18 Ocak 2008

Siz olsaydınız neyle yerdiniz?





Taze taze.
Fırından yeni çıktı.
Yumuşacık.
Mis gibi kokuyor.
İnsanın ağzını sulandırıyor.
Düşünüyorum da, bu pideleri
pek çok şeyle yiyebilir insan.
Bir sorayım dedim, siz nasıl yerdiniz?
(Kimin aklına gelirdi ki bunca seçenek? Muhteşem hepsi de. Nasıl iştah açıyor değil mi bir fotoğraf? Ve bizi nerelere götürüyor. Hepinize teşekkürler, o güzel fikirler, güzel sözler için.)

70 yorum:

  1. Tereyağı ve bal,yanınada beyaz peynir.harika olur:)Değil mi Tijen:)

    YanıtlaSil
  2. Tijen Ablacım,
    Tulum peynirle mmmm nefis gider....
    zeytinyağı ve zahterle müthiş olur...
    Nutella'yla ufffffffffffffffff.....sıcak sıcak....
    peynir-zeytin-çayyyyyyyyyyyyy.....o da sıcak olsun....
    Ben üstelik yemekten yeni geldim...::(((((
    Fotoğraflarını görünce dayanmak imkansız....
    Ellerine sağlık müthiş fotoğraflar...
    Aaaaaaaaa tabii bu arada bunları yiyince otomatik 5 kilo daha aldım ben...Yemek istediklerim bile bana kilo aldırıyorrrr.....
    Sevgiyle kal...
    İlkay

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle tereyağı ile yerdim Tijen Hanım'cım. Tereyağı sürüp beklerdim, eriyip o iki muhteşem tat birbirine karışsın diye. Yanında da sıcacık bir bardak çay. Bana göre başka bir şey istemez yanına.

    Karlı-buzlu Eskişehir'den selamlar,

    Hülya..

    YanıtlaSil
  4. valla böyle bile nefis duruyolar.Ama ben ya içini açıp sıcakken tereyağı ve rende kaşar koyup yerdim yada çöp şiş acılı ezme ve buz gibi bir ayranla yerdim:))

    YanıtlaSil
  5. Lor peniri, maydanoz, tere, yeşil soğan sızma zeytin yagını da ekleyerek pidelerle dürüm yapardım ve afiyetle yerdim.
    Çok güzel görünüyorlar akşama hazırlasam mı diye düşündüm bir an.
    Sevgilerimle
    Saile Boydak

    YanıtlaSil
  6. Üzerine biraz tereyağ,tulum peyniri üzerine maydanoz kıyıp dürüm yapılabilir:)

    Üzerine tereyağ,bal,ceviz dürüm yapılabilir:)

    Yazın beyaz peynir,domates dürüm yapılabilir:)

    Ayşen

    YanıtlaSil
  7. hımmmm valla ben olsam onu boş bile yerim:))) tulum peynirli cevizli bi dürüm yaparım ohhhh yanınada bir çay misler gibi....yada kavurmalı acılı menemen yapar dürüm yaparım offff neler yaparım neler bi elime geçse...ellerine sağlık..sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. Şöyle söyleyeyim. Sıcak, fırndan yeni çıktıysa hemen tereyağı sürüp üzerine tulum peyniri koyar ve sarardım :))

    YanıtlaSil
  9. Domates ,beyaz peynir,patates kizartmasi ve salatalikla. Bunlarla yedikten sonra uzerinede bi tane balli tereyagli yiyiceksin ohhh afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  10. Ben güzel bir lor içine incecik doğranan yeşil soğan, maydanoz ve domatesle yemek istedim şu an:) Ama sade bile yenir bunlar. Tijen'ciğim öpüyorum seni:)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. Ah Tijen'ciğim,

    Hani senin parfümlü var ya, erken hasat posalıyla, mis gibi, hafif boğazı yakarak geçecek. İkinci pideyi de gerçek ve katkısız zeytin ezmesiyle.
    Bana afiyet olsun.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  12. Tijencim ben bu gözleme'ye benzettiğim pidelerini içine tereyağı sürerek yerim bir:) birazının içine de yağlı bir inek peyniri(gökçeada elta çiftliğinin organik inek peynirini buldum geçen hafta çok lezzetli, işte onu koyarım içine:)) iki. Canım da çekmedi desem yalan olur mis gibi tereyağı kokuları burnumda şimdi...

