Diyorsa ki ben buyum, inanacaksın arkadaş. Öyle diyorsa öyledir. Kekse kektir, yalan söyleyecek hali yok ya. Ha derseniz ki keke benzer yanı yok bunun, size de inanırım. Yalan söyleyecek haliniz yok ya. Kendime de inanırım şimdi, bakın orada anlaşalım. Niye inanmayayım ki, ben yaptım neticede. Ben koydum kaba az biraz tereyağı. Fırın çalışıyordu zaten, eridi kendiliğinden. Üzerine yumurtayı ben kırdım, tek bir yumurtayı. Robotta çektiğim badem ve dut kurularını ben ekledim, ununu, tarçınını, sütünü, karbonatını, accıcık pekmezini ben koydum. Elimle yoğurdum. Ekmek mi bu neden yoğurdun ki diye soracaksınız biliyorum. Haklısınız ekmek değil. Sadece alışkanlık. Yaz boyu kahve yanında yediğim, adı lorlu kurabiye olup kurabiye değil kek gibi pişmiş olan az biraz tatlı çöreği elimle yoğuruyordum. Bunu da yoğurdum, yağlanmış tepsiye yaydım, elimi ıslatıp bastırdım, üzerini düzelttim. 170 derecede pişirdim. Ha bir daha yapsam aynı şekilde mi yaparım yapmam orası ayrı. Ununu daha az koyarım. Biraz daha yumuşak olur öylece. Böyle de güzel güzel olmasına. Kahvenin yanında öyle kendince kıvamıyla hoş oldu. Sevmedim değil, haşa, neden sevmeyeyim pek sevdim. Mutlu olmaya hazırdım zaten, yaptım, yedim, mutlu oldum.
27 Eylül 2013
Kekim diyorsa kektir
Diyorsa ki ben buyum, inanacaksın arkadaş. Öyle diyorsa öyledir. Kekse kektir, yalan söyleyecek hali yok ya. Ha derseniz ki keke benzer yanı yok bunun, size de inanırım. Yalan söyleyecek haliniz yok ya. Kendime de inanırım şimdi, bakın orada anlaşalım. Niye inanmayayım ki, ben yaptım neticede. Ben koydum kaba az biraz tereyağı. Fırın çalışıyordu zaten, eridi kendiliğinden. Üzerine yumurtayı ben kırdım, tek bir yumurtayı. Robotta çektiğim badem ve dut kurularını ben ekledim, ununu, tarçınını, sütünü, karbonatını, accıcık pekmezini ben koydum. Elimle yoğurdum. Ekmek mi bu neden yoğurdun ki diye soracaksınız biliyorum. Haklısınız ekmek değil. Sadece alışkanlık. Yaz boyu kahve yanında yediğim, adı lorlu kurabiye olup kurabiye değil kek gibi pişmiş olan az biraz tatlı çöreği elimle yoğuruyordum. Bunu da yoğurdum, yağlanmış tepsiye yaydım, elimi ıslatıp bastırdım, üzerini düzelttim. 170 derecede pişirdim. Ha bir daha yapsam aynı şekilde mi yaparım yapmam orası ayrı. Ununu daha az koyarım. Biraz daha yumuşak olur öylece. Böyle de güzel güzel olmasına. Kahvenin yanında öyle kendince kıvamıyla hoş oldu. Sevmedim değil, haşa, neden sevmeyeyim pek sevdim. Mutlu olmaya hazırdım zaten, yaptım, yedim, mutlu oldum.
Mutlulugunuz çok olsun sevgili Tijen , çok güzel olmuş, oh elinize sağlık, afiyet olsun...
YanıtlaSilESMA
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilHa ha ha :)) Okudum, inandim, mutlu oldum :)
YanıtlaSilYaşasın bir kişiyi daha mutlu etti kekim. Teşekkürler Evren!
YanıtlaSildenemeden bilemezdin...denedin keşfettin artık daha da güzelleşir tecrübenle...ben de deneyeceğim ayrıca yol gösterici oldun...
YanıtlaSilkek deyip geçmemek gerek..
Bazen binlerce tarif elinizin altında dururken...Üstelik içlerinde "çok başarılı" ifadesini almışlarından da olsa...bazen aklınızda, damağınızda bir kek belirir.Kalkar onu yaparsınız.Ve bence en güzel kek o dur.Çünkü o an ki sizi anlatır.Tıpkı sizinki gibi ...Sevgiler.
YanıtlaSilMoon:
YanıtlaSilBen hep deneme yanılma usulü yapıyorum kekleri zaten. Bir zaman geliyor tutturuyorum!
*
Caferengigül:
Eveeeet tamı tamına öyle!
keksekektir
YanıtlaSilO bir gercek kek Ticen ablacik;)) cok optum xoxo
YanıtlaSile daa ne.
YanıtlaSilAfiyet olsun.
Mutlu anne
Keklerin yanina ben hep zencefil çayini yakistiriyorum. Birde keke tarçin girdimi artik yemede yaninda yat :-)
YanıtlaSilKekim diyorsa kektir, yalan mı söyleyecek ayol:)
YanıtlaSilBadem, dut= Mutluluk, ama ellere ne demeli?
YanıtlaSilEller değdikten sonra damak tadını alır ama yakalamak istenen mutluluksa acı bir kahvenin yanındadır.
Özlemiştik Tijen hanım, sevgiler.
Keske...keske ben de boyle yapabilsem..yaparim....niye olmasin...biraz cesaret biraz tarif..ama bir orkestrayi yonetir gibi dans eden el lerim olsa sizinkiler gibi dut badem un seker dortlusu bana saygi duyar:)...Antalya dan selamlar...belgin
YanıtlaSilBelgin hanım,
YanıtlaSilNiye öyle diyorsunuz kendinize haksızlık etmeyin lütfen. Hepimizin elleri dans ediyor, yeter ki biz onlara izin verelim. Sevgiler kentimize.
*
Sare hanımcığım ben de çok özlemişim, şükür kavuşturana.
*
Necla'cığım,
Söylemez tabii ayol niye söylesin???
*
Hülya merhaba,
Ne güzel sesini duymak.
*
Ayşegül'cüğüm tatlı nasılsın?
*
Oğlak kızı, Dalyanlı ana,
Senden kimbilir ne güzeller çıkıyordur oralarda???
*
Defneeee,
Hem de nasıl!
kek o niye inanmayalim hemde mutlu eden keklerden ilhamimi aldim simdi cifte mutlu olmaya tipis tipis :)
YanıtlaSilÇok tatlı bir yazı :)) sevgiler..
YanıtlaSilNefis gorunuyor Tijencim eline saglik. Sagda solda pekmez pisirilmez zararli olur vs gibi seyler goruyorum, asli astari var midir arkadasim? Ne dersin? Sevgiler
YanıtlaSilBezen'ciğim,
YanıtlaSilBilmiyorum inan ki. O kadar çok bilgi var ki hangisi ne kadar doğru bilmek zor. Pekmez zaten kaynatılarak yapılıyor, bir kere daha ısıya gelse zararlı olur mu? Olabilir.
*
Öznur,
Teşekkürler :)
*
Beste'ciğim canım,
Sen şimdi İstanbul dönüşü kimbilir ne güzel şeyler yaparsın.