09 Eylül 2006

Plajda 001

Zümrüt'cügüm senden özür diliyorum. Sana söz vermistim degil mi güzelim sitene link verecegime? Bir kaç kisiye daha söz verdigimi hatirliyor ancak kim olduklarini hatirlamiyorum. Ne olur bana hatirlatin kendinizi, olur da bu satirlara rastlarsaniz. Bir ara vaktim olmadi, sonra da unuttum iste. Zümrüt'ü Yiyorum Büyüyorum adli kitabindan taniyorsunuz. Uzun süren ugraslardan sonra www.yiyorumbuyuyorum.com ortaya çikti ve sizlerle bulustu.


Günes batmaktadir. Gökyüzü renk degistirmekte, denizin üzeri sahlanmakta, etraf sakinlesmektedir. Ortalikta çit çikmamaktadir. Tijen bir yandan yemegini yerken bir yandan kitabini okumaktadir. Son günlerdeki favorisi Slowfood ve Gökçeada: Yönetsem Bir Yaklaşım kitabi bulunmaktadir elinde. Gökçeadalilarin yemeklerini okumaktadir oradan. Cicirya, salyangoz yahnisi, tavsan yahnisi, paskalya çöregi... Sonra saraplari, zeytinleri, rakilari okumaktadir. Kahveleri sonra. Iyilik halini etrafa bulastirmak istemektedir. Gün boyu çalismamistir. Olsun ne yapalim. Bugün olmazsa yarin demektedir. Yarin olmustur hala ise baslamamistir ama olsun yarin demektedir. Yarin da geçince ne diyecektir onu da sadece ve sadece evrenin efendisi bilmektedir.

30 yorum:

Adsız dedi ki...

bayıldım plaj keyfine,sen kendi kendinin efendisisin.
senin bu küçük mutlulukların okudukça benide mutlu ediyor....
o dingin sessizlikte olmak,o anı yaşamak için neler vermezdim...
çok iyi etmişsin tijen...gözüne,gönlüne ve kaleme döken duygularına sağlık...sevgiyle kal.

Tijen dedi ki...

aysen'cigim her zaman beceremiyorum bu keyfi yasamayi ama yasayabiliyor oldugum için de çok mutluyum. darisi herkesin basina..
sagol geldigin sevincimi paylastigin için.

Adsız dedi ki...

Merhaba bende bugün her güne bir yemek kitabının 9 eylül sayfasını okudum karadeniz yemek kültürünü ve fasulye kızartmasını. Ne yapalım bizde böyle mutlu oluyoruz.

Tijen dedi ki...

öyle demeyin. kim oldugunuzu bilmiyorum ama hayatimizin içinden mutluluk çikartilacak bir yerler mutlaka var. insan her zaman ulasamiyor oraya ama imkansiz da degil onu ortaya çikarmak.

Adsız dedi ki...

Tijen hanım yazan bendim az önce by www.zengile.net Kitabınızı hergün G-mall'a gidip sayfa sayfa okuyorum ne yapalım yky den çıkarmasaydınız. Böyle olunca daha ilginç oluyor acaba yarın ne var diye merak ediyorsunuz.Siz denize biz kitap okumaya devam .Nasılsa ikiside mutlu ediyor önemli olanda mutlu olmaksa......?

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

Oh Tijenciğim yüreğine,eline kalemine(KLAVYENE),gönlüne sağlık nasıl dingin nasıl güzel renkleri olan bir günbatımıdır o ,senin yerinde olsaydım kesin günün doğuşunu da seyrederdim ordan;) (sakın şu sıralar yapayım deme havalar soğudu donma oralarda;))Bu arada petibörlerde yarı çok hoş olmuş yemiş kadar olduk sağol ama incirleri biz gelmeden bitirmişsin ona üzüldüm;(
Neyse mercimeğe yetişiriz belki;))
SEVGİYLE KAL...

