15 Kasım 2006

Patates ye ye ye...


Sevgili arkadasim Nimet Özata'nin yillarin birikimini aktardigi kitabi çikti. O eczaciligiyla yetinmeyip yillardir bitkileri arastiran, bu konuda yazilar yazip egitim veren biri. Isini de çok ciddiye alan, en dogru bilgiyi vermek için çirpinan. Fitoterapi ve Aromaterapi kitabinin çikisi eminim konuyla ilgili tüm dostlarimizi mutlu edecektir. Nimet'in önümüzdeki günlerde konusmasi ve imza günleri olacak. Bu konudaki mesaji söyle:
"Uzun bir aradan sonra sizlerle yeniden bulusuyorum. 16-19 kasim tarihleri arasinda, Askeri Müze Harbiye Kültür sitesinde yapilacak NATUREL 2006 festivali çerçevesinde, 17 Kasim Cuma günü, 13.00-14.00 arasinda, "Ana Hatlariyla Fitoterapi ve
Aromaterapi" konulu bir seminer verecegim. Ayni gün, 14.00-15.00 saatleri arasinda, kitabimi sizler icin imzalayacagim. Cumartesi günü de saat: 16.00 da kitabimi imzalayacagim. Ayrica Pazar günü Aritan Yayinevi standinda beni arayabilirsiniz. O gün belirtilecek bir saatte kitabimi imzalamaya devam edecegim."
Istanbul'da olan ve Naturel Festivali'ne gidecek arkadaslarimizin onu yalniz birakmayacagina eminim. Kutlarim Nimet'cigim. Kitabin da senin de yolunuz açik olsun. Çok güzel dostluklara vesile olsun bu kitap!

31 yorum:

Kadriye dedi ki...

oooh ne güzel...patatesi severim, mücevride severim...bu zamana kadar sadece kabaklisini biliyordum...simdi ikisi bir arada ...hemen yapmaliyim...ellerine saglik

kadriye

sevdamavisi dedi ki...

sevgili Tijen,
ben de yemek etkinliğine geç katılanlardanım, yetişemedim maalesef. patates mücverini çok beğendim, nefis görünüyor

Adsız dedi ki...

Bende bu etkinliğe geç kalanlardanım :( Sanki ayın 16 sında gibi aklıma yerleşmiş. Bugun fark ettim biraz geç oldu.
Ama sen çok gecikmemişsin yinede. İyide etmişsin çünkü annemle biz hep kabaklı yaparız mücveri. Çok farklı, alışılmışın dışında tatlarla pek aram iyi değildir ama sevdiğim yemekleri böyle ufak değişikliklerle farklı tatlara kavuşturmayı çok seviyorum. Ellerine sağlık.

Hanife dedi ki...

Fasulye, soya puresiyle mucverler, patatesli renkli mucverler... Sayende ne tadlar ogrendim Tijen'cigim. Patateslisi belki de en guzelleri:)
Salata nasil istah acici duruyor, afiyet olsun ve senin de ellerine saglik..

Tijen dedi ki...

sevgili tüloş,
kesin dene bence çok seveceksiniz. içine daha farkli malzemeler de konabilir elbet.
*
sevda mavisi,
evren'cigim sagolsun yayinlayamadigim bir kaç tarif daha vardi, seninkini de eklerim dedi. belki elinde hazirladigin bir tarif varsa hala gönderebilirsin evren'e?
*
kadriye'cigim mutlaka yap. patatesle çok daha farkli oluyor ve inan daha lezzetli. eh neticede elimizin altindaki malzeme patates güzel olmaz mi?

Tijen dedi ki...

hanife'cigim bence hepimiz birbirimizden pek çok sey ögrendik sitelerimiz sayesinde. ben herkesi kutluyor ve tesekkur ediyorum paylastiklari güzellikler için.

Adsız dedi ki...

