04 Haziran 2012

Kuşkonmaz aşkına

Bu yemeğin tarifi şöyle: Önce giyinip hazırlanır, güzel turuncu bisikletinle birlikte çıkar, Beydağları'nı ve Akdeniz'i seyrederek (tabii öncelikle yola dikkat ederek) yarım saat pedal basarsın. Bisikleti alışveriş merkezinin yan tarafındaki demirlere bağlar "lüküs tüketim marketine" girersin. Lüküs tüketim diyorum çünkü normal marketlerde veya pazarlarda bulamadığım şeyler satılır orada. Arada nefis körletmek için gitmeyi severim. Aman tanrım o da ne, kuşkonmaz var. Evet pahalı. Elin gider, vazgeçersin. Elin yine gider. Bir yandan içinde savaş vardır. O kadar da lüksüm olsun dersin. (Yarım kiloluk demet 8.55 tl) Bir kaç şey daha vardır alacağın. Hepsini alır evden götürdüğün çantaya koyarsın. Çantayı bisikletinin sepetine atar yola koyulursun. Bir yarım saat daha pedal basıp eve geldiğinde karnın çoktan acıkmıştır. Dolaptaki makarna kutusunu çıkarırsın. Tartar 100 gram makarna alırsın. Bir yanda da kuşkonmazın yarısını bir çay kaşığı sarı yağ, karabiber, rendelenmiş sarımsak ve maydanoz suyuna ekleyerek (iki parmak kalınlığında keserek, tabii kart kısımları atılacak, aşağı kısımların da kabuğu soyulacak) pişirirsin. Makarna haşlanır, ama tam haşlanmaz, dirice kalır. Süzüp suluca olan kuşkonmaza eklersin. Birlikte de bir kaç dakika pişer ve birbirine alışır sosunuzla makarnanız. Saat 17:00 olmuştur. Erken bir akşam yemeği için güzel bir saat. Zaten beyaz makarna yedim diye kendini suçlu hissettiğinden bari erken yiyeyim de suçluluk duygum azalsın dersin. Yatmaya yakın karnın acıkır ama aynaya bakıp ıııhhhh dersin, yedin ya akşam yemeğini. Eline kitabını alıp yatağa uzanırsın. Yarın olsun da sevgili turuncu bisikletime yine bineyim, yine kendi yarattığım rüzgarla püfür püfür gezineyim dersin. Derin bir uykuya dalarsın. Dalmadan önce son düşündüğün şey, "yarın peyniraltı suyunda kabak çorbası yapayım, yanına da salata yiyeyim"dir.

17 yorum:

Esma dedi ki...

KUşkonmaz yemedim bilmiyorum nasıl bir sebze ,bulduğum anda olacağım.Bisiklet binmeyi bilmiyorum ama istiyorum öğrenmek,""İstemek başarmanın yarısıdır""bir gün bisiklet bineceğim mutlaka...
Makarna çok lezzetli bir şey arada bir yemek gerekli
Elinize sağlık...

novella / विश्व dedi ki...

neden böyledir hayat, anın değil de yarının keyfine düşülür :) basit lezzetli ve tam şaraplık olmuş. denenmeli :)

Tijen dedi ki...

Sevgili Esma hanım,
Haklısınız tabii, makarna güzel bir şey. Ben de epeydir yememiştim, ayda bir iki kere yemeyi seviyorum.
*
Novella,
Bilmem ki? Belki suçluluk duygusunu azaltmak içindir? Belki de yarın da yaşıyor olma arzusunun bir dışa vurumudur.

Ozlemaki dedi ki...

dokusu ne güzel değil mi kuşkonmazın? ne kadar uysal. özledik seni Tijen'cim.

aysegul dedi ki...

Kus konmaz hii? off yaa cok ama cok guzel anlatmissin iste. ama ama turkiye ne kadar ucuz yaa tijen ablacik:p

sevgilerrr xoxo

Tijen dedi ki...

Özlemaki,
Sen öyle dedikçe kendimi kötü hissediyorum!
*
Ayşegül'cüğüm,
Duymasın insanlar! Bir çok insan ayda bin tl'den az parayla aile geçindiriyor. Böyle bir ortamda bir demet kuşkonmaza 8.5 tl para vermek bile utanç verici aslına bakarsan.

tijen miriam dedi ki...

ne 8.5 tl.mi ?oy oyy oyy cok pahali ya,adasim ,sen gel buraya ben sana bol bol yaparim(demeti 1$),ister makarna ustu istersen avocado ve labne peynirli dip sosla:)

HÜLYA dedi ki...

Bizim buralarda kuskonmaz pahali degil. O nedenle, ilk çiktigi zamanlarda aliyorum arada sirada. Yesil kuskonmazi beyaz dan daha çok severim. Simdi halen satiliyor, ama artik kartlamis ve bende artik almiyorum. Afiyetler olsun Tijen. Arada insan kendine güzellikler yapmali ;-) Güzel günler dilerim.
Sevgilerim ile

yagmur böregi dedi ki...

Benim de bir kuşkonmazlı sufle denemem oldu dün, fakat foto koyacak vaktim yok:))

Unknown dedi ki...

Bak iste sana sarip yollanacak seylerin basinda kuskonmaz geliyor aslinda ama heyhat....En son gelen arkadaslarim benden hep karides isterlerdi simdi kuskonmaz da girdi listeye :-) Turkiyeye gelirken nemli havluya sarip hediye mi getirsem acaba? hahahaha

Bu hafta bir iki programini seyredip hasret giderdim, artik oturmus hersey sen de daha rahattin :-)

Optum cokkkk!

Unknown dedi ki...

Tijen'ciğim, bir merak aldım geçenlerde.. O dediğin markette 4.95'ti demeti, ama yiyemedim damak tadıma uymadı galiba..
Keşke çorbasını yapsaymışım..

Narince dedi ki...

İlk çıktığında yarım kilosu 21 lira idi. Ben de alacağım bu hafta yedi buçuğa düşmüş gördüm lüküs markette. Bir orda var zati, başka yerde yok. Hafta sonu köyde gözlerim çok aradı ama bulamadım. Kanlıca mantarı buldum dört beş tane, bolca da kuzu kulağı.

Unknown dedi ki...

Geçen hafta ben de çorbasını yaptım sevgili Tijen, senin tarifi de aklıma yazdım ama :))

nnbaLo dedi ki...

kuşkonmazı bilemem ama istanbul da oturan biri olarak turucu bisikletle alışverişe gitmeyi çook kıskandım :)

Zeynep dedi ki...

Turuncu bisikletle gezmek ne keyiflidir Tijen.
Kuşkonmazlı makarna eminim çok lezzetli olmuştur.Ellerine sağlık.
Sevgilerimle.

Oglak Kizlari dedi ki...

Eline sağlık.
Kuşkonmaz bende hiç tatmadım. Konserveyi saymıyorum.
Dün Pazar da gördüm ama kuşkonmaza benzemiyordu, ince ot gibilerdi.
??

Aç anne Çiğdem

Mutfak Havlusu dedi ki...

Bugün bende öyle bir markete uğrayıp kuşkonmaz bakacağım desem sende yok artık dersin belki:-)
çok güzel anlatılmış bir cazibe hakim olmuş:-)