08 Ocak 2009

Zeytin ve Zeytinyağı Tadımı

Hani bazı insanlar vardır, onlara karşı yüreğiniz öyle bir sevgiyle dolu olur ki adlarını duymak bile sevgi kanallarınızı açıverir, işte Zeynep'ciğim de benim için o insanlardan biridir. Bugün o cıvıl cıvıl sesini duyduğuma nasıl sevindim. Zeynep'ciğim de ailesi de öyle özel ki onları anlatacak sözcük seçmek benim için çok zor. Mutfaklardan Taşan Öyküler'i okuyanlar Zeynep'in dedesi ve ailesiyle ilgili anlattıklarını hatırlayacaktır. Midilli'den mübadeleyle Ayvalık'a gelen ve Midilli'deki zeytincilik işini Ege'nin diğer tarafında sürdüren ve beş kuşaktır zeytin ağacına aşık bir aileden bahsediyorum. Fotoğrafta gördükleriniz benim en amatör zamanlarımdan birinde çekilmiş bir Kürşat tadım tepsisi. Bir fuarda çekmişim, neredeyse dört yıl önce. Zeynep'ciğim dedi ki pazartesi tadım günümüz var. Dedim ki mutlaka duyurmak isterim, yolunu düşürebilenler gelip o güzelim yağları, zeytinleri, sosları tatsın ve her birinin ardındaki emeğin farkına varsın. Buyrunuz, bekleniyorsunuz. Gerekli bilgiler aşağıda. Nişantaşı taraflarında olanlar mutlaka biliyordur bu şık dükkanı. O gün olmasa da bir gün mutlaka uğrayın, tabii İstanbul'da iseniz...

ZEYTİN VE ZEYTINYAĞI TADIM GÜNÜ
TARİH : 12 OCAK 2009, PAZARTESİ
SAAT : 16:00- 20:00
YER : KÜRŞAT ZEYTİNYAĞI MAĞAZASI
ADRES : ŞAKAYIK SOKAK, NO:57/1, NİŞANTAŞI
(KADIKOY DOLMUŞLARININ KALKTIĞI SOKAK)
TEL : 0 212 247 3031

18 yorum:

  1. çok güzel gözüküyorlar valla! :)

    YanıtlaSil
  2. Sayende şu yeni geldiğim İstabul'dan çok lezzetli yerler öğreniyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. tijen hanım, belki yolunuz düşer belki siz düşürürsünüz yolunuzu;

    http://handannkaleminden-handan.blogspot.com/2009/01/bloggerler-kahvaltda.html

    bekleriz. selamlar

    YanıtlaSil
  4. aahhh şu güzellere bak..

    günlerdir pek keyfim yok ve aynı zamanda osmanlıca çeviri yaklaşan finaller,ingilizce kursu derken senin sayfana hergün uğramalarımı okumaları yapıp yorum yazamadan çıkıyordum içimide sızlatıyordu..

    ama şu görüntüler artık dur dedirtti bunlar harika duruyorlar her biri ayrı güzel ayrı nefaset.
    bu arada ben biliyorum burayı yerine bir türlü gidememiştim ama biz bir ara zeytinyağımız bitince annemin arkadaşının da getirmesi uzayınca nereden alabiliriz neresi güvenilir derken burayı bulmuştum ama yağlarımız gelince kalmıştı eğer olduki fırsatım olursa pazartesi gitmeye çalışıcağım.
    çok sağol Tijen ablacığım!

    YanıtlaSil
  5. haber süper babama yetiştirmeliyim :))) kürşat gercekten has bir lezzet :)

    YanıtlaSil
  6. Bu markayı çok iyi biliyorum, uzunca bir süre kullanmıştım, sonra aldığım yere gelmemeye başlayınca mecburen başka bir markaya yöneldim, Hasan Tezvaran, bundan da memnunum ama Kürşat da çok lezizdi, ben galiba bir zeytinyağı meraklısıyım :)
    Bi de bu aralar zahtere taktım, hafta sonu kahvaltılarında ekmeğim önce zeytinyağına banıyor peşinden de zahtere :)

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. Tijen'cim
    bayıldım zeytinlere ben bir zeytin hastası olarak istanbul'da olsaydım .Kesin gelirdim.Bu zeytinlerden tatmaya canım
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Tam bana göre bir tepsi :))) zeytinin her türlüsünü severim.

