05 Eylül 2007

Her yiğidin...

Her yiğidin bir yoğurt yiyişi olduğu gibi, herkesin de bir yemek yapma tarzı vardır. Kullandığı malzemeler, yemek pişirirken nelere dikkat ettiği, kişinin alıştığı ve yemekte aradığı lezzet, doku, renkler... Ben de bugün tam kendi damak tadıma uygun bir barbunya pişirdim, resimde görüyorsunuz. Bir zorluğu yok. Alışıldık tariflerden büyük bir farkı da. Az zeytinyağıyla, bol renkli, az tuzlu bir barbunya pişirdim. Çabucak pişen, çabuk dağılan bir beyaz barbunya imiş, bugün pazardan almış, alır almaz da ayıklayıp pişirmeye koyulmuş idim. Salça veya domates yok içinde bu yemeğin. Minicik doğranmış yeşil ve kırmızı biber, bol kuru soğan, bol sarımsak, tadını sevdiğim ve gaz yapıcı özelliğini azaltsın diye tane kimyonla pişirdiğim barbunyaya bol da maydanoz doğradım. Pazardaki tonton teyzemden almıştım maydanozları. Üzerine geleneksel olarak susam serptim. Böylece basit bir zeytinyağlı yemeğe kalsiyum da katmış oldum. Bayıla bayıla yedim, şükrettim.

21 yorum:

  1. çok güzel gözüküyor, elinize sağlık!
    gorki

    YanıtlaSil
  2. Aa bilmiyordum kimyonun gaz yapici ozelligi azalttigini. Cok iyi oldu ogrendigim, ben de cok sik kullanirim ama barbunyada denememistim. Cok nefis gorunuyorlar bu arada, elinize saglik...

    YanıtlaSil
  3. Afiyetler olsun:) Barbunyayı bol domatesli pişiren beni bile heveslendirdin öyle güzel anlatmışsın ki...

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık
    afiyet olsun barbiecigimmm

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Tijen,
    Sağlık fışkıran harika bir fotoğraf. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Kim bu yemeği ayıla bayıla yemez ki ... :)

    Nefisss

    YanıtlaSil
  7. Sanal alemde perçinlenen arkadaşlığımızı , yürekten dostluklara çevirmek istiyoruz. Hiç görmediğimiz gözlerle ; göz göze gelip , bunca zamandır paylaştıklarımızla beraber yoğrulmak istiyoruz. Hem de birbirimiz kadar merak ettiğimiz çocuklarımız ile beraber ! Onlar animatör ile eğlenirken , biz de kurduğumuz sofranın – sohbetin ve dostluğun keyfini çıkaracağız. Menü mü ? Hep beraber oluşturacağız çay davetimizi ..Hepimiz gelirken getirdiğimiz bir çeşit ikramımızla şenlendireceğiz soframızı.. Tarih / Zaman : 27 Ekim 2007 – Cumartesi Saat : 13:00 – 17:00 Yer: 3-ELMA DAVET ve ORGANİZASYON – Çifte havuzlar ‘ Anadolu Yakası / İSTANBUL Ücret : Katılımcı başı 25,00 YTL. * Çocuklar için ek ücret talep edilmeyecektir. Katılmak isteyen arkadaşlar ; gönderiye yorum bırakabileceğiniz gibi , bizlere de mail atabilirsiniz ; Katılmak isteyen arkadaşlar ; lütfen 30.09.2007 tarihine kadar net bilgi versinler. mof_baydar@hotmail.com ( fidaneli-fidan ) burcin.atmaca@gmail.com ( pastarda-burcin) esrakars@gmail.com ( benimutfağım-esra)

    YanıtlaSil
  8. Afiyet seker olsun Tijen'cigim. Ben daha alamadim taze barbunya, pazara gidebilirsem almali. Gecen hafta gordum, 6 lira dediler diye biraktim. Bazen cimriligim tutuyor iste : )

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize saglik Tijen.