Tijen dedi ki...

kazim bey merhaba,
kusura bakmayin ben de kitaplarimin pahali olmasini istemiyorum ama o kitap yky bana teklif etmeseydi olmayacakti zaten. proje yayinevinindi, kitap bir dizinin devamiydi. keske daha ucuz olsa dediginiz gibi. ben de daha rahat önerebilirim dostlarima..
sizin babaannenizle ilgili helva aninizi (size referansla tabii) dut paneli konusma metnime almistim, simdi iki ayri yerde basilacak biliyor musunuz?
*
zuhal'cigim gel pazardan birlikte alalim incirleri. sen kendi ellerinle seç. yok yok daha bitirmedim yarisi duruyor dolapta!
hosgeldin sefalar getirdin..
(gizli bir bilgi: ben çok uykucuyumdur, öyle gün dogumlarina falan kalkma adetim yok. ancak kazara uyandiysam çikip bakarim iyi mi??)

Zeynep M. TÖRE dedi ki...

Tijen bu sene ne bereketli bir sene degil mi? Izmir'de Cesmealtinda evin cevresi hep bahce ve seralarla dolu idi. Inanilmaz sayida incir topladim yedim hersabah. Butun evlerin bahcelerinde incir agaclarinda yapraktan cok incir vardi. Yillardir yemedigim kadar yedim inanirmisin :))
Ozlemisim ne yapayim.
Deniz keyfin daim olsun hep. Bende denizi gunes batarken sevenlerdenim, el ayak cekilir, evlerde yemek telasi baslarken deniz bana kalir gibi olur hep.
Sevgilerimle.

Tijen dedi ki...

zeynep'cigim afiyet olsun incirler için! fethiye'cigimin kulaklari çinlasin. incirli tarttan ikram ettigimde kaliforniya'da incir bulamamaktan dert yandi. amerika'da çok pahali oldugunu hatirliyorum. neyse ki orada yasarken yazlari mutlaka türkiye'ye gelirdim. o yüzden incir hasreti çekmezdim.
bir gün aksamüzeri deniz keyfi yapabilmek dilegiyle..

New York Muhtari dedi ki...

Merhaba Tijen hanim,
resimler oyle guzel ki, NY kosturmasindan bir mola verip, bulundugunuz yere gidesi geliyor insanin. Keyfine varin ..

Adsız dedi ki...

Ah incir için ruhumu teslim edebilirim. Sizin resimleri gördükten sonra cumartesi ağaçtan toplayıp yiyebilmek için özel olarak Sapanca'ya gittim. Tabii herzaman olduğu gibi fazla açgözlülük ettim ve dünden beri miğdem felaket durumda.

Güzel tüyolarınız ve tarifler için teşekkürler. Ilk fırsatta incirli tatlıyı da deneyeceğim, görünüşü harika.

Zeynep Seda dedi ki...

Ya bizim incirlerimiz buyumediiii:(( Boyle kucucuk, yesil yesil kaldilar, cok uzgunum! Mesuta (esim) gosterdim fotografi, ikimizde catladik kiskancliktan vallahi :) Masallah, harika olmus incirlerin Tijencim, afiyet sifa olsun yiyenlere! Bu arada marmelatin arkasindaki bardaga bayildim, cok zevkli! Hep mutlu ol insallah!

Sevgiler, opucuklerrr!

ibeking dedi ki...

tijencim sen bir yaşam sanatı ustasısın..iki gün yanında kursiyer olmak isterdim. sahile akşam gitme olayı?
küçük not: çocukluğumdan beri pazar delisiyimdir, her tür pazara itinayla giderim ama şimdi her gittiğimde seni de geçiriyorum aklımdan. şu otları tijende görseydi diye. işte uzaktan uzağa bir insanı tanımak böyle bişi..ha tabi ben tak sepeti kolunayı okumuş bi insanım bu arada.

