tag:blogger.com,1999:blog-12167633.post3186357808600004604..comments2023-10-06T11:20:29.883+03:00Comments on MUTFAKTA ZEN: Ekmek terapisiTijenhttp://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comBlogger28125tag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-38814623295736095742012-06-22T11:03:39.557+03:002012-06-22T11:03:39.557+03:00Merhaba Pırıl,
Evet maalesef şu an ikisinin de yen...Merhaba Pırıl,<br />Evet maalesef şu an ikisinin de yeni baskısı yok.<br />Zaten yayınevi Mutfaklardan Taşan Öyküler'in yeni baskısını yapmayacağıı<br />söylemişti. Belki ileride başka bir yayıneviyle yeni baskısı üzerinde çalışırım.<br />Her Güne Bir Yemek de şu an düzelti için elimde, yeni baskısı sanırım<br />2012'nin sonuna kadar çıkar. Sevgilerle.Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-30303999608710211202012-06-22T10:21:30.345+03:002012-06-22T10:21:30.345+03:00Sevgili Tijen merhabalar,
Yazılarını zevkle okuyor...Sevgili Tijen merhabalar,<br />Yazılarını zevkle okuyorum hepsi birbirinden güzel ve öğretici. Kitaplarından almak istiyorum ama blogundan girdiğimde tükendiğini gördüm. <br />'Her Güne Bir Yemek' ve 'Mutfaktan Taşan Öyküler' ile ilgileniyorum.<br /> Yardımcı olabilirsen sevinirim.<br /> Adana'dan sevgiler Pırıl.Lezzetli Sanatlarhttps://www.blogger.com/profile/01802147090935371609noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-56301397461746076612012-06-16T15:14:52.131+03:002012-06-16T15:14:52.131+03:00ELLERİNE SAĞLIK...
HARİKA LEZZET..ELLERİNE SAĞLIK...<br />HARİKA LEZZET..Birkaselezzet blogspot.comhttps://www.blogger.com/profile/15986034602547578514noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-63276394796038185232012-06-14T22:35:24.531+03:002012-06-14T22:35:24.531+03:00.Süpersin. hele bisikletle pazar maceralarını keyi....Süpersin. hele bisikletle pazar maceralarını keyifle takipteyim:)NEŞELİ MUTFAKhttps://www.blogger.com/profile/10666446980982235890noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-7637895947298398492012-06-14T16:14:17.823+03:002012-06-14T16:14:17.823+03:00Tijen'ciğiğ öncelikle bisikletin hayırlı olsun...Tijen'ciğiğ öncelikle bisikletin hayırlı olsun sonrasındada afiyet olsun.Ekmek keyfi bir başka güzel..sevgilerdaimamutfakhttps://www.blogger.com/profile/12081846332117893406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-51685748768407621992012-06-14T06:08:10.326+03:002012-06-14T06:08:10.326+03:00O degilde senin Turunc Kokulu Dusler kitabindaki o...O degilde senin Turunc Kokulu Dusler kitabindaki otlu sarimsakli misir ekmegi tarifin geldi aklima, hafta sonu kesin onu yaparim, ustune Tijen yazip onu yerim ben artik :-) <br /> ...............<br />Tarife bakmak icin kitabi bir actim liste cogaldi :-)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15366167627855378733noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-79493203213615955322012-06-13T23:35:05.288+03:002012-06-13T23:35:05.288+03:00Sizi okumak çok zevkli, harikasınız...Sizi okumak çok zevkli, harikasınız...pembecikolatahttps://www.blogger.com/profile/11381309304015503024noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-42233646697379561122012-06-13T10:47:33.837+03:002012-06-13T10:47:33.837+03:00Sağol Başak'cığım. Ekmeğin çok özel bir görünt...Sağol Başak'cığım. Ekmeğin çok özel bir görüntüsü yok. Bu görüntüyle yetinmeye çalış derim:)<br />*<br />Sevgili Ayşe,<br />Hakikaten çok özel bir terapi ekmek yapımı. Bana hep çok iyi gelmiştir!<br />*<br />Özgen,<br />Bisiklet hayatıma büyük bir renk kattı diyebilirim. Çok seviyorum onu.