    Susam eklemek hic aklima gelmemisti ama goruntu her zamanki gibi gene super.

    Sevgiler ve iyi gunler.

    YanıtlaSil
  10. Biraz piyaz gibi olmuş hethalde,güzel görünüyor afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Tijen
    Gercekten bu konudaki yogurtlari yiyislerimiz farkliymis. Ama senin tarzin bana cok degisik ve guzel geldi, denemek uzere ellerine saglik diyorum. Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. çook güzel olmuş,ellerinize saglık.
    bende çook sever,yaparım.
    üstelik çok saglıklı.
    dostoyevski

    YanıtlaSil
  13. Herkese selamlar, teşekkürler. İnternet bağlantım hala sağlanamadığı için günde bir kere internet kafeden bağlanıyorum. herkese teker teker yanıt veremediğim için kusura bakmayın.

    YanıtlaSil
  14. TİJEN HN.MERHABA,
    sitenizin yeni hali çok güzel olmuş...yazılarınız ve fotoğraflarınız ve tarifleriniz zaten her zamanki gibi çok güzel...
    ben de çok uzun zamandır sizleri takip ettim...hepimiz konuşuyor,okuyor,seyediyor ama pek yazmaya yanaşmıyoruz ya...kendimi zorladım ve ben de kızımla bir günlük açtım...
    yazmak güzel...
    bir de izninizle sizin günlüğü izlediklerime ekliyorum...eğer istemezseniz bir mesaj gönderirseniz iptal ederim...
    Sevgilerimle,
    İlkay
    http://www.pastacipapatyalar.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Tijen bu barbunya nefis olmuş renksizliği ile renk katmış.Çok şık bir sunum ve sağlıklı bir lezzet ellerine sağlık.Afiyet olmuş...
    sevgiler serpil...

    YanıtlaSil
  16. Merhaba Tijen Hanim,

    Alakasiz olacak ama kendime blog olusturmaya calisiyorum ve acikcasi bazi sikintilarim var. Bu konuda yardimci olabilirseniz cok mutlu olacagim. Sikintim kendime standart bir sablon sectim ve ust kismina blogumun ismini ve fotografindan olusan bir jpeg koymak istiyorum fakat olmuyor. Sablondan mi kaynaklaniyor bu. Kac megabytelik goruntu yukleyebiliyorum, cok arastirdim ama bulamadim, sizin uzun zamandan beri blogunuz oldugu icin size sorabilecegimi dusunuyorum. Yardimci olabilirseniz sevinirim.

    Gokce Gunduz

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Tijen, orjinal bir tarif vermişsin yine, güzel bir barbunya salatası olmuş bence, ellerine sağlık, ben de çok imrendim saat erken olsa kalkıp yapacağım:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  18. off bayilirim ellerine saglik canim enfes gorunuyor ama susami hic dusunmemistim :D denicem

    YanıtlaSil
  19. Bu şekilde hiç denememiştim. Kırmızı-yeşil biber ve susam fikri çok hoşuma gitti. Sevgiler Tijenciğim

    YanıtlaSil
  20. Sevgili Gökçe,
    Bu işleri ben de çok bilmiyorum. Blogspot'un yeni versiyonunu seçersen orada 'layout' diye bir kısım var. Sanırım oradan halledebilirsin.
    *
    Selen'ciğim,
    Hepsi de çok yakışıyor. Bence barbunyaya bakliyat muamelesi yapıp farklı şekillerde sunmak mümkün.
    *
    Sevgili Nino, Neslihan, Serpil,
    Teşekkürler yorumlarınıza. Olur da bu şekilde denerseniz şimdiden afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  21. Biraz ugrasinca hallettim, tesekkurler:)

    Gokce

    YanıtlaSil

Size hitap edebilmem için lütfen adınızı yorumunuzun altına ekler misiniz? Teşekkürler.