Sevgili Tijen hanim,
Sizin sayfanizi hic kacirmam.Sürekli takipteyim.Zevkle de okurum.Simdiye kadar da yorum birakmadim saniyorum.Kismet bu güneymis.
Bugün her zamanki gibi sayfaniza girdim.Allah Allah Tijen hanim patates etkinligi hakkinda yazi yazmis.Bir an sasirdim.Etkinlik 16 Kasim saniyorum.Yaziyi okudum, oradan etkinlige girdim ki...
olan olmus.Tarifler yazilmis.Ben trenikacirdim dedim.Olamaz ya....
Tarifte hazirdi,sadece görüntülenecekti.Herhalde Ye#16 oluca ben ayin 16 si sanmisim.
Neyse ev sahibi Evrenbal'a üzüldügümü ve etkinligi maalesef kacirdigimi yazdim.O da sagolsun daha zaten tamamlamadigini, halen katilabilecegimi söyledi de katildim.
Iste böyle;biraz evvel neler yasadigimi sizinle paylasmak istedim.
Iyiki sayfaniza girmisim....
Bunca yorgunluktan sonra dinlendiginizi umuyor islerinizde basarilar diliyorum.
Sevgilerle

www.blogcu.com/birdilimbirtutam

Ozde dedi ki...

Benim burada turp otu bulmam biraz zordu, roka ekledim. Yesil sogan yerine turpun renkleriyle kombin yapsin diye de halka dogradigim kirmizi soganlar. Susami birazcik yapismaz tavada cevirip ekledim. Cok sik ve lezzetliydi. Tariflerindeki sadelik ve sonuctaki butunluk cok hosuma gidiyor.Kavur-kizart-salcala vs. yemekler guzel tabi ama dogal lezzetinden cok uzaklastiriyor sebzeleri sonucta.Tesekkurler.

LaMa dedi ki...

O turpotlu salata nasil ic acici goruntu oyle Tijen! her turlu otu severim bu turpotunu da bulursam deneyeyim.Ingilizce karsilik bulamadim sozlukte "turnip herb" mu acaba :D nasil canim cekti hic abartmiyorummmmmmmm
eline saglik

Tijen dedi ki...

LaMa,
'Turnip greens' diye bakabilirsin. Eminim bir yerlerde karsina çikacaktir. Belki sizin parkta da vardir bir bakinsana? Saka yapmiyorum..
*
Özde,
Bir yerde okumustum, (Mevsimlerle Gelen Lezzetler'e de koydumdu) sebzelere izin verirseniz onlar kendilerini gösterirler diyordu. Sadece onlara güvenmek ve olmak istedikleri sekle girmelerine izin vermek gerekiyor. Hepsi bu!
*
Serap'cigim,
Bir ise yaradigima sevindim. Bugün kendimi kapi arkasindaki süpürge gibi hissetmeyecegim sayende (vallahi saka yapmiyorum).. Sagol güzel mesajin için..

Adsız dedi ki...

tijencim,patatesli turp otu salatana bayıldım.zaten turpotunu çok severiz biz izmirliler.sunumunda bir harika .biz sadece turpotunu bol zeytinyağı ve limonla yaparız.birde senin tarifini deneyeceğim.bu arada sayfama hiç gelmiyorsun herhalde.yorumlarını beklerim.
buradan sevgi ve selamlarımı gönderiyorum
nunubella

Tijen dedi ki...

nunu'cugum geldim vallahi! önceki gelislerimde iz birakmamisim ondan gelmiyorum sandin.
turpotu ne muhtesem bir sey degil mi? ben de bazen sade yapiyorum ama katkili (patates veya baska seyler) daha çok seviyorum. ah bir de körili mercimek çorbasina çok yakisiyor turpotu denedin mi hiç???

Adsız dedi ki...

blogunu zevkle takip ederdim zaten..ama bana bıraktığın yoruma çok mutlu oldum..teşekkürler..
bu arada yazılarını okudukça iştahım kabarıyor..keşke bende senin gibi yetenekli olabilsem..
unutmadan..akşama karnıbaharlı tarifi deneyeceğim..
sevgiyle kal..

pınar dedi ki...

tijen abla turpotu salatasını böyle yememiştim hiç. emineim harika oluyordur. izmirden babamdan isticem turpotu. buralarda yok çünkü. bana yazdığım yorumu okudum ve hayal ettim. bekliyorum şimdi:))

Adsız dedi ki...