<br />*<br />Aylin hanım,<br />Peyniraltı suyunun maya yerine geçtiğini zannetmiyorum ama bu konuda bir Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-21136133396130165882012-06-13T09:45:11.783+03:002012-06-13T09:45:11.783+03:00Ekmeğim çok lezzetli olmuş,bıraksalar çok miktar y...Ekmeğim çok lezzetli olmuş,bıraksalar çok miktar yiyebileceğim bir lezzette olmuş.İçine hamurun zerdeçel ,zencefil ve kekikte koydum azar azar çok güzel olmuş,peyniraltı suyu çok yakışmış çokkk....<br />Benin lorum süzgeçte beklettiğim için mi sert oluyor,süremem onu ,tulum gibi benim peynirim....<br /><br />Sevgiler...Esmanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-52586186335556995412012-06-12T23:43:38.958+03:002012-06-12T23:43:38.958+03:00Merhabalar
Peynir alti suyu kullaninca ekmegi maya...Merhabalar<br />Peynir alti suyu kullaninca ekmegi mayasiz yapabiliyor muyuz acaba? Yoksa uydurdum mu bu fikri?<br />Sevgilet<br />AylinAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-39346194970683276042012-06-12T22:33:39.251+03:002012-06-12T22:33:39.251+03:00Ne güzel bisikletinizle pazarın keyfini çıkarmak.F...Ne güzel bisikletinizle pazarın keyfini çıkarmak.Fethiye de böyle güzel aynı anlattığınız gibidir pazarları ben de çok keyif alıyorum gezerken sevgilerimle...Özgenhttps://www.blogger.com/profile/00495656383219403139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-9096967316389357442012-06-12T21:40:26.915+03:002012-06-12T21:40:26.915+03:00geçen hafta fırından ekmek alınca evde neden ekmek...geçen hafta fırından ekmek alınca evde neden ekmek yaptığımı hatırlayıp tekrar yoğurup pişirdim.<br />yemek değil ama yapmak terapi gerçekten :))Ayşehttps://www.blogger.com/profile/00025095295214132843noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-65807532768983806232012-06-12T19:09:21.132+03:002012-06-12T19:09:21.132+03:00Sen eger o ekmegin resmini koymazsan ekmek yerine ...Sen eger o ekmegin resmini koymazsan ekmek yerine seni yerim haberin olsun :-)<br /><br />Afiyet seker olsun.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15366167627855378733noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-18867114907270283492012-06-12T18:59:58.602+03:002012-06-12T18:59:58.602+03:00Belgin'im gel canım. Peynirimi de ekmeğimi de ...Belgin'im gel canım. Peynirimi de ekmeğimi de çayımı da sen ne istiyorsan her şeyi paylaşırım canım. Ben de seni özlemişim!<br />*<br />Adaş bal mı zehir mi bilmiyorum artık:)<br />*<br />Martı'cığım güzel kanatlım gel tabii her zaman evimizin kapısı açık sana.<br />*<br />Hülya'cığım belli bir tarif uygulamıyorum artık, göz kararı yapıyorum ama öyle çıtır çıtır kabuklu bir ekmek Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-80761654943284930542012-06-12T18:57:11.038+03:002012-06-12T18:57:11.038+03:00Ekmekçi kız,
Şimdiye kadar peyniraltı suyundan yok...Ekmekçi kız,<br />Şimdiye kadar peyniraltı suyundan yoksun geçen günlere acıyorum:)<br />*<br />Sevgili Tuğba,<br />Bu peynirin tarifini blogda vermiştim daha önce, şu linkten bulabilirsin. İyice süzülmesini bekleyip üzerini kapatarak ağırlık koyarsan sert peynir oluyor resimdeki gibi. Ben lor gibi seviyorum, ekmeğe sürmelik. O yüzden çok uzun bekletmiyorum artık:<br />http://Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-47056640970010187892012-06-12T18:29:59.348+03:002012-06-12T18:29:59.348+03:00Sevgili Tijen,
