11 Ocak 2013
Tazelik
Esma hanımcığım "o pötikareli mavi tabaklarınızdaki tariflerinizi özledim" diye mesaj salmış. Gördüm tabii, nasıl görmem. Eh bu zarif isteğe karşı koymak da mümkün değil. Açtım dosyaları, baktııım baktııım baktıııım. Var tabii o fotoğraflardan ama ben bu güzelim yeşil kâsemdeki salatada karar kıldım. Yani tamam hava buzzz gibi. Bu havada insanın canı sıcacık çorbalar çekiyor daha çok. Aslında dün yaptığım brokoli, havuç, yerelması çorbamın fotoğrafını çektim. Hem de nergisler arasında. Çorbanın özelliği peyniraltı suyuyla pişmiş olması idi. Hindistan'ın ünlü baharat karışımı "garam masala"dan eklemiştim bir çay kaşığı. Hoş sebzelerin tadını baskıladığı için bir dahaki sefere garam masala koymam ama bu haliyle de kendine has bir çorba olduğunu söylemeli. Gelelim fotoğraftaki salataya. Buğday ve yonca filizi ile şifalanmış marullu, bademli, avokadolu bir salata. Hani kışın bedene lazım olan vitaminleri içeren, sağlık küpü bir salata. Bu güzelim salata beğendi ise Esma hanımcığıma ve sağlık dileklerimle tüm güzel yürekli dostlarıma armağan olsun. İçinizi ısıtacak güneşli bir gün dileğiyle.
Tijencim dediğin o kadar doğru ki ..şu buz gibi havada sağlık ve şifa gerek.bu tabakta da yeterince var..eline sağlık..
YanıtlaSilNe güzel dostlarla birlikte olmak. Sihirli Oklava sözcüklerini görünce heyecanlandım. Özlemişim!
YanıtlaSilBelki garip gelecek ama n çok da kışın salata yaparım... Kış yemekleri yaza göre biraz ağırlaşır ya, salata sanki o ağırlığı alır gibi gelir bana.
YanıtlaSilSevgimle
Çok teşekkürler,özlemişim mutfakta zen in bu görüntüsünü..Sizin tariflerdeki malzemeleri aramaya gitmek bana bir amaç veriyor yürümek için şimdi çıkıyorum,malzeme almaya..Değişik faydası olduğuna şüphe etmediğim bir tarif,tabiki deneyeceğim... :-)
YanıtlaSilSevgiler sevgili Tijen
Yaşamın çesitliliğinden mutluluk duyan bir kalple hazırlanmıs sofralar...tesekkurler ...
YanıtlaSilEllerinize saglik afiyetler olsun.
YanıtlaSilSevgili Lale,
YanıtlaSilNiye garip gelsin ki? Hiç gelmez. Ben soğuk havada çiğ gıdadan biraz uzaklaşıyorum ister istemez ama ona rağmen ben de hemen her gün salata yerim.
*
Esma hanımcığım,
Afiyetler olsun.
Yalnız uyarayım: Filizlendirmek için yonca alacaksanız bu yoncanın ilaçsız olması gerek. Tohum olarak satılan yoncalar genelde ilaçlı.
*
Siirli eller ve Gülcan,
Çok teşekkürler!
Tazelik ve sağlık dolu bir tabak, insan daha ne ister ki..Ben de salatalara ceviz, fıstık koymayı seviyorum Tijencim, bir de bademi denemeli:).
YanıtlaSilSevgilerimle:).
aslı
Merhaba Tijen Hanım,Tak Sepeti Koluna Programınızı keyifle izliyorduk.Ama ne zamandır programa rastlayamıyorum.Acaba kanal mı yoksa gün ve saati mi değişti bilemiyorum.Şu an nerede program yapıyorsanız bu konuda beni bilgilendirirseniz çookk memnun olurum.Sevgi Ve Saygılarımla Üsküdar-Salacak'tan PERİHAN..
YanıtlaSilPerihan hanım merhaba,
YanıtlaSilÇok incesiniz, ben de size sevgiler gönderiyorum. Programımız Haziran 2012'de sona ermişti ancak yaz aylarında tekrarları gösteriliyordu. Şu anda herhangi bir yerde programım yok ne yazık ki, olursa buradan mutlaka bilgi vereceğim. Dilerim blog aracılığıyla görüşmeyi sürdürürüz. Her şey gönlünüzce olsun.
Nefisss bir salata olmuş, ellerine sağlık Tijenciğim!
YanıtlaSilSıcacık sevgiler!
Sevgili Tijen Hanım,cevabınız için çok teşekkür ederim.Programınızın bitmesine açıkçası üzüldüm.Sizin programınız gibi kaliteli yayınlara her zaman rastlanmıyor.Bu içerikte takip ettiğim 3-5 programdan birisiydiniz.Umarım o güler yüzünüz ve hoş sunumlarınızla tekrar buluşmak kısmet olur.Hayırlısı Olsun İnşallah..Bu arada blog aracılığıyla sizi takip etmeye devam edeceğim.Sevgi Ve Saygılarımla Üsküdar-Salacak'tan PERİHAN..
