27 Haziran 2006

Ada ve şarap


Bu kadehler Talay’larin nefis fabrikasindaki Mozart konserinden. 250 yili onlar da kutlamak istemisler ve dört yayli çalgidan olusan (iki keman, çello ve viola) ekibe bir de soprano Elif Özel’in güzel sesi eklenmis. Bu fabrikayi, orada müzik dinlemeyi seviyorum. Talay’larin bu yilki en basarili sarabi galiba cabernet-merlot kupaji. Geçen yillardan sevdigim Tenedos kirmizi bu yil gözüme çarpmadi. Çamlıbağ’in magazasinin önü ise Gilda Assa Çigan Orkestrası ile senlenmis. Oradaki degismez favorim cabernet-kuntra. Bir de mistel’i koydum çantama dönüste. O da kurumaya yüz tutmus üzümlerden alkol eklenerek yapilan likör-sarabi Yunatçılar ailesinin. Haşim bey her zamanki kibarligiyla ortalikta. Ünal Çiftliği’nin nefis peynirlerini tattirmakta bir yandan da. Ada gezisi en temel hatlariyla böyle. Üç gün üç gece. Bol dost, bol sohbet, kakuleli kahve ve visne likörü keyfi, çinaraltinda dedikodu, müzik, sarap...

19 yorum:

Lutfen by Z.Broers dedi ki...

Gittiginizden bu yana belki arada vakit bulursunuzda bir yazi eklersiniz diye tekrar tekrar geri donuyordum.. Az once yine geldim, yine birsey yok, sayfayi yeniledim guzel bir recel resmi supriz yapti bana.. belkide yaziyi ilk okuyan benim simdi.. mutlu oldum.. Sevgiler Zeyda

Adsız dedi ki...

ben de okudum... 2.yim..

Tijen dedi ki...

merhaba sevgili zeyda ve nükhet,
bazen bana da oluyor. bakiyorum birinin sayfasina aa uzun zamandir ayni, sonra sayfayi tazeledigimde bir bakiyorum meger sorun bendeymis!
hosgeldiniz!
tijen

Nihat Akkaraca dedi ki...

Ben de kaçıncı kere bakıp, güncelleşmemiş olduğunu görüyor ve gidiyordum. Biraz evvel geldiğimde ilk defa buraya baktım ve rahatladım. Elinize, beyninize, ve gezilerinize sağlık.

Unknown dedi ki...

Ne güzel bir gezi olmuş böyl eTijen hanım, valla ne yalan söyleyeyim, sizinle gezmeyi çok isterdim:)Böylece bir çok yeri görümüş olurdum:)
Derya...

Tijen dedi ki...

fatma'cigim,
iyi yolculuklar! yine haberlesebiliriz umarim.
*
sevgili destan,
bundan sonra birlikte oluruz biz de ne olacak? ooo daha kesfedecek nelerimiz var bu hayatta!
*
sevgili derya,
güzeldi vallahi. dostlar da olunca hele..
*
sevgili nihat,
tesekkürler yorumunuza.
tijen

Zeynep B. dedi ki...

Allah içine sindirsin Tijen, güzel bir gezi olmuşa benziyor.
Reçelin rengi süper ve ben senin o kitabını raflarda bulamadığım için de alamadım henüz :(

Nezaket dedi ki...

Tijen'cigim, guzel zaman gecirdigini ogrendim ve cok sevindim dogurusu. Ne yalan soyleyeyim oralarda olmayi, Talaylarin fabrikasindaki konseri dinlemeyi ve saraplari tadmayi ne cok istedim yazını okuyunca. Ayagina saglik, yazdigin icin ellerine saglik. Sevgilerimle.

