19 Kasım 2007

Biraz da kaynana çatlatalım

Annemin gerçekte kaynanam olduğundan şüphelenmekle birlikte, kaynanasız olmaktan mutluluk duyanlar sınıfındanım. Biliyorum erken ama bu akşam kaynanalara burun kıvırtacak bir yemek yapınca, haydi dedim, kaynanamızı bu tarifle çatlatalım. Balkabaklı ravioli almış, internette araştırma yapmış ve food network'ten bulduğum tarifi denemeye karar vermiştim. Herhangi bir makarnaya da uyarlanabilir sanırım. Bir çorba kaşığı tereyağını (tarifteki çok fazla) eritip biraz muskat rendeledim, elimle parçaladığım 6 adaçayı yaprağını atıp köpürdükten sonra yağı ateşten aldım. Ravioli zaten çabuk pişen bir arkadaş, süzerek tabaklara pay ettim, üzerine yağı gezdirdim. İrice doğranmış (önce fırınladım) fındıkları, üzerine de rendelediğim peyniri serptim. Parmesan gerekiyordu ya ben evdeki peynirden kullandım. Hiç fena olmadı. Çatladı mı kaynanalar? (Etkinliğe katılan komşuların birbirinden 'çatlatan' tarifleri 25 Kasım'dan itibaren Lalecik'in sitesinde yayınlanacak. Şimdiden kolay gelsin Lalecik!)

31 yorum:

  1. Zen sultan :)
    bu güzel anlatımınız karşısında "Balkabaklı ravioli" yapamasam da tarifi normal bir makarnada denemek isterim..:)
    Ellerinize saglik
    Çatlasın kaynanalar ;)
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  2. Of aman bu ne lezzet Tijen'ciğim. Sabah sabah tarifi okurken yutkundum inan ki. Ellerine sağlık... Tam çatlamalık bir lezzet olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. slmlar
    ellerinize sağlık güzel ve değişik gözüküyorlar .sevgiyle kal bu arada arkadaş listemdesiniz sende eklemek istersen sevinirm:))

    http:\\BALIMMUTFAGIM.BLOGCU.COM
    Sinem ben ziyarete beklerim

    YanıtlaSil
  4. merhabalar
    mmmm ellerinize sağlık, şahane anlatım, şahane tarif, şahane fotoğraf...

    YanıtlaSil
  5. canim ne kadar nefis bir gorunuyor boyle nerde degisik bir sey var buiyorsun masallah pek guzel olmus

    YanıtlaSil
  6. adacayini hic makarna sosunda dusunmemistim... ilk firsatta bir deneyeyim bakalim.. ellerine saglik

    YanıtlaSil
  7. Ohhh mis gibi olmuş!
    Çatlamıştır bence kaynanalar:)))
    Ellerine sağlık Tijen'ciğim.

    YanıtlaSil
  8. :))) Çatlamaz mı Tijenim..

    Ben de annemi en büyük kaynana ilan edenlerdenim.. Kaynanamdan çekmediğim anamdan çektiğim kadar :)))

    Aman hep çektirsin..

    Şekerim tijenim ravioli hastası bir eşe ve bir medeye sahibim. Ama balkabağı aklımın köşesinden bucağından geçmezdi. İlk türkiye ziyaretimde 20 kg. bir balkabağıyla kıbrısa dönüş yapmayı planlıyorum..:)

    ELlerine sağlık Tijenim..

    öpüyorum

    YanıtlaSil
  9. Tijen ciğim tadını bilemem ama görünümü harika. Evet bence bu tarif kaynanaları çatlatabilir. Ellerine sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Ahhhh ah ah! Tijenciğim bırak kaynanayı, ben de çatladım burada. Ellerine sağlık canım. Kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  11. vayyyy süper bi tarif.....ellerinize sağlık..çatlarmı kaynanalar yaaa:))) benim kaynanam falan yokki kimi çatlatsam acaba:)))

    YanıtlaSil
  12. tijen'im harika görünüyor.Gerçi hiç tanıdık bir yemek değil:)yani bilmiyorum tadını ama görüntü harika.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Balkabaklı herşey hoşuma gidiyor şu günlerde:)) Ama normal makarna için de çok güzel bir sos alternatifi. Müthişsin inan. Eline sağlık. Allah kaynananı başından eksik etmesin!
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  14. Kızlar,
    Becerip hamurunu kendim açmayı isterdim tabii ya hazırını bulmuşken işin kolayına kaçtım. Eh, kaynanaları nasıl çatlatacağız başka? Hepinize teşekkürler yorumlarınız için.