YanıtlaSilPerihan hanım,
YanıtlaSilMektubunuz özel bir zamanda geldi, beni yeni projeler için yüreklendirdi. Dilerim yeni projelerde görüşme şansı buluruz. Sevgilerle.
Ne güzel bir isim bulmuşsunuz. "Tazelik", tabaktakiler beden, yazı ve resim, ruh için. Sevgiler.
YanıtlaSilSevgili Tijen, bu benim aldığım avakado çok acııı,bu böyle olmamalı yanlış bır şey mi yaptım ,zehir gibi,haşlanıyor muydu yoksa yemeden önce,acı acı bir şeyi önermez Tijen dedim ben nerde yanlış yaptımmm...
YanıtlaSiltatlı güzel günler sizin olsun...
sevgiler
Serap'cığım teşekkürler!
YanıtlaSilEsma hanımcığım avokado acı olmaz. Yok haşlamak falan gerekmiyor ama aldığınız sert ise oda sıcaklığında yumuşaması gerek. Elinizle bastırdığınızda yumuşaklığını hissetmelisiniz. Yumuşamış olanlarından da almak mümkün ama onlar genelde bereli olduğundan ben pazardan sert olanlarını alıp evde yumuşamasını bekliyorum. Bilemedim neden.
YanıtlaSilDolaptan çıkarıp dışarıda bekleteyim yumuşasın a zaman,sertti çünki benimki..Çok acı geldi..
YanıtlaSilTeşekkürler..
Sevgiler...
Ah evet sertken yemeyin, çünkü o zaman asla sevmezsiniz avokadoyu...
YanıtlaSilellerinize sağlık görüntü ne kadar lezzetli olduğunu anlatıyor sevgiler:)
YanıtlaSilEvet sevgli Tijen ,dolap dışında bekledi, yumuşadı ve yenilebilir oldu şimdi.Ama avakado yu hangi öğünde ne olarak koyacagız yiyeceklerimiz arasına onu bilmiyorum?? Sebze mi ? Karbonhidrat mı?Kalorili mi ? Ne kadar yiyebiliriz gibi.. Tanımıyorum onun için soruyorum sevgili Tijen , beni bu konu da bilgilendirirseniz çok sevinirim :-).
YanıtlaSilSevgiler...
Avokadonun yumuşayıp yenebilir hale gelmesine sevindim. Ben sabah kahvaltılarında ekmeğe sürüyor, bazen de öğle yemeklerinde salataya koyuyorum. Yağ oranı yüksek olduğu için az miktarda yemekte fayda var.
YanıtlaSilMerhaba Tijen,
YanıtlaSilAksama salata yapacagim. Senin salatani görünce bende içine badem eklerim dedim :-) iyi bir fikir vermis oldun.
Güzel günler dilerim. Karli ve soguk isivçre den sevgiler.
Salata o akdar içaçıcı görünüyor ki! Benim çocukluğumdan beri hastalığım salatalar !Onsuz bir günüm geçemez. Ve avakado ile çok geç tanıştım, şimdi her salataya ekliyorum neredeyse. Şimdi sorum buğday ve yonca filizi, cahilliğimi hoşgörün, bunları evde m, yapıyorsunuz yoksa satın mı alıyorsunuz? İnsan hayatına her zaman bir yenilik katabiliyor! Cenevre'den sevgiler Tijen !
YanıtlaSilCeylan merhaba,
YanıtlaSilFilizleri ben yapıyorum evet. Daha önce blogda da bahsetmiş, nasıl yapıldıklarını anlatmıştım. Muhtemelen Cenevre'de bazı filizler hazır da bulunabilir ama evde yapmak çok kolay, alet edevat da gerektirmiyor. Yoncanın ilaçsız olması önemli, oradaki organik dükkanlardan tohumunu bulabilirsin sanırım. Buğday, maş ve yonca filizlendiriyorum. Tohumların 24 saat suda beklemesi lazım. sonra süzüp üzerlerine biz bez örtüp oda sıcaklığında bekletiyor, sabah akşam sudan geçiriyorum. Bir kaç gün içinde hazır oluyorlar.
Çok teşekkür ederim, hemen deneyeceğim ! Önceki yazıları kaçırmışım onlara da bakacağım. Eminim çok güzel olacak, tekrar sevgiler !
YanıtlaSilCeylan rica ederim. Dilerim işine yarar. Afiyet olsun!
YanıtlaSilSenin o kaseler efsane oldu:-)
YanıtlaSilBademleri çok havalı durmuş,bu arada hint baharatını nereden edinmiştin?Türkiye'de bulmak mümkün müdür?
Merhabalar, Bloğunuza bayıldım. Hem tarifler harika hem fotoğraflar...Ellerinize sağlık. Banada beklerim.
YanıtlaSilSevgilerimle,
Merhabalar, bloğunuzu şimdi keşfettim ve çok beğendim. Fotoğraflar çok estetik :) Selamlar ...
YanıtlaSilŞahane, nefis, olağanüstü ve bilimum diğer sıfatlar... Bademe bayılırım hem.
YanıtlaSil