Tijen dedi ki...

nezaket'cigim,
tadim günleri baska bir güzel oluyor adada ama bagbozumu da çok güzel. olur a eylülde bir tatiliniz olursa adayi düsünebilirsiniz. yazin da güzeldir hos, esinti yüzünden hiç bir zaman çok sicak olmaz.
*
mutfak robotu,
kitap kitapçi raflarinda pek görünmüyor ne yazik ki. ama pasabahçe magazalarindan veya internetten bulabilirsiniz. diger bir seçenek de her zaman gittigin kitapçindan siparis etmesini istemek.
*
kara sayfanin içi kararmis. aydinlansin bir an önce dilegiyle sayfaya mesaj biraktim.
tijen

Adsız dedi ki...

meraba, uzun zamandir bloglara ugrayamadim, epey biseyler birikmis okumak icin, zamana yaymak lazim :)
bu fotograflari sen mi cekiyosun (sen dedim izin almadan, umarim sorun olmaz) cünkü mükemmeller, yeni dönmeme ragmen Tr'den, özendim fotograflara bakinca..

Tijen dedi ki...

evet canim ben çekiyorum elbette sen diyebilirsin ben de öyle diyorum çogu zaman! her zaman bekleriz.. ada da bekler.
ben çok güzel fotograf çektigimi düsünmüyorum ama iltifatina tesekkür ederim!
tijen

Adsız dedi ki...

Tijen Hanim iyi günler Bozcaada gezinize ait yaziyi okudum,güzeldi.Ama Geyikli de radyasyon oldugunu yazan gazete haberleri var o bölgenin halki bu durumda ne yapiyor, bir bilginiz varmi? TUBA

Adsız dedi ki...

merhaba,

Tijen hn,tukaşın sitesine baktım.henüz reçellerle ilgili yazınız yer almamış.diğerlerine göz attım.yoğurtlu buğday çorbası tarifinizde,malzemeler o tarife ait değil sanırım.bilginize...

sevgiyle,esenkalın.meral demirbaş

Tijen dedi ki...

sevgili tuba,
bir sey yapiyor gibi görünmüyorlar dogrusu. iskelenin orada denize girenler vardi. adalilar ise bize kadar gelir mi acaba diye korkmuslar ama simdi herkes sakin sanirim.
*
sevgili meral,
bir bakayim siteye. dogru tarif gönderdigimi zannediyorum ama.. (taa geçen yaz göndermistim!) tesekkürler uyarin için.

Tijen dedi ki...

meral tekrar tesekkürler. uyarin üzerine tukas ekibine yanlisligi ilettim. benim gönderdigim dosyada dogru tarif var ama sanirim güncelleme yaparken öyle bir hata olustu. en kisa zamanda düzeltilecegi ümidiyle.
tijen

Adsız dedi ki...

sevgili tijen
paylaşımların için yürekten teşekkürler..nasıl mutlu oluyorum yazılarını okurken bir bilsen lavantaların resmini iyiki ekmişsin çooook güzeller..merak ettim kakuleli kahve nasıl oluyor.hazırlanması kolaymı ...

yürekten taşan sevgiyle

yasemin

Adsız dedi ki...

Merhaba Tijen Hanim
Yazilarinizi her zaman takip ediyorum. Ben de eskiden gazete ve dergilere yaziyordum simdi de bunlari yeni actigim blogumda topladim. Lavantalarla ilgili notunuzu okuduktan sonra bir fikir olsun diye ben de kendi linkimi yolluyorum size. Arilara dikkat!
http://bahcevan.com/?p=3
Murat

Tijen dedi ki...

yasemin'cigim,
sagol güzel sözlerine. ben tabii simdi gördüm yorumu, simdi yanit verebiliyorum. kakuleli kahve çok güzel bence. hazirlamasi zor degil, pisirimi türk kahvesi gibi. suriye'de istersen öyle çekiyorlar: normal kavrulmus kahve, bir miktar kabuklu kakule, biraz da kabugu ayiklanmis kakule birlikte çekiliyor hepsi bu!
*
çok tesekkürler murat bey,
hemen girip bakacagim sitenize..
tijen

atesinsesi dedi ki...

kalbimde hürriyet günleri
yok yok kan kırmızısı şarap
ah güzelim marmara


:)