu kadarına bile sahip olması şükran duyulacak bir şey. İnsanoğlu işte, bulduğuyla yetinir mi. Meğer sadece kahvaltılık sorunu yokmuş evde. Ne sebze var ne salata malzemesi. E ben ne yiyeceğim? Kaç gündür karbonhidrat ağırlıklı beslenmişim. Midem küsmüş birazcık. Onu şenlendirmek, neşelendirmek lazım. Öyle yorgunum ki, çıkıp alış veriş edecek halim yok. İmdadıma buzdolabında bekleyen baklagiller ve "kuruluklar" yetişti neyse ki. İlkbaharda Gaziantep'ten getirdiğim kabuklu mercimeği çıkardım. Baktım biraz kurutulmuş patlıcan ve sevgili Kevser hanımın (Burhaniye'den komşum, güzel yürekli okurum) armağanı kuru domatesler var. Neyse ki sepette 3 tane kuru soğan varmış. Zeytinyağsız ise çok şükür hiç kalmayız. Hemen bir soğanı doğradım, az zeytinyağı, tuz, sevgili Bilge'nin armağanı "Osmanlı baharatı" (Mısır Çarşısı'nda bulunan Ucuzcular'dan daha önce bahsetmiştim), ufak doğradığım kuru patlıcan ve domatesler de eklenince ortaya pek nefis bir yokluk yemeği çıktı (yokluk muuu? Dalga mı geçiyorsun?) Yanımda yabani pirinç ve esmer basmati pirinci getirmiştim. Onlarla da yağsız bir pilav yaptım (haşladım yani, az tuz ve az zeytinyağı ilavesiyle), eh daha ne olsun? Dün böyle geçti. Bugün ise güzelim pazarıma merhaba dedim. Ve sonbahar bereketine. Pazarlar bir başka yazının konusu olsun. Şimdilik hoşgördüm demekle yetineyim en iyisi.

23 yorum:

Esma dedi ki...

Daha ne olsun sevgili Tijen hanım ,her şey varmış..Bizim evde de tadilat var taze sebze almaya vakit bulamadım bende kuru börulce ısladım yarın için..İnsan alışınca arıyor yeşillikleri kahvaltıda ,doymamış gibi oluyor insan,neyseki güzel pazarınız var,doğal doğal alırsınız artık canınız sağ olsun,kolay gelsin.Hoş geldiniz evinize..:-)

Sevgiler..

Esma

Tijen dedi ki...

Kolay gelsin Esma hanımcığım, dilerim tez zamanda biter tadilat işi de yenilenmiş evinizde oturmanın keyfini çıkarırsınız. Neyse ki bugün yeşilliklerimi aldım. Yarın kahvaltıda ipek gibi maydanozlar da olacak!

kekik dedi ki...

Hosgeldun Tijen! Kimbilr neler getirdin, ne oykuler biriktirdin yolculuklarinda? merakla bekliyorum:)

tijen miriam dedi ki...

bienvenido a casa :))
welcome home

hosgeldinnnnn

Tijen dedi ki...

Muchas gracias Ticencim!

MARTI dedi ki...

Hoşgeldin. :)

Bir Dilim Düş dedi ki...

Hoşgeldin tatlımm...

Sevgiler,
Evren

ece eryeler dedi ki...

Hoş geldiniz:) Ayağınızın tozuyla size bir sorum olacak..Annemlerin minik zeytin ağacı ilk meyvelerini verdi bize. Çok değil 1,5 kilo kadar zeytinimiz var. Siyah zeytin hazırlamak ile ilgili benim kaçırdığım bir yazınız var mıydı? yada bana bir site önerebilirmisiniz bu konu ile ilgili?
Şimdiden çok teşekkür ederim.
Sevgiler

Tijen dedi ki...