Merhaba Tijen Hanım, ziyaretiniz için çok teşekkürler sitenizi zaman zaman ziyaret ederdim. Lezzet Dergisindeki yazılarıda takip ediyorum. Sitemde sizden bir yorum görünce çok sevindim. Bundan seneler önce ilk TRT nin damak tadı programmında adınızı duymuştum. Sitenizi linklerime ekledim :)
Patatesli tarifleriniz gerçekten çok güzel olmuşlar. Hergün patates yiyebilirim herhalde, bence haklısınız patates gerçekten bağımlılık yapıyor. Ellerinize sağlık! Sevgilerimle Nesrin

Tijen dedi ki...

sevgili nesrin,
ben de gelmene çok sevindim. zamanim oldukça daha önce rastlamadigim yemek sitelerini ziyaret etmeye çalisiyorum. ne kadar çok site açildi son dönemde degil mi?
*
pinar'cigim çok iyi etmissin. bir de ipucu vereyim: ille de çok büyük seyler olmasini bekleme, gelen her güzel habere sevin olur mu?
*
sevgili yaban erigi,
ben o kadar yetenekli sayilmam. sadece elimin altindaki malzemeyi nasil degerlendirebilecegimi düsünüp olabilecek en saglikli yöntemleri seçmeye çalisiyorum o kadar. yine de çok tesekkür ederim iltifatina.

Behiye dedi ki...

Tijenciğim, salata kasen buradan aldıklarından mıydı? Çok canlı duruyor kasede, salata da:) Turpotunu ben de bilmiyorum. Sever miyim acaba...Sevgilerimle.

Tijen dedi ki...

Behiye'cigim,
Bu kaseyi geçen yaz Ayvalik'ta bir sitenin çarsisinda çini dükkani olan bir beyden almistim. Kendi yapiyordu çinilerini ve çok güzel seyler vardi. Bu onlarin arasindan seçtiklerimden biri.
Bence seversin turpotunu, ya sev ya terketçi otlardan degil o, daha mülayim bir kardes. Bilmem sizin oralarda var midir tabii? Bir bakinsana..

İpek Kuscu dedi ki...

Tijen'ciğim sana uğrar uğramamaz önce Maya'nın resimlerine gittim baktım.Babasına çok teşekkür ederiz ,öyle güzel pozlar yakalamış ki,hele hele o ayak yemesi yok mu bayıldım .Sen de katılmışsın etkinliğe ,her zamanki gibi farklı yorumun ve etkileyici ve sade sunumların çok hoş.Ben ise etkinlik tarihine dikkat etmeyince kaçırdım.Kabak etkinliğini kaçırmamaya dikkat edeceğim artık.

Tijen dedi ki...

yok canim çilek'cigim.. benimkiler öylesine. oldugu gibi seyler. ama bak maya'cigim için mütevazilik yapamayacagim. o benim kraliçem!

ZeYNeP dedi ki...

Tijen ciğim,
ne guzel bir salata bu, Turpotuna zaten bayılırım, hele patates salatasıyla nasıl guzel olur, mutlaka bu pazar gunu yapılacak, ellerine saglık,

sevgilerimle,
Figen

LaMa dedi ki...

Tijencim,
Dun senin yorumunu okudum ve markete gidince o da ne! Sebze reyonunda kocaman :sale! turnip green 5 for 5 $" yaziyor :)) Dedim bu kadar olur . Ama kalmamis sanirim alamadim.Sanirim demem kendilerini dah aonce gormedim ve uzerinde her sebzenin cinsi yazar turnip green yazan bir ot yoktu.Bu kadar yaklasmisken iskaladim ama umidimi yitirmedim,bir dahaki sefere insallah!
Behiye sen de oralarda bulabilirsin saniyorum,
Hoscakaliniz

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA TİJEN'CİĞİİİM,
Dünya Kuzusu maya'cığın resimlerine şimdi tekrar baktım çok güzel kareler eklenmiş ve nasıl da gün geçtikçe büyüp hatları yerini almış benim bebem allah nazarlardan saklasın o güzel kuzuyu;)
Unutmadan senin tablolarının yanında benim yaptıklarım karalama kalır;)Ellerine sağlık patateslerin gözlerimi aldı ve feci acıktım şuan sabahın 04.50 si biraz daha burlarda olursam kimsenin sayfasında yemek bırakmayacağım;))))
SEVGİYLE KAL...

