06 Aralık 2012
Beyaz hindiba yatağında...
Geçen yazıda size kısaca beyaz hindibadan bahsetmiş, salataya eklediğimi anlatmıştım. Ama bir kaç arkadaşım onu tabak olarak da kullandıklarını söyleyince, peki öyleyse, buyrun size "eh işte birazcık yaratıcı" bir tarif dedim. Yok tabii onlara söylemedim, size söylüyorum. Bir zorluğu yok aslına bakarsanız, dünyanın en kolay atıştırmalıklarından biri bu ama... Ne yaptım? Bir gün önce dikenli kabakları soyup dilimledikten sonra yağlı kağıt üzerinde fırınlamıştım. Nasıl lezzetli, nasıl tatlı olduğunu anlatamam bu dilimlerin. Ne tuz, ne yağ ne başka bir şey. Ben öylece yiyor ve bir türlü doyamıyorum bu dilimlere. Beyaz hindibanın düzgün dış yapraklarını yıkayıp bir tabağa dizdim. Üzerlerine ikişer dilim fırınlanmış dikenli kabak koydum (soyunca dikeni falan kalmıyor tabii). Bir elmayı kabuğuyla dilimleyip kararmasın diye limonlu suya attım, elma dilimlerini ve segmentlerine ayırdığım portakal dilimlerini dikenli kabakların üzerine yerleştirdim. Geçen hafta Nazlı ile parkın kenarında yürürken aa o da ne, yerde ufak pikan cevizleri görüp başımızı kaldırdığımızda nefis bir pikan ağacıyla karşılaşmıştık. Bunca zamandır geçerim yanından, orada bir pikan ağacı olduğunu farketmemişim. Bir avuç pikan cevizi toplamış, eve gelip onları kırmıştım. Hadi süs olsun diye onları da üzerlerine serpiştirince oldu işte. Sonra tabii teker teker yedim. Yalanarak, yutkunarak, sevinçten gülümseyerek...
:) güzel bir fikir olmuş :)
YanıtlaSilAfiyet olsun.
YanıtlaSilBirbirinden farklı malzemeler rengarenk bir resim oluşturmuş adeta. Bence insan bunları yemeye kıyamaz:). Ellerine sağlık Tijencim.
YanıtlaSilSevgiler:)
aslı
Ayy pikan cevizi :) Keşke bende öyle bir ağaç bulsam da toplasam. Çok seviyorum tadını. Ülkemizde yetiştiğini bilmiyordum.
YanıtlaSilBeyaz hindiba ve dikenli kabak ise hiç tatmadığım görmediğim yiyecekler. Nerden buluyorsun bu ilginç şeyleri Tijec'ciğim?
Hülya'cığım,
YanıtlaSilEvet özellikle güney bölgelerimizde yetişiyor pikan cevizi. Dikenli kabak da yine buralara has. E bu benim işim bir yandan da canım ama meraklıyım da tabii yeni malzemelere.
*
Aslı'cığım sesini çok özlemişim, hoşgeldin aramıza!
*
Serap'cığım çok teşekkürler!
*
Leyla'nın Kahve Dükkanı'na ziyaret için teşekkürler.
Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBeyaz hindiba ilkkez duydum. senin araştırmacı ve yenilikci yanına hayranım canım.
Görüntü cezbedici:))
sevgiler.
Al bak bir yeni sey daha, bir iki defa markette gorup evirip cevirip birakmistim, sen pisirdin ya, gider alir yerim ben bu dikenli kabagi :-)
YanıtlaSilEllerinden lezzet tasan bir kadinsin sen, bereketiniz bol olsun, ne diyeyim :-)
ne guzel olmus renkleri ona bile tavim ben, ellerine saglik Tijencim
YanıtlaSilTijen'ciğim afiyet olsun da benimde canım istedi..sevgiler
YanıtlaSilTijen merhaba,
YanıtlaSilChia bitkisinin (aslında tohumlarının) Türkçe de ne olduğunu ve burada bulunup bulunmadığını biliyor musun?
Teşekkürler,
Elif
Elif bitkiyi tanıyamadım kusura bakma.
YanıtlaSilBen de yutkundum Tijen'cim. Dikenli kabağı ben de çok severim, genelde zeytinyağlı yaparım. Hiç fırına vermedim öylece, ve hindiba da yemedim hiç :( .Acaba burada pazarlarda var mıdır?
YanıtlaSilMutlu, sağlıklı, lokum gibi bir yıl diliyorum sana Sevgili Tijen!
YanıtlaSilAybige-Kedi Defteri
Canım, yeni yılın kutlu olsun!Tüm sevdiklerinle nice mutlu yıllara!
YanıtlaSilSevgili Tijen,
YanıtlaSilYeni yılın kutlu olsun.
Sağlıklı, huzurlu ve mutlu nice yıllara...
Tiji'cigim en kia zamanda bir surprizim var sana ;)
YanıtlaSilBu yilda hep oldugu gibi verdiklerin misli ile donsun sana en cok da o guzel sevgin :)
Yeni yılınız kutlu olsun Sevgili Tijen,
YanıtlaSilHer şey umduğunuzdan güzel olsun,her şey gönlünüze göre olsun, yeni yılınız kutlu olsun
Sevgiler
Esma hanımcığım,
YanıtlaSilSizin de!
*
Didi'ciğim,
Çok teşekkür ederim canım, aynı şekilde :)
*
Muhterem'ciğim,
Çok çok teşekkürler.
*
Aybige, Zehra,
Çoooook çok teşekkürler hatırlayıp kelam ettiğiniz için.