23 Mayıs 2011
Son günlerin en muhteşem keşfi
Bir kaç ay önce Meltem, "muz dondurması yapıyor musun?" diye sormuştu. Yooo demiştim, nasıl oluyor ki? Anlatmıştı. Denemeli demiş ama araya giren seyahatlerle unutmuştum. Geçen hafta yeşilken aldığım muzların sona kalanları iyice olgunlaşıp yumuşayınca -yani cazibelerini yitirmişken- hatırladım Meltem'in söylediğini. Dur bakayım bir araştırayım internette deyince karşıma şu tarif çıktı. Hmmm dedim, galiba Meltem'in anlattığı da böyle bir şeydi. Üç taneydi muzum (yerli muz tabii, ithal muzlardan hiç almam), soydum kabuklarını, irice dilimleyip bir tabağa yerleştirdim, buzluğa attım. 1-2 saat tutun diyordu, ben de o civarda tuttum (sanırım, çünkü saate bakmadım). Çıkardığım muzları mutfak robotuna koydum, çalıştırdım. Bir kaç kere kapağını açıp kaşıkla iteledim iri parçaları. Aaa gerçekten krema gibi oldu. Geriye o muhteşem yaratığı tabaklara pay edip üzerine birazcık çikolata parçası koymak kaldı, o da renk versin diye. İşte böyle. Yani bu kadarcık. Annemle afiyetle yedik. Bugün yine muz alıp yapmayı düşünüyorum. Yakında yerli muz biter, bitmeden tadını çıkarmalı bu yeni keşfin. (Sağolasın Meltem'ciğim!)
Aaaaaaaaaaaaaa süpperrrmiş gerçeken hem de çok basit :)))Ellerine sağlık :)))
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Ellerinize sağlık. Ben de yerli muzu özellikle hoş kokusu ve çok büyük olmaması nedeni ile daha çok tercih ederim. Ancak, bazan bulmak zor oluyor...İyi haftalar.
YanıtlaSilben bile yapabilirim :)
YanıtlaSilHem de nasıl yaparsın Novella!
YanıtlaSilDünyanın en basit şeyi... Şaşırırsın sonra da aaa bu kadar basit ve bu kadar güzel nasıl olabilir diye.
*
Serap'cığım haklısın büyük şehirlerde yerli muz daha zr bulunuyor!
*
Öyle vallahi Evren'ciğim çooook kolay...
Hmmm nasıl da güzel muz muz kokar değil mi? Muzla yapılan herşeyi severim ben, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilKokuyor vallahi mndlna,
YanıtlaSilHem de pek güzel kokuyor.
Biz de muzlu dondurmayi cok sevdik. Yalniz ben krema ve seker ilave etmistim. Bekledikce daha da güzellesti.
YanıtlaSilhakikaten bu kadar basit miymiş?? yazın vazgeçilmezi bu olsun o zaman :)
YanıtlaSilbu arada Beste gelince bekliyorum mutlaka! çok sevindim :)
Tam sevdiğim cinsten bir tarifmiş bu, yapılışı kolay, hem nefis hem de yedikten sonra vicdan azabı çektirmeyecek cinsten:)
YanıtlaSilAfiyet olsun size ve annenize, tabii sayenizde bize de:)
Ada kıza gelecek mevsimde denemelik. Süper.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Blog una epeyidir yazmayan anne Çiğdem
Çok pratik ve lezzetli görünüyor ellerinize sağlık denemeye değer sevgier...
YanıtlaSilben senin mutfaktaki zen'den cevizli, muzlu gozlemeni hep yaparim bu da klasiklere girecek sanirim sekersiz, sutsuz harika:)
YanıtlaSilÜstüne çikolata parçası yerine tarçın serperseniz, diyet tatlısı oluverir. Tadı da çok güzel oluyor.
YanıtlaSilSevgiler
Hem kolay hem de lezzetli gorunuyor. Tarcin da iyi tavsiye, bir deneyelim bakalim.
YanıtlaSilne yalan söyleyeyim o hale gelince ben de yiyemem hiç - ama ballandığı için durmaktan süt katar blenderda çekerim sabah kahvaltıda içerim. Dondurmayı da denerim, alternatif üretirsem bildiririm:) sevgilerimle,
YanıtlaSilBu aralar ne düşündüğüme dikkat edeyim en iyisi. İnanmazsın, kaç gündür aklımda muzlu dondurma yapmak vardı! Ellerine sağlık. Evrenin beni dinlediğinin bir kere daha farkına varmama yardımcı oldun. :)
YanıtlaSilAfiyet olsun Tijencim:) Gorunusunden belli ne kadar lezzetli oldugu. Ben de o senin dedigin gibi cazibesini yitirmis muzlari, atmaya kiyamam ve kabuklarini soyup buzluga atarim. Bu sekilde hic denemedim ama ben cocuklara sutle robottan gecirip "milk shake" olarak iciriyorum. Bu da guzel fikirmis. Sagolasin...
