23 Kasım 2009

Yeni haftaya turuncu başlangıç

Bir not: Dünyanın çeşitli yerlerine kartpostal yollayıp sürpriz kartlar almak ister misiniz? Biraz İngilizce istiyor, sistemi anlamak için. Özellikle çocuklar için harika bir etkinlik olduğunu düşünüyorum, hem İngilizcelerini geliştirmeleri hem de postayla olan ilişkilerini kaybetmemeleri, sadece internetin kölesi olmamaları için. İçinde bir çocuk olan, posta kutusunda faturalardan başka şeyler bulmak isteyenler için de çok güzel olduğunu düşünüyorum. İlgileniriz diyenler bana yorumla e-posta adreslerini gönderebilirler mi, onlara bir davetiye yollayacağım. (E-postalarınızı yayınlamam merak etmeyin.)
*
Günler nasıl kayıp akıyor ellerimden. Zamanın mantığını çözemedim. Çözsem içine girip ayarlarıyla oynayacağım. Yavaşlatacağım (gerçi bazen hızlı geçmesini istediğim de oluyor, mesela Maya'nın geleceği zamanlarda günler göz açıp kapayıncaya kadar aksın, kuzuma bir an önce kavuşayım istiyorum) ki yapmam gereken işlerin hepsini yapabileyim. (Ayşen görse şimdi bu yazıyı, "zamanı esnet" der. Dersin değil mi Ayşen'ciğim?) İşte benim blog yazıları da zamanın bu dört nala akışının kurbanı oluveriyor bazen. Neyse ama, bugün için capcanlı bir fotoğrafım var. Dün çektim. Tazecik daha. Kesme tahtasının pisliğine bakmayın, salatamın yeşilliklerini henüz kıymıştım üzerinde. Geçen hafta aldığım ama ekşi diye yenmeyen (ekşi meyvelerle aram yoktur pek) mandalinaların suyunu salataya koyuyorum. Yani kendilerine limon muamelesi yapıyorum. Eh ziyan olmasınlar değil mi? Ama pek turuncuydular kesme tahtasının üzerinde. Onları öyle parıl parıl bakarken görünce fotoğraflamadan edemedim ve öylece (temizlemeden, duruşlarını değiştirmeden) basıverdim deklanşöre. İyi etmişim değil mi? İyice bakın onlara ve şifa olmalarını dileyin. Bazen bakmak da yemek kadar etkili olabilir -diye düşünmekteyim.

20 yorum:

  1. Kendini limon sanan mandalinalar boy gösteriyor desene:)

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyorlar, ben de ekşilerini sevmem bu yüzden cinsini bilmiyorum ama pofuduk kabuklu olanlarını alırım.

    Afiyet olsun

    YanıtlaSil
  3. Iyi etmissin güzelcim, cok nefis görünüyorlar:))

    YanıtlaSil
  4. Offff Tijencigim.agzimin sulari akti inan, eksi de olsa...bu güzel fotografi payastigin icin tesekkürlersevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  5. cok hos bir baslangic olmus turuncu turuncu kis gunu isimizi isitti:)

    YanıtlaSil
  6. Ayy ne güsel görünüyorlar,bende bayılırım ekşi meyvelere:) e bu fotoğrafı da görünce hemen mandalinamı soyup yiyierdim:)

    Sevgiyle kal,

    YanıtlaSil
  7. evet mandalinalar ekside olsalar süper görünüyorlar:)

    YanıtlaSil
  8. züleyha...
    arayi uzatmadan hep böyle yazilar yazip,resimler cekin olurmu...resimleriniz bile masal gibi bana memleketimi hatirlatiyor...tesekkürler
    www.baharloy.blogcu.com

    YanıtlaSil
  9. ben tam bir ekşiciyim...Canım istedi.
    Buarada cumartesi Hürriyette size rastladım. Turşucular konusunda. Çok hoşuma gitti..

    YanıtlaSil
  10. Rengi ne kadar güzel,ne iyi yapmışsın fotoğrafını çekmekle...

    YanıtlaSil
  11. İyi ki deklanşöre basmış ve bu iç aydınlatıcı görüntüden bizi mahrum etmemişsin Tijen abla:)

    Mandalinaya limon muamelesi yapmak çok hoşuma gitti.

    Ahh zaman...

    YanıtlaSil
  12. Foto rengi harika yansıtmış cidden..
    Ben genelde kalan mandalinaların suyunu sıkıp kek içinde de kullanıyorum.
    Denemelisin..
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. maksat pozitif olmak.
    oh şifa olsun bakana da yiyene de :)

    YanıtlaSil
  14. Tijencim yenmeyen ekşileri bana gönder, bayıla bayıla yerim.
    Öpüldün,, Sevgilerr..

    YanıtlaSil
  15. Çok güzel görünüyorlar.Şifa olsun inşallah.
    Ekşi meyveler tansiyonumu düşürdüğünden ben de yiyemem pek.Çocukken nasıl yerdik o ekşi narları,erikleri bilmem.
    Bir de Antakya civarında turunç ekşisi yaptıklarını duymuştum.Mandalinayla da olabiliyor demekki..

    YanıtlaSil
  16. Tijen'ciğim,
    Çok iyi yapmışsın gerçekten de.
    Ben de mandalinayı, turuncu,limon yerine kullanırım. Geçenlerde portakallı kereviz pişiriyordum baktım evde portakal kalmamış, hemen iki üç mndalina suyu ekleyiverdim. Portakaldan daha bile güzel olmuştu.
    Bir keresinde de reçel yapmak üzere Kuşadasından toplayıp getirdiğim turunçların kabuklarını soyup aldıktan sonra kalan meyvelerinin sularını sıktım buz kalıplarına koyup dondurdum. Gerektikçe salataların üzerine limon yerine birer ikişer küp koyarak değerlendirdim. Hiçbir şeyi, özellikle de yiyecekleri ziyan etmek, atmak yok bizim ailede.
    Çok çok sevgiler güzel arkadaşım.

    YanıtlaSil
  17. Canım Tijenim benim, merhaba!
    Yine uzunca bir süredir hiç te istemeyerek bloguna uğramayı ihmal etmiş durumdayım
    Fotoğrafına bayıldım her zamanki gibi! Sen, bir sanatçısın canım! Yüreğine sağlık!En sevdiğim renklerden biridir turuncu, nasıl içi açıyor, neşelendiriyor insanı, değil mi? Pozitif etki!

    Senin arkadaşın, sözleşmeli olarak ataması çıktığı için şimdi İpsala'da görev yapıyor! Orayı çok sevdi, İstanbul, gözünden düştü!
    Yaşam boyu burada kalabilirmişim gibi geliyor!
    Uzunca bir süreden sonra "oh beee, hayat güzelmiş" diyebiliyorum.
    Annemle, evcilik oynar gibi misafircilik oynuyoruz! On beş yirmi günde bir İstanbul'a geliyorum mutlaka! Sana bir uğradım, hayatımı anlattım, değil mi? ;)))
    Artık daha sık uğrarım!
    Sımsıcacık sevgiler!

    YanıtlaSil
  18. Turunçgiller yaşamımızın vazgeçilmezleridir.Sevgilerrrrr.

    YanıtlaSil
  19. o ne güzel renk öyle,ankara da yok böylesi:(

    YanıtlaSil
  20. Ben de her yere , hele de kereviz yemeğine , salatalara her yere katıyorum. Tabii akşamlarıda bir kase yiyiyorum. Bitmesine çok da kalmadı ne yazık ki :((

    YanıtlaSil

Size hitap edebilmem için lütfen adınızı yorumunuzun altına ekler misiniz? Teşekkürler.