17 Mart 2009

Bu da bir başka tazelik

Geçen hafta salatalar haftasıydı. Bir diğer salata da bu. Tabii bunu yapmak için bir "mandolin rende" sahibi olmak güzel olurdu. Sebzeleri elde kestiğinizde ne olursa olsun kalın oluyorlar. Derseniz ki vallahi ben incecik keserim, buyrun tarifi: Sosumuz önceki salatanınkine benziyor, bu sefer taneli değil krema şeklindeki hardallardan kullandım. İki çorba kaşığı zeytinyağı, 3 çorba kaşığı portakal suyu, bir tatlı kaşığı hardal ve tuz. Hepsini iyice karıştırın. Sonra sebzeleri ince şeritler halinde kesin: Beyaz turp, havuç, kırmızı lahana ve elma. Yarım elma, bir büyüğe yakın turp, bir de orta boy havuç var bu salatada. İki taze soğanın yeşilleri ve biraz da kuş üzümü. Hepsini güzelce karıştırın, tabağın üzerini kapatın ve buzdolabına koyun. Ara ara çıkarıp karıştırın. En az 4-5 saat beklesin. Ertesi güne daha da güzel oluyor. Sebzeler hala çıtır çıtır ama biraz yumuşamış ve tatlar birbirine karışmış...

18 yorum:

  1. hımm ben de diyorum bunları nasıl böyle diliyorlar:-)salatan nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Birazda ceviz eklesek Tijen'ciğim..))

    YanıtlaSil
  3. Bayilirim salatalara:)Bir de rengarenk olursa, degme keyfime:)

    YanıtlaSil
  4. Hımm nefis olmuş,bir dün dinlendirmeden yerim ben bunu :)

    YanıtlaSil
  5. Kokusu burnuma geldi... Tam da bu saatte canım acaip istedi :) ben bu sosun aynısı yeşil salata ile yapar içine de mutlaka bir elmayı küp küp keserim. O da lezzetli olur, tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  6. Çok lezzetli görünüyo ellerine sağlık,sevgiler....

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık, yine çok güzel bir tarifle içimi açtın. :)
    ayrıca ceviz fikri bana da cazip geldi.

    YanıtlaSil
  8. cok lezzetli, hardalla limon karistiriyorum ben de..ama portakal fikri harika gorunuyor bugun deneyecegim :)

    YanıtlaSil
  9. Salata olsun da çamurdan olsun demek geliyor içimden. Kötüsü de var tabii ama güzeli doyumsuz.

    YanıtlaSil
  10. içinde çeşit çeşit salataların bulunduğu kitabım henüz dün elime ulaştığı için bende bundan sonraki bir süreyi salata haftası, ayı hatta yılı ilan ediyorum :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Benim gibi bir etoburun bile canı çekti ise bu salatayı düşün artık ne kadar güzel görünüyor... Balık olmak iyidir Tijencim huysuzken bile sevimli oluyoruz :) Astrologlara göre Nisan 21 e kadar iş ya da aşk hayatımız kötü gidecekmiş gardını al... Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  12. Salatanın sunuş şekli çok zarif. Böyle oluncada salata başlı başına görsel zevke dönüşmüş.lezzeti zaten tartışılmaz :))

    ellerine sağlık Tijen'cim. :))

    YanıtlaSil
  13. Çok güzeeel, ben de yapacağım! Hardallı salatalara bayılıyorum, bir de elmanın salatalara nasıl yakıştığını yeni keşfettim ben:) (ne ayıp di mi?)

    YanıtlaSil
  14. Çok hoş olmuş.
    Denemem lazım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Denemek lazım bu tadı hardal alayım marketten önce. Nasıl değişik bir tamak tadın var Tijen'ciğim çok ilginç karışımlar ortaya çıkarıyorsun.

    YanıtlaSil
  16. Yillardir yazilarinizi takip ediyorum... Ve buyuk begeni ile okuyorum. Gezilerinizi, gorduklerinizi guzel bir dil ile bizimle paylastiginiz icin tesekkurler... Sevgilerimle, medinem

    YanıtlaSil
  17. Tijen hanım ellerinize sağlık. Hem besleyici hem de lezzetli bir salata olmuş .

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Çok iştah açıcı görünüyor.Hemen denemem lazım.Sevgiler...

    YanıtlaSil

Size hitap edebilmem için lütfen adınızı yorumunuzun altına ekler misiniz? Teşekkürler.