15 Mayıs 2007

Bugün yine bahar


Çiçeklere çok ilgi gösterdiğimi farkeden yemekler, bir adım öne çıktılar. Bizi de en az onlar kadar, hatta belki daha çok seviyorsun. Üstelik biz olmadan yaşayamazsın, o zaman nedir bunca ilgi, övgü onlara? Ama dedim, kardeşçe yaşamanız gerek. Bu dünya hepimize yetmez mi? Neden kardeşini kıskanıyorsun? Yani bir kendinize bakın, bir onlara. Hepiniz güzelsiniz. Hepinize ihtiyacımız var şu hayatta. Evet, siz olmadan yaşayamayız ama çiçekler olmadan hayatımızda, bir organımız eksilmiş gibi olur. Haklısın dediler, bundan sonra kardeşçe yaşayacağız. Hem zaten biz hep beraberiz. İşte şu yemeğinde de görmüyor musun bizi? Bak orada filizler var, onlar büyüyünce, bizlerden birine dönüşecek. Böyle dedi çiçekler. Öndeki kuşkonmaz da çiçeği olmadığını ama çiçeklerden ayrı tutmadığını söyledi kendisini. Kol kola girdiler, başladılar dansetmeye. Ben de rahatladım. Arkama yaslandım ve tadını çıkardım baharın. Bugün Antalya sıcak ve nemli. Olsun, benim baharım var. Uzaklarda bıraktığım bir bahar ama baharımın bir kısmına kavuşacağım nasılsa. O zaman baharı bırakmış gibi olmayacağım. Bahar bana gülümseyecek, ben bahara sarılacağım.

16 yorum:

daimamutfak dedi ki...

Tijenciğim baharı geride bırakıp yaza aniden giriverdik.Ankara'da çok sıcak.Eğer yaz buysa,yazın ne yapıcağız bilemiyorum.Zor bir yaz olacak benim için.Çok sıcaklarla aram iyi değil çünki.Bende senin gibi baharı çok sevenlerdenim.Ne güzel anlatmışsın çiçekle-yemeğin duygularını.Hissetmek, bu ince duygu olursa insanlarda kıramayız çiçeği,böceği,insanı. Güzel duyguların hep içimizde var olması temennisiyle sevgiler yolluyorum..Neriman

ipek dedi ki...

AAAA ama oldu mu şimdi...
O sushilerin görüntüsü var ya, ne çiçek ne böcek dinlemez hepsini sollar bence..
"Yapmıyım, yapmıyım" diyordum, ama galiba bu görüntüye dayanamayıp yine sushi yapacağım. Ve elbette ki yiyeceğim..
Tijen sağ arkadakilerin üzerine konan turuncu nerdir?
Öndekiler kuşkonmazlı galiba, ne iyi fikir!!
Bayıldım bu resme Tijen ciğim, iyi ki yayınladın.
sevgiler
ipek

Adsız dedi ki...

Merhaba,

ben de şimdiden baharı özleyenlerdenim. Kıbrıs sararmaya başladı bile ... :(

Bu sırada ot etkinliği sırasında belki hatırlarsınız Gömeç otunu sormuştunuz. Burada Gömeç deniliyordu. Araştırdım soruşturdum öğrendim ki Gömeç Türkiye'deki ebegümeciymiş. Daha doğrusu yabanisine verilen isimmiş.

Bu konuyla ilgili size yazmaya niyetlenmiştim. Yazdım mı hatırlayamadım. Yazayım istedim.

Sıcacık sevgilerimle..

sevdamavisi dedi ki...

Tijenciğim,
siteme bıraktığın doğum günü mesajın için çok teşekkürler.
Yazılarını okumak öyle güzel ve içaçıcı ki yüreğine sağlık. Baharı tekrar hatırlamak da ruhumda bir ferahlık oluşturdu. sevgiler

Mr_TD dedi ki...

kardes kardes oynasinlar iste,seni de üzmesinler :)

TD kizar de ;)

ellerine saglik,yemis kadar olduk,degisik bir variasyon :)
japonlar görmesin :)

Istanbul dan selamlar

Tijen dedi ki...

Sevgili Zerrin,
Eh Kıbrıs'la Antalya benzeşiyor. Beni en çok sen anlarsın. Bahar kısa mı sürüyor bizim buralarda ne? Çok teşekkürler gömeç bilgisi için. Bazı yerlerde gömeç deniyor gerçekten ebegümeciye ya bazen de gömeç başka otlar için kullanılıyor.
*
Sevda'cığım ne demek! Mutlu kutlu olsun. Nice yıllara inşallah.
*
Ooo vatan topraklarına hoşgeldiniz TD beyciğim.
Nasıl buldunuz memleketi? Yerli yerinde mi her şey? İstanbul'a selam ediniz bizden.

Adsız dedi ki...