    Karşıya geçtiğim bir zaman uğrayacağım.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Duyuru için sağol Tijen. Fotoğrafın da gayet iştah kabartıcı :) Şimdiden çevremdeki Nişantaşılılara duyurdum tadım gününü :) Kapanışına yetişmem dahi zor bu trafikte, o nedenle gitmem zor.

    Bizim de Gemlikli bir komuşumuz var mahellede, annem yaklaşık bir senedir yağ ve zeytinini o butikten alıyor. Hele ki o ekmeğe sürmelik köz biberli patlıcanları yok mu, süper bir lezzet. Çıtır simitle de nefis oluyor.

    İyi haftasonları :)

    YanıtlaSil
  10. Tiiijjeeennnnn hadş biz de gidelimmmmm ya da en iyisi Zeynep zeytinlerle buraya gelsin ne dersin?

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  11. Kuru domatesler, zeytinler...
    Mmmm saat 12 nasıl canım çekti.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Tijen'cim keşke gelebilseydim..
    İstanbul nireee ,Mardin niree:))
    Bir bağ zeytinim olsa hepsini yerim..
    Helede sert küçük taneli olan adı neydi tavşan yüreğimiydi.? birde sert ve bastırma olanlardan.
    Yemiş kadar oldum tşkler.

    YanıtlaSil
  13. önce nefis peynirler, sonra canım zeytinler ve zeytinyağı bir de günkurusu domatesler; hayat iksiri gibi. gerçekten de mutfaklardan taşan öyküler'de benim de en çok ilgimi çeken öykülerden biriydi Zeynep hanım'ın aile öyküsü. bence kesinlikle tek başına özel bir çalışmayı hakeden bir öyküydü; peşine takılmak isteyeceğiniz, lezzetli, tatlı kokular, sesler barındıran bir öykü. yazınız ve fotoğraf günümü aydınlattı, sağolun. ruken

    YanıtlaSil
  14. Tijen Ablacığım::))) abla diyorum çünkü ablalar herşeyin en güzelini yapar,yazar,çizer...ondan "abla" deyişim...
    yaş tahminin doğru bu arada::)))
    sevgiyle,sağlıkla ...benim gözüm hala peynirlerdeyken bir de zeytinler eklendi şimdi::)))

    YanıtlaSil
  15. Zeytincilik gerçekten uğraş gerektiriyor..Arkadaşımın babası yapıyordu bir zamanlar..Bu lezzetleri tatmak isterim bende,inşallah diyorum..

    Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  16. Zeytin sevenlere şimdiden afiyet olsun. Uzaktakiler de üzülmesin, sabah kahvaltısına güzelim zeytinler çıkarıp afiyetle yesinler, değil mi ama?

    YanıtlaSil
  17. Tijen ne yaptin amaaaa, pesinden simit koymussun, bir de cay koy ben ekrani dondurayim...

    ooff offf ufff ufff

    YanıtlaSil
  18. Zeytinyağlarının natürel sızma zeytinyağı sınıfına girebilmesi için duyusal açıdan kusursuz olması gerekmektedir. Yağlar yüksek yoğunlukta duyusal kusurlara sahip olduklarında ise “ham zeytinyağı” olarak sınıflandırılırlar. Natürel zeytinyağlarının duyusal olarak temel pozitif özellikleri için: http://www.apelasyon.com/Yazi/239-naturel-zeytinyaginin-duyusal-analiz-kriterleri

    YanıtlaSil

Size hitap edebilmem için lütfen adınızı yorumunuzun altına ekler misiniz? Teşekkürler.