    YanıtlaSil
  13. Eskiden yani biz çocukken kavurma yapılırdı.Onlarca kilo kıyma kavrulur büyük kaplarda soğuk bir yerde(mutfaklar soğuk olurdu tabii sobalı evlerde )saklanır kahvaltılarda, yemeklerde kullanılırdı.
    En çok da kahvaltıda hatırlarım ben kavurmayı...
    İşte o kavurmadan olsa koysak şu sıcacık pidenin arasına yanında da çay...

    YanıtlaSil
  14. Tulum peyniri ve cevizi tercih ederdim ama kesin üzerine birde kaymaklı ballı yerdim :))

    YanıtlaSil
  15. Bu pide hic yenmezi.Aklima o kadar güzel seyler geliyorki ,hangisini yassam bilemiyorum.Ama benim favorim tr de böyle yagin özü oluyor sanirim,yogurta benziyor.onu sürer sonra taze beyaz peynir,icine maydanoz dogramak,sonrada aaafiyetle yemek:))mmm nefis olur vallahi.Simdi durduk yere aciktim Tijencim sagol yaniii:))Sana iyi bir hafta sonu diliyorum canim.

    YanıtlaSil
  16. Tijen'cim,
    Ben bu pideleri yanında hiçbir şey olmadan bile yerim:))
    Ama şöyle güzel bir tulum peynirine de hayır demem:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. ben bunlari minik kareler halinde keser sonra hafif tereyagi ile firinda kavurur sonrada sicacik mercimek corbasina atardim sonracigima gene kare kare dograr uzerine kizgin tereyag gezdirir kofte ile domates sosu katar yerdim :D dah ne olsun :D

    YanıtlaSil
  18. vallahi bana sorma bu soruyu,
    ben oturur bir güzel deri tulumu veya konya"nın küflü( gök peynir)
    tulumuyla yerdim....
    ne fenasın ya sen...olmuyor tijen,yapma..bu kilolarla yani.....

    YanıtlaSil
  19. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  20. bu pidelerle beyaz peynir ve maydonozlu bir dürüm yapardım. yanında da güzel demlenmiş bir çay...

    YanıtlaSil
  21. tijencigim,

    hayret sanki icime dogmus, dün gece rüyamda mis gibi kokusu burnuma geldi ve kocaman incecik taze ekmek hamurundan yapilmis pide gördüm. eger bana sorarsan, ben mis gib hakiki tereyagi ve mis gibi yagli beyaz peyniri ile yemek isterdim...felaket agzim sulandi :-)
    sevgiler,
    canan

    YanıtlaSil
  22. Tijencim ,
    merhabalar,
    Ben pideyi önce üstüne tereyağı sürer sonrada beyaz peynirle yerdim mmmm
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  23. Ben pideyi yazın açık havada nasıl yerim bilir misin? Önce domatesleri doğrarım, sonra hıyar, biraz kuru soğan biraz maydanoz. Sonra tuz ve pulbiber serper çayla birlikte dürüm eder yerim. Ahhh ama olmaz ki neden hatırlattın şimdi ben domates istiyorummmm :(

    YanıtlaSil
  24. Elbette tulum peyniri ile:)) Yanında çaya ve belki biraz yeşilliğe(maydonoz,roka,yeşil soğan vb.) hayır demedim...

    Fatma

    YanıtlaSil
  25. dereotu+peynirle,
    çökelekle,
    yeşil sivri biberle,
    lop yumurta+yeşil soğanla,
    ceviz içi ile
    sütkaymağı+balla,
    kavurmayla...
    listeyi uzatmak mümkün. her halükarda yenir. tabii parmakları katık etmemek kaydıyla...
    sevgiler.
    solist

    YanıtlaSil
  26. Kesinlikle ilk aklima gelen, peynir, domates ve maydanoz.. Belki ic ceperlerine biraz sizma zeytinyagi..
    Daha cok cesit bulurum ama o pideleri bulamam ki...

    YanıtlaSil
  27. İyi bir beyaz peynir ve maydanoz ile olabilir.
    İkinci seçenek, taze Trakya kaşarı ile yemek.
    :))

    YanıtlaSil
  28. Kızlar muhteşemsiniz!
    Sizdeki beceriye hayranım. Bir çırpıda neler çıktı ortaya neler. Çok teşekkürler. Ben de galiba peynircilerden olurdum. Ve domates.
    Humus da yakışır sanki...