Tijen'ciğim,
Bahar'la birlikte içim,ruhum,gönlüm daha bir güzel oldu.Adeta yüzümde güller açtı diyebilirim.
Belediyeler çok güzel çalışıyorlar buralarda.Yol kenarlarında ki çicekleri dolmuşta giderken seyretmek ve hayale dalmak sanırım en güzel duygulardan biri olsa gerek.))Hepimizin hayatı (zor ama) bahar çicekleri gibi renkli ve çoşkulu geçer inşallah.

Canım sana bir tuzdan bahsedeceğim.
"Himalaya Kristal Tuzu" bu tuzu duydun mu acaba? Sana yabancı ise bir adres vereceğim bu adrese girip incelemeni isterim.
www.safrestaurant.com.tr
Eğer yolun bu taraflara düşerse buraya uğramanı ve yemeklerini,salatalarını tatmanı tavsiye ederim,sonrada seni çoook öperim canım Tijen'ciğim.
Çok tatlısın canım benim.

Gecikmeli olarak anneciğinin ve senin anneler gününüzü kutluyorum ve harika bir hafta diliyorum.

Sevgilerimle,

merakli dedi ki...

İnsanın içini açan bir yazı olmuş.:)

Tijen dedi ki...

Sevgili Neriman,
Biliyorum ki güzellikler hep var içimizde. Yeter ki onları görebilelim değil mi?
*
Yap yap İpek'ciğim. Evet ben de ilk defa yedim kuşkonmazlı suşi, herhalde Amerika'da icad edilenlerdendir. Fena değildi ama gerçek suşi gibi değil elbet. Turuncular sanırım balık yumurtası nevinden bir şeydi.. Bazen suşilerin üzerine koyuyorlar.
*
Gül'cüğüm,
Mekandan haberim var, açılacağını duymuştum. Bir arkadaşım onlar için bir malzeme bilgisi istemişti ama hiç gitmedim. Bir gün kısmet olur inşallah. Çok teşekkürler canım güzel dileklerine. Himalaya tuzu ve benzer ithal tuzları biliyorum ama doğrusunu istersen hiç kullanmadım, ben bizim deniz tuzundan ve kaya tuzlarımızdan memnunum. Yani tuza o kadar para vermeye gönlüm razı gelmiyor. Deniz tuzu bile doğal ürün dükkanlarında o kadar pahalı ki, İzmir Kemeraltı'nda kilosunun 25 kuruş olduğunu düşünürsen!
*
Sağol sevgili meraklı! İşe yaramasına sevindim.

Timur dedi ki...

empati dedikleri bu galiba :)
baharınız hiç eksik olmasın ...

timur

Adsız dedi ki...

Tijencim merhaba nasılsın?anlatımına bayılıyorum,yazmak böyle birşey olsa gerek..ben sadece limon tuzunu bilirim başka birşey bilmem bir araştırayım nedir bu bahsettikleriniz..yoksa cahil kalacağım...

nilay dedi ki...

Tijen'cim ;
geçen yıl epey baharı yaşamıştık İzmir'de...bu yıl hiç bahar olmadı neredeyse...Sizin oralar kadar nem yok şükür buralarda...ama çok sıcak yine de...çiçek fotoğraflarına bayılıyorum...Hiç kaçırmıyorsun güzelliklerini :) Hemen ölümsüzleştiriyorsun bir fotoğrafla....Böylece hiç solmuyorlar fotoğrafta...Hep güzel kalıyorlar :) ellerine sağlık...

sevgilerimle

Tijen dedi ki...

Sevgili Timur,
Kimse elimizden baharları, baharlarımızı almasın. Onlarsız ne yaparız biz?
*
Sevgili Delfina,
Yok canım aşkolsun hepimiz her şeyi biliyor muyuz ki? Bak sen de bir tanesini biliyorsun ayrıca. Fena mı?
*
Nilay'cığım,
Ben de zaten zihnimde daha canlı kalabilsinler diye çekiyorum fotoğraflarını. Moda defilesi izler gibi oluyorum sonra onlara bakarken...

Bir Derin Masalı dedi ki...

Direkt yaza geçtik öyle değil mi? Tadı damağımızda kaldı... Artık meyveler, sebzeler, yazlar, kışlar, baharlar, sonbaharlar, hiçbiri eskisi gibi değil... Çok hüzünlendiriyor beni... Etrafta kuş, kedi, köpek bile göremez olduk büyük kentlerde... Hele o eski güzelim ağaçlar...Tekrar çocukluğuma dönebilir miyim acaba...Öpüldünüz :)

Tijen dedi ki...

Haklısın Hande'ciğim,
Ne yazık ki öyle oldu ama neyse ki ben Antalya'da bol bol kedi ve köpek görüyorum. Hele bizim mahallenin bir şeker sokak köpeği var, öyle güzel bakıyor ki!

Adsız dedi ki...

merhabalar bizim beldede düzenlenen ufak bir ankette babannemde yer alıyor..sende oyunu kullanırsan sevinirm.

http://www.tarbazhaber.com/anket/anket.asp FİKRİYE YETİŞ..SEVGİLERLE