24 Haziran 2009

Yemek kursu ve nohutlu salata

Ektir. Bu haftasonu Bozcaada'da şarap tadım günleri var. Hem de beşinci kez düzenleniyor. Güzel olur tadım günleri. Her şarap firması müzik dinletileri düzenler. Bir yerde klasik müzik, öte yanda çigan orkestrası, gitar dinletileri... Ada şarapları tadılır, şarkılara eşlik edilir. 26-28 Haziran 2009 tarihlerinde. Ayrıntılı bilgiyi şuradan alabilirsiniz.
*
Bir ay kadar önce yemek kursu hakkındaki fikirlerinizi sormuştum, sizler de yüce gönüllülükle düşüncelerinizi paylaşmıştınız. Bir kez daha teşekkürler. Bu kurs projesi Berna Tunalı'nın telefonuyla başladı. Datça Domuzçukuru'nda yeni açılan bir kampingde yaz boyu kurslar yapılacaktı. Benden de yemek kursu istiyorlardı. Neden olmasın dedim ve şu programı hazırladım (sağ tarafta kamp alanı, yaz boyunca düzenlenen aktiviteler ve hazırladığım "Mutfağım da Sağlıklı Ben de!" başlıklı kurs programının bağlantı adreslerini görebilirsiniz.) Sizden ricam bu bilgiyi ilgileneceğini düşündüğünüz dostlarınızla da paylaşmanız. Şimdiden teşekkür ederim. Nohutlu salataya gelince, tahminimden de güzel oldu. Börülcelerim çok körpe diye fazla haşlamadım, bir kaç dakika daha haşlansalar olurmuş. Azıcık suda önce börülceleri haşlayıp çıkardım, sonra nohutları. Sosumu zeytinyağı, limon suyu, sarımsak ve deniz tuzuyla hazırladım. Börülce ve nohutlar sosla buluştu. Onları tabağa aldım, üzerine de doğradığım sepet peyniri, kiraz domates, körpecik uçlarını kopardığım semizotları ve hafifçe kavurduğum çam fıstıklarını koydum. Bayıldım bu işe. Haftaya pazardan demetlerce taze nohut alıp ayıklayacak ve donduracağım. Sevgili ailem geldiğinde onlara da sunmak istiyorum bu leziz salatayı. (Bir demet nohuttan bir ufak kase kadar nohut çıkıyor, bilesiniz.)

27 yorum:

  1. Bu nohutları görünce çocukluğum gelir hep aklıma. Demetlerce alır, yerdik. Kimi nohut kabuğunun içi boş çıkarken, kabuğun içinden iki tane nohut birden çıkınca sevinirdik:).
    Gün gelip de bu nohutların böylesi leziz bir salatanın içinde karşıma çıkacağını hiç düşünmezdim. Malzemeler ne taze, ne körpe gözüküyor...Tek kelimeyle süper:). Ellerine sağlık Tijencim.
    Sevgiler....
    aslı

    YanıtlaSil
  2. Tijenim, bu ne muhtesem bir görüntü böyle, bayildim:))
    Ellerine saglik canim..

    YanıtlaSil
  3. Fıstıklar çok yakışmışlar canım..))

    YanıtlaSil
  4. sevgili Tijen bende merak ettim bu kursunu ve verdiğin linkke baktım çok güzel bir yere benziyor bugün okulda da bahsettim arkadaşlara.bakalım bizde fırsat bulursak datçaya ugramayı düşünüyoruz.tabi kısmet olursa.
    ah şu yeşil nohuta gelince ben pek sevmem ya çiğ geliyor bana,yiyemiyorum.ama mangalın üztünde kabuklarıyla biraz közlersek işte o zaman süper oluyor.biz horum deriz bu şekline.tavsiye ederim.görüntü çok güzel ama:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. kursun adına bayıldım,harika.kolaylıklar diliyorum canım.salata nefis olmuş.taze nohut görmemiştim hiç:-)ellerine sağlık.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. OO HER YÖNÜYLE, HER SATIRIYLA
    ÇOK BEREKETLİ BİR POST OLMUŞ TİJENCİĞİM.
    AMA BU KASEYİ ŞÖÖYLE BİR tatlı cadı SaMANTHA OLSAM ,
    KİMSECİKLER GÖRMEDEN MASAMIZA GETİRSEM NEDE GÜSSEL OLURDU.
    HER ŞEY TAZECİK...
    SÜT MİSALİ SÜT.
    ellerine sağlık cnm...

