10 Eylül 2012

Böyle geçti bir yaz

İlk günler bahçede adam boyu olmuş otları yolarak; aralarından çıkan her bir domatese, salatalık ve bibere sevinerek; aaa kabak çıktı, aaa bamyanın çiçeği ne güzel, Zübeyde iyi ki hatmi dikmiş, ne güzel pembe pembe açıyor; iyi de bu ne kabağı; sen vermiştin ya tohumunu; aaa hakikaten, ben Tayland'dan getirmiştim o tohumları, Tayland kabağı bunlar, ne güzel bir tatlı yapıyorlar bu kabakla, ben gitmeden olsa da yapsam; Zübeyde nerdesin ayol, yoğurdum bitti yoğurt mayalayacağım; saat 8 miii, tüh geç kalacağım pazara; oh börekle kahvaltı etmek ne güzel; ya lütfen siz vermeyin parasını, borçlu hissedeceğim şimdi kendimi (çaycının karşısındaki terziyle muhabbetimiz); nasıl yani kaç senelik müşterine getirmiyorsunuz da İstanbul'daki bir hanıma mı yolluyorsunuz bütün domatesleri ben kaç haftadır bekliyorum, aşkolsun bak başkasından alacağım (Fatma ve Burhan'la muhabbet); offff taze ceviz çıkmış (ve akşamüzerleri bahçeye inen merdivenin başında oturup ceviz kırma, ayıklama ve yeme sefası); pazarın bütün bereketi üzerinde, tam da ben giderken, olacak şey mi; denize girsem mi girmesem mi ama çok işim var, bütün kış arayacağım bu anları biliyorum ama; çok işim var, çok işim var, çok işim var; yazı yazmaktan yoruldum, bittim hakikaten bittim, beynim oyuldu, içimde kelime kalmadı, ama az kaldı, dayan biraz daha dayan; bir hafta kaldı, beş gün, üç gün derken gidiş vakti geldi çattı; giderken işi teslim edip el sallayacağım; Burhaniye'ye de vedam bu, pazarcılarımla da helalleştim bugün ve yaz bitti. Şimdi gitmek vakti.

13 yorum:

Serap dedi ki...

Gidişler hüzünlü olur... gittiğiniz yerde yeni keyifler, yeni mutluluklar, yeni tadlar yakalamanız dileğiyle. Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Canim benim, o bitti sandigin kelime dagarciginla harika bir son yazi eklemissin buraya :-)

Yolculugun, rahat ve huzurlu gecsin diye temenni ediyorum, bu sabirsizlik birazcikda heyecandan olsa gerek, guzel haberlerini bekliyor olacagim :-)

Sevgiler...

CmlTmzl dedi ki...

Merhaba
bloğunuzu severek takip ediyorum,ama söylemek istediğim birşey var.
Bir okuyucu olarak birden fazla blog takip ediyorsanız bunu gooogle reader üzerinden
yapmak en iyi seçenek,ve ilgini çeken bir şey gördüğünde bloğun sayfasına
gitmek(en azından yorumları okumak için)ama sizinde bloğunuzda olduğu gibi postunuz
google readerda sadece yazı olarak resimsiz görünüyor,bu da diğer bloggerların postlarının
arasında dikkat çekmeden karışıp gitmesine sebeb oluyor,benim size naçizane tavsiyem
bloğunuzun google readerdaki görünüm ayarlarını değiştirirseniz (hem yazı,hem resim görünecek şekilde)
hem bloğunuz öne çıkar,hemde sayfa ziyaretçiniz artar.

Tijen dedi ki...

Serap,
Çok teşekkürler. Dilerim hepimiz yeni tatlar yakalar, sevdiklerimizle mutlu mesut yeriz.
*
Başak,
Çok sağol canım. Haberleşiriz elbet.
*
CmlTmzl,
Öneriniz için çok teşekkürler. Epeydir blogla ilgilenmediğim için söylediğiniz konunun farkında değildim. Hemen yapayım.

Narince dedi ki...

Ege'den ayrilmak daha bir zor. Hele o pazarlarini, geldik geleli sebzelere meyvelere bakip dudak bukuyorum. Bir tek sutcumun arabasinin arkasinda getirdiklerine bakiyorum severek. Cok yoruldun, dinlenebilirsin artik umarim biraz.

Oglak Kizlari dedi ki...

Bu kadar mı güzel anlatılır.
Ellerine sağlık.

Hayırlı yolculuklar.

Anne Çiğdem

Tijen dedi ki...

Necla'cığım gerçekten çok yorucu geçen bir yazdı. Sadece işle güçle değil etraftaki saygısız komşularla da uğraştım (yani içten içe). Şimdi gözüm arkada gitmiyorum anlayacağın.
*
Çiğdem'ciğim,
Sağol güzelciğim. Size de, eh siz de okul yollarına düşüyorsunuz:)

Esradan dedi ki...

mutluluk dolu bir güne uyanmanız dileklerimle sevgiler

misk dedi ki...

Selam! Herşeyin son demini daha uzun ve keyifle yaşamak istiyor insan, şöye uzuun uzun, hafızamda yaşasın bir sonraki buluşmamaıza kadar diye.. ama işler her zaman bastırıyor işte! ben de pek çok sonun demini bile yakalayamadan canım İstanbul'umdan buralara, Seattle'a geldim 1 ay önce. sana sormak istediğim bir sürü şey var Tijaecim, ama en çok aklımda zeytin ve beyaz peynir var! Tabi ki yeni tatlara açığım ama bildiğim tatlara en yakınını bulayım derken çok daha ilginç şeyler tadıyorum!bugün farmers markette bir oeynir üreticisyle sohbete daldım, bizim bölgenin peynirlerini duyduğunu ve emekliliğinin yakın olduğunu, gelip gezmeyi çok istediğini anlattı.. haftaya ona biraz peynir bilgisi derleyip götüreyim diyorum, keşke bulabilsem de tattırabilsem.1 ayda sele zeytini, ezineyi özledim valla.. İşlerin, yolun açık olsun, sevgiler!

Tijen dedi ki...

Esra çok teşekkürler!

Tijen dedi ki...

Misk,
Seattle'da çoook güzel günler diliyorum. O tarafları bilmem ama Yunan marketi veya Ortadoğu marketi varsa aradığın şeyleri bulursun sanırım.

maria lopez garcia dedi ki...

Burhaniyem.. Senede 1-2 hafta gidebiliyorum Tijen Hanim yapmayin bana da aciyin : )
Size bol bereketli bir kis diliyorum

Betül İnce dedi ki...

Ah Tijen'ciğim,

Ben de Ankara'da yarattığım kendi küçük alanımda aşağı yukarı böyle geçirdim yazı.
Salça da süper görünüyor, ellerine sağlık.