21 Temmuz 2012

Yaz gelmiş

Ben galiba yazın geldiğini ancak Burhaniye'ye geldiğimde anlıyorum. Deniz burnumun dibinde olduğunda; dalından domates biber topladığımda; bahçeden ot yolup "oh, güzel oldu dediğimde"; kahvaltılarımız iyice renklendiğinde (hoş Antalya'dayken de renklendirmiştim ya); sabahları süt alabilmek için Zübeyde'nin yolunu gözlediğimde; pazartesi sabahları erkenden uyanıp pür telaş pazara gitmek için hazırlandığımda; haftalık börek seansım için pazar öncesi börekçime gidip 1.5 tl'lik börek istediğimde; böreğimi alıp 50 kuruşa çay veren çaycıya gittiğimde; kahvaltımı edip pazara yürüdüğümde; önce Burhan'la Fatma'yı ziyaret edip onlarla hoşbeş edip, ne getirdilerse aldıktan sonra diğer tezgahlara seyirttiğimde; eli kolu dolu bir şekilde pazardan dönüp onlara sevgiyle baktığımda; içme suyumu kasabadaki çeşmelerden doldurduğumda; öğle yemeğinden sonra kısa bir şekerleme yaptığımda; rüzgarın sesi Ağustos böceklerininkine karıştığında; yürümem lazım, yüzmem lazım, güneşe çıkmam lazım diye içim içimi yediği halde bilgisayar başında çalıştığımda anlıyorum.

19 yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Ay imrendim galiba:))
Hoşgittin Burhaniye'ye Tijencim. Ekim'de Antalya'da görüşmek dileğiyle...

zübeyde karagöz dedi ki...

valla şiir gibi bravoo tijencim diline yüreğine sağlık:)))

MARTI dedi ki...

Ben de saatlerce oturup film izlediğim, kitap okuduğum, canım isterse dışarı çıktığım, yani aylaklık yaptığım ve günü, zamanı unuttuğumda anlıyorum yazın geldiğini. Denizi de özlemedim değil hani! :)

a_y_s_e dedi ki...

yine ozlettin, hem kendini hem de oralari...

Unknown dedi ki...

Ben bu resmi nereden hatirliyorum :-)

Canim Tijen'cigim, en kisa zamanda bir mola vermeni ve bu yapmak istediklerinin hepsini yapmani diliyorum :-)

Cok guzel bir ozet cikarmissin gercekten....

Narince dedi ki...

Kızılcahamam'da fotoğraftaki teyzeler tezgah acmışlar, ben hala dermansiz, ayakta zor duruyorum, gidip bakamadım. Az daha toparlanabilsem, bir bir gezeceğim tezgahlarını.

Narince dedi ki...

Fotoğraftaki teyzeler getirip sermiş önlerine bahçelerinde ne varsa. Ben hala toparlanmadım, desteksiz yuruyemiyorum. Bir toparlanayım gezeceğim bir bir tezgahları, hoş ısırıp yemek altı ay yasak hala ama, olsun yemenin bir yolunu bulurum .

mutlulukmutfaktagizlidir dedi ki...

Ne güzel yazmışsın Tijenciğim, yüreğine sağlık! Biz de Akçay'dayız şimdilik. Semt pazarının tadına biz de dün vardık. Köylüler getirmişler yetiştirdiklerini. Zevkle seçip aldık. Kocaman sevgiler!

neseersoy dedi ki...

Tijencim , benim için özlem dolu satırlar , bayram sonrası bende benzeri olayları yaşamak için güzel bir beldeye gideceğim.Ve yöresel herşey ile birlikte uzun bir zaman geçireceğim , o zaman ben de kendi izlenim ve duygularımı paylaşmaktan mutluluk duyacağım :-)Sevgilerimle,Neşe Ersoy

Nilambara dedi ki...

Tiji'cigim, iyi tatiller...
Ozlemle, sevgiyle :)

Oglak Kizlari dedi ki...

Heeeh, ben gidiyom 06 Agustos ta ama laptop ta geliyor. Kapalı diil açık hava teknoloji nasıl.

sağlıkla
Mutlu anne Çiğdem

Heyyfi dedi ki...

Merhaba Tijen, Mutfakta Zen ismini görünce çok heyecanlandım. Çünkü ben yıllardır yemeklerimin birçoğunu senin kitabından yapar, kitaptaki yorumlarını da tekrar tekrar okurum.
Kitabı eşim bana ilk getirdiğinde tariflerin yanı sıra kitaptaki yorumlarını da görünce bu sadece bir tarif kitabı değil, sanki başucu kitabı gibi demiştim. Yıllardır olan rehberliğin için teşekkürler. Artık seni buradan da takip edebilecek olmak çok heyecan verici. Sevgilerimle...
Hafize

Heyyfi dedi ki...

Geç de olsa teknoloji özrümü kırmaya ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum aslında. Bu kadar yıldır sana ve birçok keyifli bloglara ulaşmak konusunda epeyce geç kalmışım:)

nalan dedi ki...

kasaba çeşmelerinden su içmek demişsin de cız etti içim. eskiden irili ufaklı her şehirde ağzını dayayıp da su içebilirdi insan.
sahi kimler çaldı sularımızı?
hayrat diye çok güzel bir geleneği olan bu milletten?

Tijen dedi ki...

Nalan,
Çok haklısın. Bugün yine gidip suyumu doldurdum. Bu yaz damacana su almıyorum hiç. Bakalım kışa ne yapacağız? Suyumuz kireçli olmasa filtrasyon yetecek ama tadı berbat.

sare dedi ki...

Yazdıklarınızı okuduktan sonra :::))) olmamak mümkün değil.
Aynı duyguları yaylalara çıktığımda hissediyorum.
Sağlıkla yaptığınız hiçbir şey eksilmesin, mutluluklar dilerim.
Sevgiler.

Tijen dedi ki...

Sare hanım eminim hissediyorsunuzdur ne güzel şey değil mi yaylalarda olmak?

Elif'in defterinden (mndlna) dedi ki...

Yazın geldiğini anlayamıyorum ben bir kaç senedir, tatili de denizi de çok özledim. Babanın iş sebebi dolayısıyla bizden ayrı yaşayıp üzerine bir de senelik izin kullanmayacak kadar işkolik olunca tatilleri onun yanında geçirmeye başlayınca tatil bizim hayatımızda yalan oldu gitti malesef ::(

Çok imrendim...

daimamutfak dedi ki...

Canım komşum yaz geldide geçiyor bile..hala burhaniyedemisin..sevgiler..