18 Nisan 2013

Biraz ordan biraz burdanlarla


Bu blogun okurları (yani eskiden beri okuyanlar demek istedim) benim biraz ordan biraz burdanlarla yarattığım kekleri bilirler. Bir de tasarrufseverliğimi. Geçen gün balık yapmak için fırın yanınca hadi ısı boşa gitmesin, zaten kahve yanında yemeyi de seviyorum diye bir uyduruk kek yapayım dedim. Ne malzemem var? Pazardan aldığım sütten var, köy yumurtam, tam unum, azar azar kalmış bademlerim ve keşü fıstıklarım... İki yumurtayı kırıp çırptım. Geçen sene Göynük'ten aldığım elma pekmezinin sonu kalmıştı, onu ekledim. Birer çay kaşığı tarçın ve toz zencefil. Çok az sadeyağ erittim keki yapacağım mini kalıplardan birinin içinde (fırının üzerine koyunca hemen eridi zaten, ekstra enerji kullanmadım), sütten biraz ekledim, bademle fıstığı mini robotta çekip un haline getirdim. Bir bardağa yakın un ve bir çay kaşığı da karbonat ekleyip karıştırdım, 180 derecede ısınmış fırında pişirdim. Oldu size mis gibi bir kek. Her gün kahvemin yanında iki tane bu minilerden yiyorum, bana yetiyor.

22 yorum:

  1. bernacan(bernasagun)Perşembe, 18 Nisan, 2013

    Kek şiş :) Harika görünüyor. Çok seviyorum tarçınlı zencefilli kek. Şimdilerde muskat da ekler oldum gerçi yanlarına. Afiyet olsun

    YanıtlaSil
  2. Tijen Hanım kekiniz çok güzel ve lezzetli görünüyor.Elinize sağlık.Bu arada fotoğraf da çok güzel tabii.Eldeki malzemelerin değerlendirilmesi üstelik fırın ısınmışken iyi fikir.Kulağıma küpe oldu.Sevgiler.
    Necmiye Güneylioğlu Günata
    Alanya

    YanıtlaSil
  3. Renkler ve görüntü muhteşem..Eminim tadı da öyledir.

    YanıtlaSil
  4. Bernacan,
    Doğru muskat da çok yakışır bu tarz keklere. Baharat zaten keklerin tadını artırıyor değil mi?
    *
    Necmiye hanım merhabalar,
    Fırın ısındı mı birden fazla şey yapmaya çalışıyorum ki ısıtma süresindeki enerjiden tasarruf edeyim. Her zaman olamıyor tabii ama olduğu kadarı bile kar.
    *
    Hülya'cığım,
    Sağolasın canım!

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık olsun ,çok güzel olmuş mini olsun bana da yeter onların iki tanesi...

    Sevgi dolu günler..

    YanıtlaSil
  6. Esma hanımcığım ufacık bunlar. Çok minik bir kalıbım var, onlarda yapıyorum. Yağı çok çok az, erimiş olarak 1 çorba kaşığı belki (bademle keşü'den alıyor yağını), şeker hiç yok, belki 3-4 çorba kaşığı kadar pekmez, hepsi bu.

    YanıtlaSil
  7. Ellerine saglik! Bu minik keklerden de minik cilekleri ozledim...

    YanıtlaSil
  8. oyyy oyy oyyyellerine sağlık canımmm fotoğraf muhteşemmm...

    Sevgiler
    Evren

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık Tijenciğim, görünüm,sunum enfesss! Sevgiyle kal!

    YanıtlaSil
  10. Ahhhh yeni bir yazı Tijen Hanım'dan diye bir heyecanla açtım sayfanızı karşıma minicik güzel kekler çıktı. Bunlar da çok güzel ama gönül sebzeli tam buğday makarna yazısı arzu ediyor be Tijen Hanım'ım. Muhabbetle öpüyorum ellerinizden:)
    Tuğba

    YanıtlaSil
  11. Makarna mesajı alınmıştır. Çok özür dilerim. Aslında çok güzel bir yazı yazacaktım, neyse hikayesi sürpriz olsun.

    YanıtlaSil
  12. Misk,
    Ah sizin oralarda zor değil mi minik çilekler bulmak? Burada bile zorlaştı iyice ama tek tük bulabiliyorum.
    *
    Evren'ciğim,
    Sağolasın canım.

    YanıtlaSil
  13. Evde olan malzemelerle ve doğaçlama yapılan kekler, kurabiyeler çok lezzetli oluyor, sizin ki de baharatlarıyla birlikte çok lezzetli bir kek olmuş sanırım, afiyetler olsun size ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Tijen yine yaratmışsın. görüntü ise "ye beni" diyor. Ufukta yeni bir kitap var mı? Yemek kitaplarını her açtığımda sanki yeni okumuş gibi oluyorum. Ayrıca çok yararlandığımı da söyleyebilirim. Yenisini bekliyorum desem Sevgiler.. :) Sevgi Ackersonn

    YanıtlaSil
  15. Hayat Mutfakta Güzel:
    Google+ üyesi olmadığım için size yorum yazamıyorum, kusura bakmayın lütfen, deniyorum ama sistem kabul etmiyor.

    YanıtlaSil
  16. Sevgi merhaba,
    Tam anlamıyla yeni değil ama en az %50'si yenilenmiş olarak Her Güne Bir Yemek'in yeni baskısı geliyor. Yakında buradan duyururum sanırım. Çok daha güzel, çok daha içime sinen bir kitap oldu bu hali. Daha ben de görmedim basılmış olarak bakalım bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  17. Bayılıyorum sizin yazılarınıza. Öyle bir anlatmışsınız ki, hemen kalkıp elime kek kalıbını almak geldi. :)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  18. Doğaçlama yapabilmek güzeldir.Bakarsın elindekilere, sorarsın yüreğine ve elin başlar çalışmaya...Benim için özeldir böyle tarifler.Tadı bile bambaşkadır.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  19. Tijen Hanım lütfen müsterih olun. Hikaye filan diyince heyecanlandım ben:)) Merakla bekliyorum:))

    YanıtlaSil
  20. O kadar güzel ve sade anlatmışsınız ki Tijen Hanım, fotoğrafta cabası zaten, okurken bir yandan da gözlerimin önünde yapılışını, pişmesini canlandırıp ben de çayımla beraber iki tanecik yedim :)) İyi yapmış mıyım?
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  21. Ne yalan söyliyeyim şu tasarruflu haline bayılıyorum.Bende tıpkı sen))))sevgilerle..

    YanıtlaSil

Size hitap edebilmem için lütfen adınızı yorumunuzun altına ekler misiniz? Teşekkürler.