Tijen dedi ki...

sevgili new york muhtari,
hakikaten ny çok kosturulan bir kent degil mi? arada kendini parklara atip sakinligin tadini çikariyor musun?
*
sevgili sinan,
kusura bakma mideni bozmana neden oldugum için ama incir için degmez mi?
*
zeynep'cigim o bardakçigi suriye gezisinden almistim. kendileri kahve fincani olmaktalar. iki tanecik aldim diye üzülmüstüm sonradan. ben de çok seviyorum. ben de bu incirleri pazardan aldim üzülme!
*
beykinkcigim yok be canim usta falan ben kim usta kim? bazen esiyorlar ben de içinde bulundugum durumun tadini çikariyorum ve ballandirarak anlatiyorum hepsi bu! yasam hep o anlardan kurulmuyor ki? bir gün umarim bir pazara gideriz birlikte ben de bugün pazara gitmis biriyim bu arada! bizim pazar cosmus durumda.
tijen

Aslı Cin dedi ki...

Cuma günü iş çıkışı pazarda incirleri görünce atladım hemen. Afiyetle yedim, yoksa bu resimlere baka baka fenalık geçirecektim.

Adsız dedi ki...

Sevgili Tijen,

Hem de nasıl değer, incir için herşeye katlanabilirim. Ama ağaçtan kopararak yemek tercihim, öylesi çok daha keyifli oluyor.

Bodrum'un dışında senelerdir her gidişimde ziyaret ettiğim bir yaşlı amca var, her sene incir zamanı muhakkak bahçesine yemeğe davet eder. Devamlı çağırıyor ama bu sene yoğunluktan gidemedim. Bahçesinde 40 civarı incir ağacı var, hepsi birbirinden leziz. Mmmmmm.

Damak Tadı dedi ki...

Plaj keyfine bayıldım doğrusu,sakin sakin gün batımı seyretmek o güzelim renkler inan muhteşem.Keşke bizlerde işten ara bulsakda bu tür güzellikleri değerlendirebilsek.Üstelik de plaj hemen yanı başımızda olmasına rağmen.
Şu incirler ahhh şu incirler,ne de harikadırlar.Gemlikden Ayvalık tarafına giderken yollarda ki incir ağaçlarını asla unutamıyorum.
Üstelik kimsesiz ve yapayalnız istediğin kadar yiyip depolama imkanında var üstelik.))Geçen sene o taraflardan geçerken böyle bir anım olmuştuda şimdi birden onu anımsadım.Ellerine yüregine sağlık..

Tijen dedi ki...

oh iyi etmissin asli'cigim afiyet olsun!
*
ah sinan söyleme öyle seyler! ben bes senedir gitmedim bodrum'a. yoksa daha da mi çok oldu? artik zamani karistirir oldum. yazini degil ama kisini severim bodrum'un. yazinda da sevdigim seyler yok degil gerçi ya..
*
çigdem'cigim hangi birine yanit vereyim bilemedim. öncelik tabii ki karal bebekte! maya'ya adas gelirse çok sevinirim tabii. cem'e söyle istanbul'a kasim ortasindan önce gelmem gibi (belli olmaz tabii ya) gelirsem haber veririm ama tamam mi? hadi sen meyvelerinin basina dön bakiyim... (dergiler için tnn sitesini tiklasana bir onlar her yaz bir kitap kampanyasi yapiyorlardi hala devam ediyorsa belki gelip evden almali bir sey olabilir)
*
anilari canlandirdiysa ne güzel canim! ah simdi de günes batmak üzere ama öyle esintili ki hava gözüm yemiyor sahile gitmeyi..
tijen

kuzine dedi ki...

Tijen'ciğim;
Yarın akşamki sefa şeysinde :))kuzine içinde bir kadeh şarap içermisin. İçim gitti de...

Tijen dedi ki...

içerim tabii kuzineciim yarin aksamkini senin için içerim. bir de kendim için içersem olmaz! dua et de bu deli rüzgar dursun. iki gündür uçuruyor. öyle olunca da tabii kumsali unut gitsin, kumlar uçusuyor havalarda.