rica etsem, yaptigin ekmek tarifini...Sevgili Tijen,<br />rica etsem, yaptigin ekmek tarifini verebilirmisin? Bende arada sirada ekemek yapiyorum. Ama simdiye kadar ekmeklerim tam istedigim gibi olmadi. Degisik tarifler de denedim. Firindan aldigimda ekmegin kabugu çitir çitir oluyor. Ben simdiye kadar çitir kabuklu ekmek yapamadim. O nedenle senin ekmek tarifini merak ettim. Verebilirmisin?<br />Simdiden çok tesekkür ederim.<br />HÜLYAhttps://www.blogger.com/profile/15560088254240488900noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-80229723233610801122012-06-12T18:15:55.521+03:002012-06-12T18:15:55.521+03:00Ben senin yanına taşınmak istiyorum Tijen! :)Ben senin yanına taşınmak istiyorum Tijen! :)MARTIhttps://www.blogger.com/profile/03205513705461754290noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-14207324129809833442012-06-12T16:54:32.422+03:002012-06-12T16:54:32.422+03:00gene agzindan bal damliyor:)gene agzindan bal damliyor:)tijen miriamnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-40893039097364617742012-06-12T16:09:20.399+03:002012-06-12T16:09:20.399+03:00Imrendim, ekmegini, peynirini benimle paylasir mis...Imrendim, ekmegini, peynirini benimle paylasir misin canim?<br />Özlemisim güzel yazilarini, tatli kadin.<br />Öpüyorum cok cok:)Belginhttps://www.blogger.com/profile/00023534605985316150noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-72364304189473623992012-06-12T15:55:31.215+03:002012-06-12T15:55:31.215+03:00Merhabalar;
okurken gözümde canlandırdım hepsini v...Merhabalar;<br />okurken gözümde canlandırdım hepsini ve ben de o karenin bir yerinde yer almayı istedim. Nasıl da özlediğim şeyleri yazmışsınız. Burada Türk peyniri olmadığı ve bizim de peynirimiz tükendiği için ben de geçenlerde ilk peynir denememi yaptım taze inek sütü ile. Ama kahvaltılık kıvamda olacak bir peynir elde edemedim lor gibi oldu azıcık tuz koymuş olmama rağmen. Bu sizin TUĞBA'NIN DÜNYASIhttps://www.blogger.com/profile/03900728451847834189noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-16794139580568285942012-06-12T15:15:21.798+03:002012-06-12T15:15:21.798+03:00Eline sağlık Tijenciğim, peyniraltı suyuyla yapıla...Eline sağlık Tijenciğim, peyniraltı suyuyla yapılan ekmek bambaşka bir lezzetli oluyor.<br />:)EKMEKÇİKIZhttps://www.blogger.com/profile/01102834883988846959noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-44841404746457385002012-06-12T15:12:26.346+03:002012-06-12T15:12:26.346+03:00İlknur bayıldım bu tarife. Çok çok teşekkürler!
*
...İlknur bayıldım bu tarife. Çok çok teşekkürler!<br />*<br />Serap,<br />Heyecanımı paylaştığın için çok teşekkür ederim.Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-69663306590816842832012-06-12T15:00:23.572+03:002012-06-12T15:00:23.572+03:00Ellerinize sağlık. Heyecanlı olmaz mı? Yemek ayrı,...Ellerinize sağlık. Heyecanlı olmaz mı? Yemek ayrı, miss gibi kokusuyla beklemek ayrı keyif.Seraphttps://www.blogger.com/profile/08405273795763430732noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-5918119150646451012012-06-12T14:43:04.959+03:002012-06-12T14:43:04.959+03:00Tijencim, muhtemelen denemekten zevk alacağın bir ...Tijencim, muhtemelen denemekten zevk alacağın bir ekmek yapıyoruz onu anlatmam lazım sana, çimlenmiş buğdaylı ekmek! buğdayları yaklaşık 2 gün suda bekleterek, ilk 24 saatin sonunda ve sonra her 4 saatte bir suyunu değiştirerek ucu 1mm görünecek kadar çimlendiriyoruz, ilk 24 saatin sonunda süzdüğümüz suya rejuvalac deniyor ve içilmesi ya da yemeklere katılmasının çok faydalı olduğu söyleniyor, İlknurkunhttps://www.blogger.com/profile/09388925374493232733noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-1658125737955434202012-06-12T14:39:23.334+03:002012-06-12T14:39:23.334+03:00Ben de yoğururken sizi düşündüm zaten Esma hanım. ...Ben de yoğururken sizi düşündüm zaten Esma hanım. Hemen haber vereyim belki Esma hanımın da işine yarar dedim. Siz benden önce davranıp görmüşsünüz ne güzel. Umarım sonuç iyi olur ama olmaması için bir neden göremiyorum. O kadar kıymetli bir su ki bu!Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.com