Ece,
Teşekkürler!
Ben geçen yıl şuradaki tarife göre teneke çevirme zeytin yapmıştım. Gayet güzel olmuştu:
http://www.agaclar.net/forum/kisliklar-konserveler-receller-baharatlar/15103.htm

Tijen dedi ki...

Evren'ciğim, Özlem'ciğim,
Teşekkürler!

Serap dedi ki...

Hoşgeldiniz. Ne iyi ettiniz de geldiniz. Biriktirdiklerinizi paylaşmak için, güzel yazılarınızın takipçisiyiz... Sevgiler.

My Butterfly Wings dedi ki...

Hosgeldiniz Tijen hanım!
Sevgiler,
Turkan

Narince dedi ki...

Hoşgeldin ! Kuruluklar benim de kıymetlilerim, kış geçmez onlarsız.

Unknown dedi ki...

merhaba,uzun zamandır ben de sizi takip edemedim.çeşitli nedenlerle bloglar dan uzak kalmıştım.merakla paylaşımlarınızı bekliyorum.sevgiler...

Tijen dedi ki...

Arzu,
Teşekkürler. Fırsat buldukça yazacağım elbet.
*
Necla'cığım,
Sen ne muhteşem şeyler yapıyorsun kurularla canım bilmez miyim.
*
Çok teşekkürler Türkan hanım, siz de hoşgeldiniz!
*
Sevgili Serap,
Ne güzel yine sesini duymak.

Ferkay dedi ki...

Hoşgeldin canım benim...

Aicha Dalgic dedi ki...

çok güze,bayıldım harika

gorunuyor

ellerine sağlık bende

sizi bloguma seve seve

beklerim

bisous bisous

www.fraise-framboise.blogspot.com

misk dedi ki...

Tijencim, Allah sana kolaylık, sağlık, ağız tadı versin her zaman ki böyle tatlı yorgunlukların sürsün! ben çok özenirim bu iş bitirmiş, bir sürü yeri silip süpürüp memleketine dönmüş olma durumuna! kendime de böyle bir hayat diliyorum, sana imrenerek! Bu arada, Trader Joe's muz cipsi aynen dediğinden, muhteşem değil mi? büyük torbasından alıp içine tuzsuz kavrulmuş ayçiçeği çekirdeklerini de atıyorum... bir de çay demliyorum, günümü böyle geçirebilirim! sadece bu aralar irmik pudingimin derdine düştüm, irmik arıyorum, ama İtalyanların polentası için de kullanıldığına göre international district'de bulacağım kesin.. şu gri Seattle günlerinden birini bir downtown international district ile paklayıp neşelendirmem gerek!! sevgiler:)

daimamutfak dedi ki...

Tijen'ciğim hoş geldin,sefalar getirdin.Özlettin....

Oglak Kizlari dedi ki...

Eh, hoş geldin.
Yeni yeğene selam, Maya ya öpücük ve yola devaamm.

Anne Çiğdem

neseersoy dedi ki...

Tijencim tekrar hoş geldin:-)
Mercimek ne güzel bir kurtarıcı ne güzel bir lezzettir , sıkça tüketip hiç bir zaman yeter demiyeceğim bir lezzet .Evde olanlardan yaptığın bu karışımın tadının harika olduğuna eminim , ben de denesemmi acaba , evdekiler kuru domates dışındakileri beğenirler , aslında kuru domatesi de söylemesem yiyip hımm çok lezzetli diyeceklerine de eminim :-)) kolay gelsin ,sevgilerimle-Neşe

Mutfak Havlusu dedi ki...

Bizlerin gözdoymazlığına
sofraların,ömrümüzün şükür eksikliğine
dolablarımızın bolluğuna
pazarların güzelliğine
hayatının renkliliğine
seyyahlığına..
Kısaca herbirine öz halde değinmişsin,e bize birşey kalmamış söyleyecek:-)
Sen hep hoşgelirsin aksi mümkün müdür?

Özgür Tatlar dedi ki...

hosgelmissin.gitmek guzel eve donmek daha da guzel.