25 Mayıs 2006

Sivas'tan kısa selam

Bu sefer de selamimiz Sivas'tan. Tanrim ne kadar yorgun hissediyorum kendimi. Suriye'de yedik güzel seyler yemesine de hepimiz döküldük. Hatta gruptan biri hastaneye yatmaya vardirmis isi. Ben daha yeni toparladim ama bir yandan da acaba yorgunluktan sogukalginligi baslar mi telasindayim.

Dünkü Antep-Sivas yolculugu 8 saat sürdü. Komedi bir yolculuktu diyebilirim. Neyse ki yanim bostu, ayagimi uzatabildim ama can sıkıntısından bir ufak torba badem, 3 muz, 5-6 kilis kahkesi, 3-4 de antep kahkesi (zeytinyaglisindan) yedim. eh çok da fena degilmis liste. Yola çiktigimiz 2 saat bile olmamisken yarim saat çay ve ihtiyaç molasi verdik. Ardindan Malatya otogarinda bir yarim saat daha. Oradan ayrildik bu sefer benzin molasi, ardindan durduk yolun ortasinda. Ne oluyoruz derken bir baktim birileri çilek mi kiraz mi birseyler aliyor. En son olarak da Hekimhan'da aksam namazi molasi verdik. Iki kisi namaz kildi, 20 kisi sigara içti! Ben de oraciktaki igde agacindan iki dal koparip otobüsü kokuttum. Sonra da onlari Fatma arkadasima getirdim. Fatma'yi taniyorsunuz, mutfak solisti. Kayisili perdelerini gördüm. Aksam o saatte yemek yiyemem deyince bana güzel esgi asi'ndan isitti. Yesil erik ve karisik bakliyatla yapilan nefis bir çorba. Tarifini alacagim ondan. Sabah da biri peynir ve evelikli, öteki cevizli gözlemeler yapmis canim. Tabii tembel ve yorgun misafiri ancak 9'da kalkinca... Cevizler ve kayisi kurulari Divrigi'den, ablasinin bahçesinden. Bugün de 'iç' yemeye gidecegiz, sire pazarini gezecegiz. Bakalim gezi bitince ne kadar pestil olacagim, ne pestili olacagim? Kisa dedim ama evde hizli baglanti bulunca oturup yazdim bunlari. Gelen yorumlara da bakamamistim önceki seferlerde. Kimseyi yanitlayamadim ama hakikaten çok kisacik oldu baglantilar. Simdi de kafam dumanli ya bu kadar cümleyi dogru dürüst kurabildiysem ne mutlu bana! Fatma'nin selamlari var bu sitenin okurlarina..

12 yorum:

Safran dedi ki...

Tijen'ciğim başım döndü okuduklarımla, sayende biz de güzel bir tur atmış oluyoruz...Aman sağlığına dkkat et, sevgilerimi gönderiyorum :)

Safran

Zeynep M. TÖRE dedi ki...

Tijencim,
Turkiye kazan sen kepce modundasin harikasin, doyasiya gez, benim icinde gez, biliyorsun senin cantanin bir kosesindeyim her zaman, seyreyliyorum sayende heryeri, canim ulkemi.
Sefan olsun.

Tijen dedi ki...

ah zeynep'cigim vallahi pek güzel de pek de yorucu bu gezme isleri. bakalim sonunda hal kalacak mi? isin kötüsü bir de herseyin üstüne 16 saatlik otobüs yolculugu yapacak olmam ki ona hiç hazir hissetmiyorum kendimi..
*
vallahi pek basi dönmüs haldeyim ben de safran'cigim. bugün iki kere gördügüm ilk koltuga serildim. simdi de yatsam sabaha kadar uyuyacak haldeyim.
tijen

ev perisi;) dedi ki...

Ne hoş sevgili Tijen; evliye çelebi vaziyetleri...
Malatya otogarında mola verdik deyince içim bir tuhaf oldu...
Eee ne de olsa beş yılımı geçirmişim...
Ben den de selam olsun oralara...
sevgiler...

DAMLA dedi ki...

Tijen'cim,
ne zamandır uğrayamıyordum sana, maşallah gezmedik yer bırakmamışsın!!...
Tatlım can dayanmaz buna, artık bir mola ver de dinleniver bari :))
Bu arada Hekimhan babamın memleketi, halamları hala orada bahçeleri var biliyor musun?

Adsız dedi ki...

Masallah ne kadar güzel geziyorsunuz, kıskanmadım desem yalan olur...

Bu esnada mutfaga girecek pek vakit olmaz gerci ama olur da canınız çikolatalı birseyler cekerse hangi kadının çekmez ki :) bugun denediğim bir Sufle tarifini size de öneririm;

www.sweetmoments.typepad.com

Yolunuz acık olsun, keyfini çıkarın...

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Sevgili Tijen,
Oldukca yorulmussun. Umarim bahceme ugrar stres atarsin. Valla bahce cok muhtesem oldu. Clematisler acti, Napolyon kirazlari kizarmaya basladi bile. Tabii kuslar bizden önce nasiplerini aliyorlar.
Sevgiler Sonia...

Adsız dedi ki...

size iyi gezmeler diliyorum
sizi listeme ekledim bende beklerim görüşmek üzere

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Tijen bu mutlu yorgunluklar iyidir ve insanın bünyesi o kadar alışıyorki belli aralarda seyahat aşermesi oluyor (ben böyle adlandırıyorum).Yeni yerler gördün, yeni lezzetler denedin,kimbilir ne kadar güzel fotoğraflar paylaşacaksın o hoş yorumunla merakla bekliyorum. Sevgiyle

Adsız dedi ki...

Sivas miii?
Ah nasil isterdim oralarda olmayi simdi.2 yildir Boston'da yasiyorum ve hic
gitmedim Sivas'a:( Oranin kokusunu icinize iyice cekin benim icin.Madimak
asi,evelikli gozleme,soguk ayran asi yiyin benim yerime.Simdi orda olmak
vardi...Ahhh ah! Sumeyye

mor-cilek dedi ki...

merhaba tijen
güzel yorgunluklar yeni yerler yeni dostluklar...
allah ayaklarına derman versin...
başlığı görünce birden heyecanlandım.bizim memlekettesin:)
bol bol fotoğraf bekliyorum yaa açıkcası yemek fotoğraflarını daha çok bekliyorum...içli köfte, etli ekmek, peksudan çorbası v.b...
sevgiler

Tijen dedi ki...

kizlar simdilik istanbul'dayim iki günlügüne. simdi güncelleme de yapacagim kisaca. burhaniye'ye varinca daha kolay olacak isler sanirim. herkese sevgiler!
tijen