Bilgisayarımdaki bir virüs sorunu yüzünden Narince'nin şu hamuru bilgisi sayfasına doğrudan link verememiştim. Şimdi durum düzeldi gibi, linki düzelttim, bakabilirsiniz.
*
Bugün pofuduk bir lezzet tatmaya ne dersiniz? Tam içi boş, hafif, mideye oturmayan lezzetler tatmalık bir gün bugün. Ne bileyim, haberler, seçim, şu bu derken midemize oturan bir sürü şey var zaten bugünlerde, hiç değilse yiyip içtiklerimiz hafif olsun dedim. Pamuk helva kıvamında... Arada hafiflemek, boşvermek de gerek sanki. Ne dersiniz? Önce şu (choux) hamurunu incelemek gerek ama sevgili Narince sitesinde gayet güzel anlattığı için sizi ona yönlendireceğim. Fotoğraftaki güzel New York'ta, Lower East Side olarak bilinen bölgede ufacık bir kafede yapılıyor. Adı Panade bu kafenin. Sade, soğanlı, biberiyeli, jambon ve peynirli, peynirli veya aromatik otlu şu hamuru pofuduklarından sandviçler de yapıyorlar. Mesela sade olanına hardal, brie peyniri, salatalık turşusu ve jambon koyuyorlar. Aromatik otlarla yapılanı kurutulmuş domates, pesto sos, peynir ve tütsülenmiş hindi etiyle, et yemeyen için de ızgarada pişirilmiş patlıcan, fesleğen ve mozzarella peynirli olarak sunuluyor. Bir kaç fikir versin diye yazdım bunları. Tabii nefis tatlılara da dönüşüyor şu hamuru bu ufacık kafede. Vanilya ve mevsim meyveli, çikolata ve muzlu, yeşil çaylı, çilek kremalı... Yaratıcılığın sonu yok, sizin elinizde bambaşka şekillere bürünebilir değil mi?
uzanıp bir tanesini alasım geldi :)
YanıtlaSilayy nefis çok çekici:))))
YanıtlaSilpeynir ve ot hastasi olarak bundan hemen yerim hic dusunmeden... Paylasim icin tskler... medinem
YanıtlaSilTijencim, ben şu hamurunu hep profiterol ve ekler şeklinde gördüğümden tuzlu olarak düşünmemiştim hiç. Oysa çeşit çeşit, puf puf çörekçikler ne de güzel olur:).
YanıtlaSilFotoğraf çok güzelmiş...
Sevgiler.
aslı
patlıcan, fesleğen ve mozzarella kısmında kendimden geçtiğim için sonrasını hatırlamıyorum!!
YanıtlaSilçok güzeller yaaa...
Tijen Hanım sayfamı açıp da notunuzu görünce çok şaşırdım, fazlasıyla da sevindim. Ne kadar teşekkür etsem azdır. Yalnız verdiğiniz link gereken adrese gitmiyor, haber vermek istedim.
YanıtlaSilhttp://narince-narince.blogspot.com/search?updated-max=2009-02-04T08%3A52%3A00-08%3A00&max-results=7
tekrar teşekkür ediyor, iyi akşamlar diliyorum.
sevgiler...
Harika görünüyorlar.Ellerine sağlık canım.Sevgiler...
YanıtlaSilElinize sağlık çok güzel olmuşlar fakat tarifi bulamadım hangi bölüme koymuş arkadaşınız
YanıtlaSilsevgiler...
merhaba,baküdeyim,bana soğanlısından bir tane yollayabilirmisiniz,pofuduklar şahane görünüyor:))
YanıtlaSilAhh seni akıl çelen..yokmu o güzel tatlı dilin..öyle bir anlatmışsınki inan bu saatte kalkıp yapasım geldi . Hani yakın olsa o kafeye bile giderdim bu yazıyı okuduktan sonra.
YanıtlaSilsevgiler :)
Ne istah acicilar, hos benim istahim hic kapanmiyorda.Ama bu lazzeti denemeliyim en kisa surede.
YanıtlaSilBitmeden yetişmek istedim bende,taliplisi çok sanırım :)
YanıtlaSilTijen'cim nefis bir görüntü ve denenmesi gereken bir fikir..
YanıtlaSilHelede fesleğen kokusuna bittim.. zeytin ezmeliside olabilirmi acaba.
Oyyy oyy acıktım ben:)))
Tuzlu tatlar tam bana göre...
YanıtlaSilAnnem taa yıllar önce şu hamurunun çeşitli versiyonlarını yapardı.
Sevgiler
Nefis bir görüntü bu bayıldım.
YanıtlaSilSevgiler tijencim hoşçakal.
Hepinize afiyet olsun, denerseniz tabii. Ben bir ara denemeyi düşünüyorum doğrusu.
YanıtlaSilOff hele de mozarellalı..Ya da muzlu.Nefis olacağına eminim..
YanıtlaSilTijeeennnnnnnnnnn ben de istiyorum buunnndaaannnnnnnnnn!!!
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Şu hamurunu hiç tuzlu olarak denemek aklıma gelmemişti Tijencim, denemek lazım.
YanıtlaSilSevgilerimle...
Ellerinize sağlık harika görünüyor.
YanıtlaSilSevgiler...
çok iştah açıcı ve görsel bir şölen vadediyor kendi kulvarında:)
YanıtlaSil