Adsız dedi ki...

sevgili tijen,
çok zarifsin.beni eklemişsin.teşekkür ederim de ben seni nasıl ekleyeceğim,dur bakalım.bir bilene sorcaz elbet. sevgiler

Adsız dedi ki...

evet ekleyebildim,blogcu arkadaşım GELİNCİKLER halletti...ne güzel arkadaşlıklar bu bloglarda ya
vallahi çok hoş....
ama gençlik işte...ben 40"ı devirdim o 26-27 sin de anca...
yaşlanıyormuyuz ne....
sayfamda konuşan kedinin hemen üstündesin.
sevgiler,

YesilErik dedi ki...

Tijencim, sarap maceralarini keyifle takip edip ediyorum. Ben de gunesi denizden batiramiyorum ama sarapla bir seyler denedim gecenlerde, pek hos oldu. Erik Bahcesi'ne koydum. Hazir elin degmisken bahceye de baglanti verirsin belki :) Sevgiler.

Asortik Krep dedi ki...

Eğer yanlış anlamazsanız bloğunuzun ismini sizinle örtüştüremiyorum..Daha geleneksel ve hiç duymadığımız yöresel tatları yazıyorsunuz bazen, bazen de öyle değişik ama bizden şeyler yazıyorsunuz ki ülke yiyeceklerini hiç tanımadığımızı düşünüyorum..ama bu blog isminizin sizi yansıtmadığını düşünüyorum..Sadece sizinle paylaşmak istedim..Daha sizive yazılarınızı yansıtan bir ad yakışırdı diye de düşünüyorum :)
Country Homes dergisi bahçe ekinde kitabınız öneriliyor..Gördünüz mü?

Tijen dedi ki...

aysen'cigim çok tesekkürler! bu sayede teknoloji ögreniyoruz degil mi? konusan kedinin üzerinde konusan tijen, iyi denk gelmis..
*
veririm veririm erikçiim. erik bahçesine bakamadimdi, hemen bakarim. afiyet olsun merak ettim simdi bak.
*
sevgili asortik krep,
bak seni de (siz demiyorum sakincasi olmaz degil mi? olursa söyle lütfen) linklere eklemedigimi farkettim. hemen bu degisikligi yapayim.
isme gelince, ben bu adi o kadar çok seviyorum ki, yillar yili kendimle özdeslestirdigim bir isim. bence aslinda her seyi kapsiyor. zen (yukarida söyledigim gibi) görerek, duyarak, hissederek, farkindalikla yapmak her seyi. öyle yapmaya çalisiyorum. ne bileyim tijen'in gezileri, tijen'in yasam görüsü falan gibi bir isim versem hiç olmayacakmis gibi geliyor. tesekkür ederim samimiyetle paylastigina düsüncelerini buna çok sevindim sagol varol.
tijen

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Tijen,
Çok teşekkür ediyorum link verdiğin için,çok incesin canım.

Bende gördüm C.Homes dergisi bahçe ekinde kitabınızın önerildiğini.Çok mutlu oldum.))

Teşekkürler Tijen..

YesilErik dedi ki...

Tijencim, baglanti icin tesekkurler.

Tijen dedi ki...

sevgili damak tadi,
geç bile kaldim lafi mi olur? evet evet çigdem arkadasim almis dergiyi, geçen gün getirip gösterdi! sagol bilgi için.
*
yesilerikcigim zevkti!

Tijen dedi ki...

sevgili damak tadi,
geç bile kaldim lafi mi olur? evet evet çigdem arkadasim almis dergiyi, geçen gün getirip gösterdi! sagol bilgi için.
*
yesilerikcigim zevkti!

Adsız dedi ki...

Sevgili Tijen;
Ben sana nasıl kızarım, üstelik neden kızayım. Sen benden zaten bahsettin site açılır açılmaz :) Dostlugun yeter. Cok opuyorum.