    YanıtlaSil
  29. Tijennn...ben daha söylemedim neyle yiyeceğimi :))))))
    Ben kıymayı iyice kavurup için tuz ve bol karabiber koyardım. Yanına domates dilimleyip birde kuru soğanı ince ince jülyen :))) doğrar hepsini bu sıcak pidelerde buluştururdum..Pidenin yanlarını da sımsıkı tutardım ki canım kıymalar dökülmesin :)))) Yanında mutlak çay olmalı...Olmuşken de şekerli olmalı (diyet durumu)

    Kucak dolusu sevgiler,

    YanıtlaSil
  30. iade-i ziyaretiniz için bolca teşekkürden sonra ,fikrimi beyan ediyorum;
    arasında haşlanmış dilimlenmiş dil,yanında kırmızı soğan veee maynanoz üçlüsüyle nefis bir dürüm olurdu...diyorum ben.
    tabii alternatifleri çoğaltmak mümkün..size afiyetler diliyorum.

    YanıtlaSil
  31. Tijen'ciğim,
    Bunlar Kıbrıs pidelerine benziyor aynı, canım çekti valla, içine hellim koyup sandviç yapardı annem bizlere, kebapla da çok güzel giderdi.Canım nasıl da istedi şimdi bilemezsin.Sevgiler

    YanıtlaSil
  32. arada ugruyorum bloguna ama ilk defa yaziyorum pideleri gorunce bende dayanamadim,birde sirin bir yazi yazmissin pidelerin yanina ee yorum yazmak olmazdi...Hele hele su yorumlari okuyunca buyuk bir keyif aldim itiraf ediyorum yorumlari okudum:))ama yani bu pideler yenmezmi hele kadin hamileyse:)))))ufff hem cok guldum simdi hemde olsaydi yok demezdim,sukur canim istemedi malum ne canin isterse yemek zorundasin derlerya.Seni ve blogunu yakindan tanidigima sevindim sevgiyle kal...Emel

    YanıtlaSil
  33. Herşeyle herşeyle yerdim.Bol biberli domates sosuna bandırarak yanında da çay, sıcakken taze tereyağı koyardım arasına ufffff. Sade olarak kopara kopara da bitirebilirim. Arada siyah zeytin atarsın ağzına.

    YanıtlaSil
  34. Merhaba Tijen ablacim,
    Ekmek acmayi bilsem yapardim hemen,patlican salatasi koyup yemek isterdim..pitalarla deneyeyim bakalim.canim istedi simdi..ay.:)
    yagmur

    YanıtlaSil
  35. Keçi peyniri,kurutulmuş domates ve bol bol roka koyar öyle yerdim. Humus da kulağa güzel gelmiyor değil aslında..
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  36. Peynir ve domates elbette. Ama yaz domatesi lutfen. Soyle etli etlisinden...

    YanıtlaSil
  37. Kızlar,
    Hep bir olup pideci dükkanı mı açsak? Pide içi her şey dükkanı!

    YanıtlaSil
  38. Tulum Peyniri & Tereyağ

    Burukça zeytinyağı & Kekik

    Tahin & Pekmez & Ceviz

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

    Ya da dil peyniri & gün kurusu domates ve kaparili dürüm yapıp, peynir eriyene kadar ızgarada tutulup, üzerine hafif zeytinyağı gezdiripppp mmmmmmmmmmmmmmmmmmm

    YanıtlaSil
  39. Tije'cim Icine konulabilecek herseyi burada bulabilirim ama o ekmekleri burada bulamadigimdan icine de hic bir sey koymadan tadinavaraak ve gözümü kapatarak yemeyi tercih ederim.( en azindan ilkine-ikincisine Türkiyemin tereyagi ama köy tereyagi olacak.)Yaninda da br bardak cay....

    YanıtlaSil
  40. Canim,
    valla sen sorarsin da bende cevap vermekten geri kalirmiyim:
    Ben bu pideleri söyle bol eksili bir coban salatasiyla veya ne bileyim, koyu kivamli süzme bir yogurtla da hapur hupur yerim valla.

    Off, düsündükce insanin agzinin sulari akiyor.

    Cok güzel sorular yöneltiyorsun, tekrar sagol varol.

    Sana güzel bir hafta sonu tatili diliyorum ve öpüyorum..

    YanıtlaSil
  41. Sevgili Tijen;
    Öncelikle tereyağ + Tulum Peyniri diyip, ağzımın sularını toparladıktan sonra:))
    Bu ay Lezzet dergisi aldım, güzel şeyler eki için. dergiyi inanılmaz beğendim, çok yapılabilir tarifler var içinde. Ben aslında Sofra'cıyım:)) Ama Lezzeti daha cok beğendim açıkçası. ayrıca kapak yazısından seninde dergide olduğunu öğrendim. Çok gururlandım. Bundan sonra her ay lezzet almayı düşünüyorum, hem kitabı ve dergiyi çok beğendiğim için, hemde sen bulunduğun için. Anlatmak istedim.Çok sevgiler.

