17 Mart 2009
Bu da bir başka tazelik
Geçen hafta salatalar haftasıydı. Bir diğer salata da bu. Tabii bunu yapmak için bir "mandolin rende" sahibi olmak güzel olurdu. Sebzeleri elde kestiğinizde ne olursa olsun kalın oluyorlar. Derseniz ki vallahi ben incecik keserim, buyrun tarifi: Sosumuz önceki salatanınkine benziyor, bu sefer taneli değil krema şeklindeki hardallardan kullandım. İki çorba kaşığı zeytinyağı, 3 çorba kaşığı portakal suyu, bir tatlı kaşığı hardal ve tuz. Hepsini iyice karıştırın. Sonra sebzeleri ince şeritler halinde kesin: Beyaz turp, havuç, kırmızı lahana ve elma. Yarım elma, bir büyüğe yakın turp, bir de orta boy havuç var bu salatada. İki taze soğanın yeşilleri ve biraz da kuş üzümü. Hepsini güzelce karıştırın, tabağın üzerini kapatın ve buzdolabına koyun. Ara ara çıkarıp karıştırın. En az 4-5 saat beklesin. Ertesi güne daha da güzel oluyor. Sebzeler hala çıtır çıtır ama biraz yumuşamış ve tatlar birbirine karışmış...
hımm ben de diyorum bunları nasıl böyle diliyorlar:-)salatan nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgilerimle...
YanıtlaSilBirazda ceviz eklesek Tijen'ciğim..))
YanıtlaSilBayilirim salatalara:)Bir de rengarenk olursa, degme keyfime:)
YanıtlaSilHımm nefis olmuş,bir dün dinlendirmeden yerim ben bunu :)
YanıtlaSilKokusu burnuma geldi... Tam da bu saatte canım acaip istedi :) ben bu sosun aynısı yeşil salata ile yapar içine de mutlaka bir elmayı küp küp keserim. O da lezzetli olur, tavsiye ederim.
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyo ellerine sağlık,sevgiler....
YanıtlaSilellerine sağlık, yine çok güzel bir tarifle içimi açtın. :)
YanıtlaSilayrıca ceviz fikri bana da cazip geldi.
cok lezzetli, hardalla limon karistiriyorum ben de..ama portakal fikri harika gorunuyor bugun deneyecegim :)
YanıtlaSilSalata olsun da çamurdan olsun demek geliyor içimden. Kötüsü de var tabii ama güzeli doyumsuz.
YanıtlaSiliçinde çeşit çeşit salataların bulunduğu kitabım henüz dün elime ulaştığı için bende bundan sonraki bir süreyi salata haftası, ayı hatta yılı ilan ediyorum :)
YanıtlaSilsevgiler
Benim gibi bir etoburun bile canı çekti ise bu salatayı düşün artık ne kadar güzel görünüyor... Balık olmak iyidir Tijencim huysuzken bile sevimli oluyoruz :) Astrologlara göre Nisan 21 e kadar iş ya da aşk hayatımız kötü gidecekmiş gardını al... Sevgilerimle...
YanıtlaSilSalatanın sunuş şekli çok zarif. Böyle oluncada salata başlı başına görsel zevke dönüşmüş.lezzeti zaten tartışılmaz :))
YanıtlaSilellerine sağlık Tijen'cim. :))
Çok güzeeel, ben de yapacağım! Hardallı salatalara bayılıyorum, bir de elmanın salatalara nasıl yakıştığını yeni keşfettim ben:) (ne ayıp di mi?)
YanıtlaSilÇok hoş olmuş.
YanıtlaSilDenemem lazım.
Sevgiler.
Denemek lazım bu tadı hardal alayım marketten önce. Nasıl değişik bir tamak tadın var Tijen'ciğim çok ilginç karışımlar ortaya çıkarıyorsun.
YanıtlaSilYillardir yazilarinizi takip ediyorum... Ve buyuk begeni ile okuyorum. Gezilerinizi, gorduklerinizi guzel bir dil ile bizimle paylastiginiz icin tesekkurler... Sevgilerimle, medinem
YanıtlaSilTijen hanım ellerinize sağlık. Hem besleyici hem de lezzetli bir salata olmuş .
YanıtlaSilSevgiler
Çok iştah açıcı görünüyor.Hemen denemem lazım.Sevgiler...
YanıtlaSil