    YanıtlaSil
  7. oh oh yok yok üzerinde salatanın!
    nohutlu yazıyı önce okudum burada sonra yaptığını ve ballandıra ballandıra anlatışını gördükten sonra geçemezdim birkaç kelam etmeden:)

    YanıtlaSil
  8. Bu kursta yer almayi cok isterdim.Gerci seni tv lerden taniyorum ama birde daha yakindan tanima firsatim olurdu.Basarilar diliyorum.Berlinden sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Taze nohut ne hos bir atistirmalik! Cocuklugumun en belirgin hatiralarindan biri...
    Yapraklarinin o eksi tadi hala damagimda:)
    Iffet

    YanıtlaSil
  10. Offf salata nefis yemek yapmaya ne gerek var.
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Varya Tijen...su anda icindeki malzemeleri okudukca agzimin suyu akti da akti...hele bu salatayi güzel bir yaz aksaminda denize nazir...aksam rüzgari ve sevgili dostlar esliginde yemek...varya... :((( hayali bile güzel...sevgilerimle

    zehra

    YanıtlaSil
  12. Ahhhh! cok guzeeeeellllll!!!! Afiyet olsunnnn!

    YanıtlaSil
  13. Görüntü nefis Tijencim alttaki nohutlar ayrı bir güzel kurs içeriği çok çok güzel nasip:)))Datça Datça ....sevgiler tatlım......

    YanıtlaSil
  14. Evet daha önce görmediğim nohuttan hiç duymadığım bir salata ve müthiş görünüyor Tijen'ciğim ellerine sağlık.

    sevgiler,

    tolunay

    YanıtlaSil
  15. Taze nohut hiç yemedim :((( Ama görüntüsüne bayıldım.
    Kuruyupta toplama zamanı geldiğinde bir köyde bulunmuştum çocukken onlara destek olduğumu hatırlıyorum.Ellerim çok acımıştı.

    Salata harika görünüyor.Afiyet olsun Tijen'ciğim. Kurs içinde başarılar diliyorum :)) Çok yararlı olacağına eminim :))

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Tijen şarap tadım günlerine gidemiyorum diye biraz üzgünüm ama Gökçeada muhteşem,(soğuk ama )ayrılamıyorum:)Kurs için tebrik ederim.
    Salata nefis olmuş,ellerine sağlık...

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  17. tijen, yemek kursu vermeniz cok yerinde kanimca! ozellikle "tek kapta" saglik kismi, sunumunuzun, baska yerde bulunamayacak bir degerde.. bunu sadece siz yapabilirdiniz buralarda, kanimca. bunca emeginize bictiginiz fiyat cok cok dusuk, piyasayi dusununce. dolayisiyla imkani olanlara "kacirmayiniz" diye altini ciziyorum bir kez daha.
    keske gelebilsem.

    YanıtlaSil
  18. SIZE KARANFILIN SADAKATINI, SUMBULUN BAGLILIGINI, MENEKSENIN TEVAZUSUNU,
    LALENIN GURURUNU, LEYLEGIN SAADETINI VERSEK BIZEDE DUA EDERMISINIZ.
    KANDILINIZ MUBAREK OLSUN.

    YanıtlaSil
  19. Offf ya ellerine sağlık Tijen
    ablacığım.Kandiliniz mübarek olsun.
    Sevgilerrr

    YanıtlaSil
  20. Zavallı bir şehir insanı olarak hiç görmedim taze nohut. Umarım hayalimdeki bahçeye sahip olduğumda yetiştirim siz benim içinde dondurun :)Kamp ve yemek kursu fikri harika Edward Espe Brown gibi keşke katılabilsem...

    YanıtlaSil
  21. cok yaratici bir salata olmus tadini cok merak ettim dogrusuu..
    ellerine saglik canim
    hayirli kandiller...

    YanıtlaSil
  22. Bu nohutları İstanbul'a geldiğimden berihiiç görmedim. Mersindeyken o kadar çok yerdim ki. Şimdi görünce ne kadar özlediğimi farkettim. Kurs çok güzelmiş. Datça'da bir kamp alanında olması. Zamanım olsa keşke ben gelebilsem. Salata süper olmuş. Taze nohut bulur bulmaz deneyeceğim. Malum dietteyiz :))))

    YanıtlaSil
  23. Kandilin kutlu olsun Tijen'ciğim..

    YanıtlaSil
  24. Tijenciğim, harika bir salata olmuş, resimden bile anlaşılıyor tazecik oldukları, ellerine sağlık, afiyet şeker olsun...
    Yazla birlikte yoğunlukların da başladı, güzel bir kurs olacağı muhakkak, kolaylıklar başarılar diliyorum canım.
    Bu vesileyle hayırlı kandiller, güzel bir hafta sonu diliyourm canım...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  25. Merhaba Tijen,

    Şaşmamak gerek sen busun.Her dakika yenilik peşinde koşan.Sürekli bir şeyler üreten....Hayranım yaptıklarına. Taze nohutu buzlukta saklamak fikri çok hoşuma gitti.
    Pazarda bulursam bende alacağım.İşte böyle bazıları önden gider,bazılarıda izden :)

    Sımsıcak sevgiler*

    YanıtlaSil

Size hitap edebilmem için lütfen adınızı yorumunuzun altına ekler misiniz? Teşekkürler.