    YanıtlaSil
  15. Ellerinize sağlık.Çok güzel görünüyor.Özellikle balkabaklı ravioli nasıl bir tat merakettim.

    YanıtlaSil
  16. Tijen'ciğim,

    Merhaba. Gerçekten de sadece kaynana değil, ben bile çatladım. Çünkü çok yedim ama hiç ravioli yapmadım.
    Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  17. Merhaba,cok güzel görünüyor.Ravioli zaten kendince lezzetli gözerinin sosuyla cok güzel lezzet uyumu olmustur.Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  18. ellerine sağlık tijen harika olmuş eminim kaynanalar çatır çatır çatlamışlardır:)) hoşçakal

    YanıtlaSil
  19. Sevgili Melek, Yaren, Betül ve Çerkez kızı,
    Teşekkürler yorumlarınıza. Sevgili Yaren ve Çerkez kızı, sizi linklere ekledim.

    YanıtlaSil
  20. Tijen hanım yine değişik bir lezzet yakalamışsınız. Görüntüsü de çok çekici. Ellerinize sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  21. Tijenciğim, çok güzel bir tarif olmuş bu! Ellerine sağlık! Tam benlik görünüyor! Sağlıklı da hem!
    Bu arada benim sitemin adı da senin yorum yazdığın, mutlulukmutfaktagizlidir.
    Öpüyorum canım, sevgiler!

    YanıtlaSil
  22. Valla kaynanaları bilmem, ben bile çatladım desem:)
    Çok aafilli bir lezzet olmuş bu tijenciğim.

    YanıtlaSil
  23. kaynanalara laf yok lütfan bende bir erkek bebek annsi olarak kayınvalide olma olasılığımıda (Allah ömür verirse yani) düşünerek diyorum kaynanalara laf yok:)))) ama yine tariflerle çatlat sen çünkü tafirin güzele benziyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  24. sen yaptiysan guzeldir muhakkak..denemek lazim.hala armutlu karnibahar corbasini ayila bayila iciyoruz:)

    YanıtlaSil
  25. Tijen, bu ara ben de adaçayını sık kullanmaya başladım. Eskiden sadece çayını içerdim. Meğer yemeklere ne hoş bir lezzet ve koku veriyormuş. Bir kaynana adayı olarak beni de çatlatacak gelinim olacak mı, görecek miyim acaba? İnşallah, diyeyim de.

    Eline sağlık. Kabaklı ravioliye bayıldım.

    Sevgiyle,
    Nane Limon.

    YanıtlaSil
  26. balkabaklı,ilginç.
    tijen abla sen güzel diyorsan vardır bir güzellik:)
    sana güveniyorum,görüntü ise enfes.
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  27. cok degısık olmus ellerinize saglik.Annenize allah omur versin sevgiler

    YanıtlaSil
  28. Kızlar,
    Mutfakta yaratıcılığın sınırı yok. Her gün yeni şeyler öğreniyoruz ne güzel!

    YanıtlaSil
  29. Daha bugun isyerinden bir arkadasim dun marketten aldigi balkabakli ravioliyi anlatiyordu. tesadufun bu kadari:)). Afiyet olsun Tijen'cigim.

    YanıtlaSil
  30. Blakabağı var, un var, su var, muskat var... eee bir de daha kullanılmaya fırsat bulunamamış bir makarna makinemiz var... Üstüne bir bu muhteşem resim olunca bana mutfak yolları göründü cumartesi...

    YanıtlaSil
  31. Sevgili Tijen, yemeginin tadini yaginin kokusunu ne güzel tahmin edebiliyorum:)Muskatli hic denememistim. Iyi fikir!
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Size hitap edebilmem için lütfen adınızı yorumunuzun altına ekler misiniz? Teşekkürler.