YanıtlaSilHarikasıınnn! yarın oğluşa okul dönüşü tatlısı bulundu :)
YanıtlaSilCanım çekti, ama yazımsı bahara boğazım hasta girdim... İyi gelmiyor. Bir de evde mutfağa girmek artık bana pek uzak... Haftasonu umarım, denemeyi düşüneceğim. :)
YanıtlaSilHarika bir dondurma bu Tijenim.
YanıtlaSilŞeker yok, katkı maddesi yok.
Kerem'e her gece ballı muzlu süt yapıyorum, enerji versin diye.Malum sınav tarihleri yaklaşıyor.
Bir de bu dondurmayı deneyeyim. Biraz bal katılırsa da güzel olur herhalde.
Çok sevgiler,
Vay be! Harika bir fikir, tesekkurleeer:-)
YanıtlaSilBen bunun kakaolusunu ve tarcinlisini yapiyorum Tijencim. Icine biraz findik falan da katiyorum hatta. HArika oluyor. Ege bile anlamadan yedi cikolatalisini:) Ama kakao aciysa biraz agave ya da seker falan eklemek gerekiyor.. Sevgilerimle...
YanıtlaSilaaa, harikaymis! ustune ceviz, findik da guzel olur. dondurma sevmeyen oglum sevebilir, dondurmayi cok seven kizimi sagliksiz alternatiflerden uzak tutma mucadeleme yardimci olabilir. super !
YanıtlaSilayyyyy muhteşem birşey hemen denemeyi düşünüyorum muz alınca tabi:))ellerine sağlık canım
YanıtlaSilHerkes tatlı tarifi mi bekliyormuş ne? Tarifim işe yaradıysa ne mutlu bana. Afiyetler olsun...
YanıtlaSilBen de dolaptaki son muzu keke kattım bugün. Aman görmesin cücükler!
YanıtlaSilamanın tijenim, ne de kolay ve güzel bir tarifmiş bu.. yerli muz varken o koca koca tatsız tuzsuz kokusuz muzlar niye alınır anlamam..
YanıtlaSilöperim yanaklarından.
Selam Tijenciğim,
YanıtlaSilPek beğendim tarifi.Hakketen kolaymış. Ellerine sağlık.
Sevgilerimle*
Muz dondurmasi harika fikir Tijen, yazdigin için tesekkürler. Bende bugün yapacagim, simdi muzlarim buzlukta bekliyor. Aksama çikarip içine tarçin ve kuru dut eklemeyi düsünüyorum. Tadi mutlaka harika olacaktir :-) sevgiler.
YanıtlaSilTijen süpersin !!
YanıtlaSilçokta kolaymış, bende alıp deneyeceğim eminim benim cadı bayılacak
aa ciddden ne kolaymis! bbizim dondurma canavari da sever mutlaka!
YanıtlaSilbaska hangi meyvelerle denesek sence Tijen?
merhaba benim blendırım buzlu şeyleri çekmek için yetersiz. ince parçalasak sonra dondursak olmaz mı?
YanıtlaSilLaMa,
YanıtlaSilMuzun hoş bir dokusu var. Blenderde çekildiğinde gerçekten krema gibi oluyor. Aynı dokuyu verebilen başka bir meyve var mı bilmiyorum. Ama muzla birlikte başka meyveler kullanılabilir bence. Ben dün çilekle yaptım, gayet güzel oldu.
*
Zehra'cığım,
Öp o tatlı cadıyı benim için!
*
Neden olmasın Hülya!
Afiyet olsun...
Adsız arkadaşım,
YanıtlaSil(Adınızı yazarsanız size hitap etmem daha kolay olur)
Deneyin isterseniz ancak bu tarifte muzlar buzlukta 1-2 saat beklediği için tam donmuyor. Çok güçlü olmayan blenderlerde dahi çekilebilir sanıyorum.
Bu tam anneme göre!
YanıtlaSilSevdim hem pratik hem de ne lezizdir.
Yerli muz noktasında katılıyorum,ithal muz yediğim zaman tıkanıyorum resmen.
afiyet olsun,selamlar.
Önce Antalya'yı betonla doldurup yerli muzu kuruttular, şimdi organik yerli diye nadir bulunan ürün olarak satıyorlar, çok acı. Bu tarif iyi akılmış kim düşündüyse, hem şeker eklenmediğinden tatlı da olmaz. Teşekkürler.
YanıtlaSilTijenciğm,
YanıtlaSilYaptım ve çook güzel oldu!
Anlattığın için sağol, sahiden son günlerin en hoş keşfi oldu!:))
yummmm... üzerine %70 kakao içeren bitter benmari usulü eritilip birazcık gezdirilse hafifliği de korunarak lezzetine lezzet katılabilir mi acaba? Ben bir deneyeyim:) Teşekkürler:)
YanıtlaSilbayildim ve hemen uyguladim. sagolasin.
YanıtlaSilNe zamandır yapmak için muz alıp duruyordum ama yapamadan muzlar bitiyordu. Bu akşam yemeğin üzerine yaptık, yedik, bayıldık. Bu pratik tarifi paylaştığın için çok teşekkürler, sevgiler.
YanıtlaSil