18 Nisan 2013
Biraz ordan biraz burdanlarla
Bu blogun okurları (yani eskiden beri okuyanlar demek istedim) benim biraz ordan biraz burdanlarla yarattığım kekleri bilirler. Bir de tasarrufseverliğimi. Geçen gün balık yapmak için fırın yanınca hadi ısı boşa gitmesin, zaten kahve yanında yemeyi de seviyorum diye bir uyduruk kek yapayım dedim. Ne malzemem var? Pazardan aldığım sütten var, köy yumurtam, tam unum, azar azar kalmış bademlerim ve keşü fıstıklarım... İki yumurtayı kırıp çırptım. Geçen sene Göynük'ten aldığım elma pekmezinin sonu kalmıştı, onu ekledim. Birer çay kaşığı tarçın ve toz zencefil. Çok az sadeyağ erittim keki yapacağım mini kalıplardan birinin içinde (fırının üzerine koyunca hemen eridi zaten, ekstra enerji kullanmadım), sütten biraz ekledim, bademle fıstığı mini robotta çekip un haline getirdim. Bir bardağa yakın un ve bir çay kaşığı da karbonat ekleyip karıştırdım, 180 derecede ısınmış fırında pişirdim. Oldu size mis gibi bir kek. Her gün kahvemin yanında iki tane bu minilerden yiyorum, bana yetiyor.
Kek şiş :) Harika görünüyor. Çok seviyorum tarçınlı zencefilli kek. Şimdilerde muskat da ekler oldum gerçi yanlarına. Afiyet olsun
YanıtlaSilTijen Hanım kekiniz çok güzel ve lezzetli görünüyor.Elinize sağlık.Bu arada fotoğraf da çok güzel tabii.Eldeki malzemelerin değerlendirilmesi üstelik fırın ısınmışken iyi fikir.Kulağıma küpe oldu.Sevgiler.
YanıtlaSilNecmiye Güneylioğlu Günata
Alanya
Renkler ve görüntü muhteşem..Eminim tadı da öyledir.
YanıtlaSilBernacan,
YanıtlaSilDoğru muskat da çok yakışır bu tarz keklere. Baharat zaten keklerin tadını artırıyor değil mi?
*
Necmiye hanım merhabalar,
Fırın ısındı mı birden fazla şey yapmaya çalışıyorum ki ısıtma süresindeki enerjiden tasarruf edeyim. Her zaman olamıyor tabii ama olduğu kadarı bile kar.
*
Hülya'cığım,
Sağolasın canım!
Ellerinize sağlık olsun ,çok güzel olmuş mini olsun bana da yeter onların iki tanesi...
YanıtlaSilSevgi dolu günler..
Esma hanımcığım ufacık bunlar. Çok minik bir kalıbım var, onlarda yapıyorum. Yağı çok çok az, erimiş olarak 1 çorba kaşığı belki (bademle keşü'den alıyor yağını), şeker hiç yok, belki 3-4 çorba kaşığı kadar pekmez, hepsi bu.
YanıtlaSilEllerine saglik! Bu minik keklerden de minik cilekleri ozledim...
YanıtlaSiloyyy oyy oyyyellerine sağlık canımmm fotoğraf muhteşemmm...
YanıtlaSilSevgiler
Evren
Ellerine sağlık Tijenciğim, görünüm,sunum enfesss! Sevgiyle kal!
YanıtlaSilAhhhh yeni bir yazı Tijen Hanım'dan diye bir heyecanla açtım sayfanızı karşıma minicik güzel kekler çıktı. Bunlar da çok güzel ama gönül sebzeli tam buğday makarna yazısı arzu ediyor be Tijen Hanım'ım. Muhabbetle öpüyorum ellerinizden:)
YanıtlaSilTuğba
Makarna mesajı alınmıştır. Çok özür dilerim. Aslında çok güzel bir yazı yazacaktım, neyse hikayesi sürpriz olsun.
YanıtlaSilMisk,
YanıtlaSilAh sizin oralarda zor değil mi minik çilekler bulmak? Burada bile zorlaştı iyice ama tek tük bulabiliyorum.
*
Evren'ciğim,
Sağolasın canım.
Evde olan malzemelerle ve doğaçlama yapılan kekler, kurabiyeler çok lezzetli oluyor, sizin ki de baharatlarıyla birlikte çok lezzetli bir kek olmuş sanırım, afiyetler olsun size ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgili Tijen yine yaratmışsın. görüntü ise "ye beni" diyor. Ufukta yeni bir kitap var mı? Yemek kitaplarını her açtığımda sanki yeni okumuş gibi oluyorum. Ayrıca çok yararlandığımı da söyleyebilirim. Yenisini bekliyorum desem Sevgiler.. :) Sevgi Ackersonn
YanıtlaSilHayat Mutfakta Güzel:
YanıtlaSilGoogle+ üyesi olmadığım için size yorum yazamıyorum, kusura bakmayın lütfen, deniyorum ama sistem kabul etmiyor.
Sevgi merhaba,
YanıtlaSilTam anlamıyla yeni değil ama en az %50'si yenilenmiş olarak Her Güne Bir Yemek'in yeni baskısı geliyor. Yakında buradan duyururum sanırım. Çok daha güzel, çok daha içime sinen bir kitap oldu bu hali. Daha ben de görmedim basılmış olarak bakalım bekliyoruz.
Bayılıyorum sizin yazılarınıza. Öyle bir anlatmışsınız ki, hemen kalkıp elime kek kalıbını almak geldi. :)
YanıtlaSilSevgilerimle...
Doğaçlama yapabilmek güzeldir.Bakarsın elindekilere, sorarsın yüreğine ve elin başlar çalışmaya...Benim için özeldir böyle tarifler.Tadı bile bambaşkadır.Elinize sağlık.
YanıtlaSilçok şık bir tablo!
YanıtlaSilTijen Hanım lütfen müsterih olun. Hikaye filan diyince heyecanlandım ben:)) Merakla bekliyorum:))
YanıtlaSilO kadar güzel ve sade anlatmışsınız ki Tijen Hanım, fotoğrafta cabası zaten, okurken bir yandan da gözlerimin önünde yapılışını, pişmesini canlandırıp ben de çayımla beraber iki tanecik yedim :)) İyi yapmış mıyım?
YanıtlaSilSevgiler :)
Ne yalan söyliyeyim şu tasarruflu haline bayılıyorum.Bende tıpkı sen))))sevgilerle..
YanıtlaSil