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

mücvere bayılırım :)

Tijen dedi ki...

Sevgili Su,
Ben de! Mücveri kim kesfettiyse alnindan öperim..
*
Zuhal'cigim,
Allah askina, sabahin 4:50'sinde senin ne isin var bakiyim bilgisayar basinda? Ayrica asla kabul etmem senin güzellerin yaninda benimkiler.. Aslinda biliyor musun yemeklerimiz de bizlere benziyor. Eger sen resimlerindeki gibi bir kadinsan çok güzel ve çok bakimlisin. Bu yaptiklarina yansimis. Bense inan bakimin 'b'sini yapmayan biriyim. Makyaj ancak televizyona çikacaksam zorunlu olarak yapilir. Yemeklerim de bana benzer. Çok sükür saglikliyim, onlar da öyle olsun, bana saglik katsin yeter. Maya kusu Zuhal ablasini yanaklarindan öper efendim!
*
Figen'cigim sizin oralarda doludur simdi turpotu. Burada da bir kaç pazarcida oluyor. Ben daha almadim bu yil ama yakinda alirim.
*
E çok sevindim LaMa,
Demek ki oralarda da biliniyor. Muhtesem. Bir kere izine rastladiysan kesin devami gelir.. Turpotu yerine hardalotunu da ayni sekilde kullanabilirsin. O da 'mustard green' adiyla satiliyor olmali.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Tijen'ciğim,
Bende Maya'cığın resimlerine ve senin Amerika resimlerine dalınca zamanın nasıl geçtiğini anlamadım.
Maya tatlısı çok tatlı olmuş Allah nazarlardan saklasın korusun.

Etkinliğin hayırlı olsun,nefis tariflerle katılmışsın.Bayıldım salatana ve mücverlerine..Ellerine sağlık kendine haksızlık yapma muhteşemsin.Afiyetler olsun canım..

Sana ve güzel ailene mutlu bir hafta sonu diliyorum.Sevgiler..

Gül

Tijen dedi ki...

gül'cügüm insallah daha iyisindir. ah maya'cigi özleye özleye bir hal olduk. simdi bilgisayarin yanindaki fotografina bakip teselli buluyorum ama simdi suracikta olsa bir gülücük atsa halasina...

Bocuruk dedi ki...

Maya resimlerinin hepsi çok güzel ama benim favorim küçük balkabaklı fotoğraf. Muhteşem çıkmış. Allah nazardan saklasın.
Tariflere gelince ikisi de çok güzel. Ellerine sağlık :)

Sevgilerimle...

Tijen dedi ki...

çok da kibarizdir borucuk ablacigim, öyle bir parmagimiz havada olur.. esas koca balkabaginin yanindaki resmini seviyorum ben.. neredeyse ayni boydalar!

ev perisi;) dedi ki...

Turpotlu patates salatası gecenin bu saatinde inanın iştahımı kabarttı ellerinize sağlık nefis gözüküyor...
Turp otuna bayılan biri olarak bulursam şayet buralarda denemek istiyorum tarifinizi...
sevgi ve de muhabbetle...

Tijen dedi ki...

sevgili pericigim,
galiba herkesin yesile, dogaya ihtiyaci olan bir zamanda geldi bu tarif. daha önce de yayinlamistim fotografi bu kadar ilgi çekmemisti! insallah bulursun. aslinda turpotu yerine baska benzer otlar da olabilir (hardalotu bunlardan biri, mustard greens diye satiliyor)