    YanıtlaSil
  42. Tijen ablacım dün gördüm resmi ve yazını aklıma bir sürü fikir dizildi:)
    sonraya bıraktım bende,şimdi ise anlık yazıcağım sana yani şu an önümde pide var ve Zeynep ne yapmalısın deyip başlıyorum:)
    1.öncelikle sıcacık içini açar tereyağ sürerdim LOŞ yapardım(bizim köyde buna loş denirmiş)
    2.sonra tereyağ üzerine konup yenen bir tür peynri çeşidi olan torağın yanına katık ederdim
    3.içine köfte koyardım(ne yapayım köfteye çok düşkünüm:))
    4.kaşar rendesi ve domates+kekik koyardım birde hafif bir zeytinyağı gezdirirdim mis mis:)
    5.ateşte közlenmiş biberi az bir tereyağında çevirip içine sarardım.
    ooo Tijen ablacım anlıyacağın say say bitmez:)
    köklerimin yetiştiği coğrafya ve benim dedelerimin ekmeğe düşkünlüğü çoktur bir oturuşta 7 köy ekmeği yediği söylenir büyük dedenin.
    her ne kadar ben son yıllarda az yada hiç ekmek yemiyor olsamda.

    YanıtlaSil
  43. aaah bugünün en büyük işkencesi bu yazılan yorumları okumak oldu...
    ben diyet yapıyorum, şekeri bırakmaya çalışıyorum, sanırım bu sürede yemek bloglarına uğramak insanın çabasını baltalamak oluyor. ben her türlüsüyle her şekilde yerdim ama ben de söylenmemiş bir şey söyleyeyim bari, guacomole de güzel gider bu pidelerin arasında. miyam miyam..

    YanıtlaSil
  44. ben kaymak surerdım ve bol bal hımmm nefısss..

    ıyı hafta sonları canım..

    YanıtlaSil
  45. Tereyağ,erzurum tulumu ve ceviz desem yeter mi ki?

    YanıtlaSil
  46. Ben tereyagini surer ve tulum peynirini arasina doldurur mmmmmmmm der 3 tane yerdim nefissss sevgiler canim

    YanıtlaSil
  47. hmmm cok lezzetli,benim de agzim sulandi vallahi.Ben bunu sicak sicak sade bile yerim.Ya da icine beyaz peynir koyarim veya arasina kavrulmus et koyup dürüm gibi yerim.Sevgilerimi yolluyorum.

    YanıtlaSil
  48. Ben de Erzurum tulum peynir ve cevizden yana kullanıyorum tercihimi Ginger gibi...

    YanıtlaSil
  49. bilmez miyim))ama ruh ve ten hep savaş halinde değil midir?bu da savaşın cephelerinden biri)çok beslenen kazanır))

    YanıtlaSil
  50. Ben cömlek peyniriyle yerdim,ama nerdeeee bulacaksin burda böyle pidecikleri

    YanıtlaSil
  51. krem peyniri surerim onun uzerine de ahududu receli, oyle yerim:)

    YanıtlaSil
  52. Offfffffffff Tijenciğim...

    Aznen bende tereyağ,bal ve beyaz peynirle katılıyorum.Nefiiis....

    Bu arada artık zeytinyağını daha sık kullanır oldum sayende.Hatta geçen taze fasulyeyi sadece z.yağı ile yaptım gerçekten çok lezzetli oldu.Salatalarımızı da z.yağı ile yemeye başladık.Teşekkürler...

    Zehra

    YanıtlaSil
  53. Tijen'ciğim,
    Sen pideleri gönder ben nelerle yiyeceğimi sana göstereyim.
    Şaka bir yana ne kadar çok alternatif sunmuş arkadaşlar değil mi?

    Ben nasıl yerdim biliyor musun?
    Hani karnıyarık yaptığımız zaman mutlaka biraz içine konan harçtan da kalır ya işte ben bu pidelerin arasına o kıymalı harcı doldurup şöyle yağlarını da akıta akıta yerdim. Bana yağ ve kırmızı et yasak ya (Aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş misali) o nedenle böyle bir tercih yaptım.

    Cevizle incir iletisinde sana yazdığım şarkının kime ait olduğunu sormuşsun ama ben elimde olmayan nedenlerle (böbrek taşı düşürüyordum) hemen cevaplayamamıştım. Şarkı Cem Karaca'nındı. Belki şimdi hatırlarsın.

