16 Ağustos 2012

Küçücük alanda

Yazın daha iyi besleniyorum, bu kesin. Bir minik bahçe bana ne çok mutluluk yaşatıyor. Bir salatalığı dalından koptuktan üç dakika sonra yemek, sıkış tepiş dalların arasından kızarmış, hatta çatlamış pembe domatesler bulmak, kabı elime alıp salata için bolca semizotu (çünkü ben yazın toprak olan her yerde Omega-3 görüyorum!), az biraz maydanoz (ahhh ahhh, bu yaz maydanozlar bana küs), yeni büyümekte olan rokalardan (hem de seyreltmiş oluyorum), ipecik, kadifecik marullardan toplayıp salatamı yapmak... Sonra bedenimi çalıştırmak, ot yolayım, bahçe sulayayım bahanesiyle. Mesela bugün, bahçeyi otlardan arındırıp (salatalıkların altındakileri yolarken nerede salatalık var onu da gördüm, işte o üç dakika içinde yediğim salatalığı da böyle buldum) suladıktan sonra oh be dedim, bugün yemeğimi hak ettim. Alnımın teri aktı toprağa, elimin tersiyle sildim. Pek bir gururlandım. Bugün işe yarar bir şey yaptım. Bahçe hala deli kızın çeyizi gibi ya olsun ne gam. Ben iki salatalık, iki domates, üç beş biber kopardım, koca bir tas salatalık malzeme çıkardım, hatta kaynattığım salçayı da bahçenin ortasına, en güneş alan yere yerleştirdim. Bugün yastığa başımı koyarken daha bir içten şükredeceğim sanki. Gerçi ne kadar minnet duysam az ya.

13 yorum:

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Bu akşam kocaman bir bağ semizotu ayıkladım, yapraklarını salata, saplarını yemek yapacağım.
Bayılıyorum rokalı, soğanlı salatasına...
:))

Unknown dedi ki...

Eline, koluna, yuregine saglik! O omegalar yarasin, sana saglik versin, sonra sen onlarin hepsini bizimle boyle paylas!

Cok mu bencilce oldu? Yok ama gercekten icten yazdim :-)))

Benim nalet semizotlari uc dal verdi, bi turlu mutlu edemedim yahu!!! Illa cakillarin arasindan, arabanin gectigi yerden firliyor edepsizler!!! Sera kurucam en sonunda evin icine :-)))

Esma Ercengiz dedi ki...

Küçücük bir bahçemiz var yazlıkta. 4-5 m2lik bu alana her yaz 3 kök salatalık 8-10 kök de biber ekiyoruz. Aralardaki semizotları da bonusu:) Kahvaltı masasına her şeyi taşıyor, en son biber salatalık koparıyoruz. Salatanın üzerine bahçeden kopardığım 3-5 dal semizotu konmazsa, salatanın 'birşeyi' eksik oluyor..
Keşke herkes bu keyfi tadabilse..

Tijen dedi ki...

Ekmekçi kız,
Ne büyük mutluluk değil mi? Ben semizotu saplarıyla bulgur pilavı yapıyorum, nefis oluyor. Gerçi şu ara bahçedekilerin çok büyümesine izin vermiyorum. Ufacıkken koparıyorum ki alttan ektiğim maydanoz ve dereotları çıkabilsin (çok istilacı olduklarından öncü kuvvet olarak semizotları geldi).

Tijen dedi ki...

Başak'cığım,
Semizotları da kediler gibi galiba. Senin yapmasını istediğini değil kendi istediğini yapıyor. Eh boşuna "yabani" denmemiş!

Tijen dedi ki...

Esra,
Dileğine katılıyorum! İnşallah herkesin bu keyfi yaşama şansı olur. Bizim bahçe de ufak ama yetiyor işte. Aslında iyi bir planlamayla bütün yaz doyuracak ürün almak mümkün ama ben ancak ekim işleri bittikten sonra gelebildiğim için doğru dürüst planlama yapamıyorum.

durutarifler dedi ki...

Sağlıklı ve mutlu bayramlar dilerim
Sevgilerle

MARTI dedi ki...

Ne mutlu.

Berceste dedi ki...

Oh mis ne guzel, ellerinle topraga sactiklarindan topragin sana hediyeler sunmasi. Tohumunu, soyunu sopunu bildigin seyi yemek. Ellerin ve ruhun dert gormesin :)

Tijen dedi ki...

Sağol Dilek'ciğim! Senin de!
*
Martı:
Öyle vallahi!
*
Nilay'cığım,
Ben de ben de!

Esma dedi ki...

Sevgili Tijen domatesleri mi ? kaynatıp güneşe koydunuz salça için...Ben salça çok önceleri yapmıştım bu yakınlarda yapmıyorum,o zaman robotta çekip,tuzlayıp güneşe koymuştum....Kaynatıp koyunca daha mı çabuk oluyor.?? B u sene domates kurutuyorum bolca,seviyorum kuru şeyleri...
Sevgiler...

Aybige-Kedi Defteri dedi ki...

Emeğine sağlık, afiyet şeker olsun. Ben de iple çekiyorum eylülde adadaki mis kokulu domateslerime kavuşup dalından ılık ılık yemeyi, bağda biten yabani semizotlarından salata yapmayı... Aklıma düşürdün... :)

Unknown dedi ki...

Mutlu Bayramlar....