    Güzel ve bol tarifli bir hafta diliyorum.
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  54. Merhaba ; ben görüntü karşısında mest oldum ne diyebilirmki...
    Eğer sıcaksa üzerine tere yağı,karabiber ve tuz serpip ya da tere yağında ezdiğim sarımsakları bir iki çevirip üzerlerine döker mmmmmmm yerdim::)
    Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  55. Şanlıurfa'nın acı isot reçelini sürer icine de taze soğan, maydanoz ve taze nane koyup bir güzel dürüm yapıp yerdim. Canım ya nereden aklıma getirdin bak şimdi canım cekti:))
    Hoşça kal canım ben şimdi sicak pide bulmaya gidiyorum.

    YanıtlaSil
  56. Tereyağı ve biraz peynir.Ya da şöyle nefis zeytinyağlı biber salçası da sürebilirim içine.Ev salçası olacak ama..

    YanıtlaSil
  57. Güzel bir beyaz peynir,taze nane,yeşilsoğan,maydonoz, ince sivri biber,ince bir dilim domtes sarar yerdim ..afiyet olsun

    YanıtlaSil
  58. büyük incelik gösterdiniz.tşk ederim.ama şimdi yazılarıma daha dikkat etmek sorumluluğu hissettim üzerimde))Allahtan yarım yamalak da olsa edebiyat okumuşluğum var))
    selamlar..

    YanıtlaSil
  59. Tijen, bir de pideci dukkani acarsak basina ben geceyim mi? Soyad konsepti torpili :p

    YanıtlaSil
  60. Samsun,Bafra ve Amasya'da bu pidelerin içine yumurta salatasını sarıp dürüm yaparak yerlerdi.Yumurta yemeyen ben bile iştahla yemiştim..Sanırım ben öyle yemek isterdim..Aslında çok seçenek var canım.Arkadaşlar sağolsunlar hepsini yazmışlar..

    Kocaman öpüyorum seni Tijen'im..

    YanıtlaSil
  61. Sevgili Tijen Hanımcım, tüm kahvaltılklarla güzel olur ama ben sıcak pideyle tereyağını çok severim hele de kendi yaptığım mis gibi tereyağının sıcak pidenin erimesi harika bir lezzet...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  62. Önce tereyağ sürerdim, sonra tulum peyniri, sonra da gavurdağ salatası eklerdim. Çok kebapçı ön yemeği oldu ya neyse...

    YanıtlaSil
  63. Hakikaten olsa da yeseklik oldu bu. Hele de bu güzel önerilerden sonra!

    YanıtlaSil
  64. Tijen'cigim,

    Yorumlari okumadim, biraz da gec kalmisim ama ben de fikrimi belirtmek isterim.

    Soyle sizma yaginin icine bir kac degisik baharat konur,kirmizi biber, biberiye, karabiber, kekik vs. ve bu pideler ona bandira bandira yenir:)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  65. Tijen cim bu bazlamaları ben yanında hiç bir şey olmadanda yerdim puf puf nede güzeller
    yanında bir bardak çay yeter
    rahatsızdım bir aydır uğrayamadım sevgiler canım

    YanıtlaSil
  66. Izgarada kızarmış sucuk üstüne ince dilim halinde ızgarada yine sucuğun üstünde erimiş kaşarı dürüm yapıp yanına da kırmızı şarap açıp yerim :))

    Fethiyeden sevgilerle ..Yani sen yine gelirsen , sana keçi peynirli yaparız ben sucukla yerim :))

    YanıtlaSil
  67. Cok gec kalmisim ama yine de soyleyecegim fikrimi.
    Kesinlikle tulum peyniri ve hatta biraz da hakiki koy tereyagi..
    Ayy olsa da yesem Tijen"cigim. Eve gitmeye daha 1 saat var, hani karnim da acikmis:) En iyisi is yerinde siz kizlarin sayfalarina ugramamak:))
    Opuyorum seni ve guzel bir hafta sonu diliyorum..

    YanıtlaSil
  68. Şu pidelerden olsa da yesem demeyeyim de ne diyeyim, bunca güzel alternatiften sonra. Özendim pek çok...

    YanıtlaSil
  69. 69 kişi yorumlamış 70 inci olarak kesinlikle tulum peyniri diyorum.
    sevgiler ilkay

    YanıtlaSil

Size hitap edebilmem için lütfen adınızı yorumunuzun altına ekler misiniz? Teşekkürler.