tag:blogger.com,1999:blog-12167633.post2092791694938880046..comments2023-10-06T11:20:29.883+03:00Comments on MUTFAKTA ZEN: Yeniden tarhanaTijenhttp://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-21967464331006172082010-09-16T10:08:23.266+03:002010-09-16T10:08:23.266+03:00Merhaba tijen hanım..Bende bloğum da taze tarhana ...Merhaba tijen hanım..Bende bloğum da taze tarhana aranıyor diye post hazırlamayı düşünürken sizin tarhana yaptığınızı gördüm:)))melikşah için değişik şehirlerden tarhana kampanyası başlatmayı düşünüyorum..Kargo bana ait bir su bardağı olacak şekilde gönderebilirseniz melikşah sizze minnettar olacaktır:)))hazır tarhanaları yedirmek istemiyorum..kendim de hiç denemedim ...bilmediğim için sevgiler.esrahttps://www.blogger.com/profile/16581556109868815264noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-6576890818466216622010-08-25T18:30:43.400+03:002010-08-25T18:30:43.400+03:00Ne hoş 'yeniden' diyebilmek. Yıllar arkad...Ne hoş 'yeniden' diyebilmek. Yıllar arkada biz önde koşup duruyoruz. Yeniden'e. <br />Afiyetlerle...Oya Kayacanhttps://www.blogger.com/profile/03734125000892561566noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-82587980777584991742010-08-25T16:45:55.254+03:002010-08-25T16:45:55.254+03:00İffet'ciğim,
Ne güzel siz elinizi çabuk tutmuş...İffet'ciğim,<br />Ne güzel siz elinizi çabuk tutmuş halletmişsiniz tarhana işini. Ben sıcaklarda yapmak istemedim, biraz serinlesin, hem de güzel etli yerli biberler çıksın istediğim için bu zamana kaldım. Dilerim hava da biraz serinler, kuru havada daha iyi kuruyor haliyle.Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-7260776236345415192010-08-25T16:43:47.529+03:002010-08-25T16:43:47.529+03:00Damla(ya damlaya),
Ben zaten deterjan kullanmıyoru...Damla(ya damlaya),<br />Ben zaten deterjan kullanmıyorum çamaşırda da bulaşıkta da, ama annem ısrarla kullanıyor. Şu aralar Dalan'ın %100 bitkisel bir çamaşır tozunu kullanıyorum çamaşır için. (Tabii kendi çamaşırlarımı ayrı yıkıyorum!) Bulaşıkta da zeytinyağı sabunu. Diğer kimyasal temizleyicileri, asitli lavabo açıcıları vs. vs. hiç birini kullanmıyorum ah bir de annemi vazgeçirebilsem!Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-24082610286424322462010-08-25T16:34:44.053+03:002010-08-25T16:34:44.053+03:00deterjan ve yumusatici kokulari beni de son derece...deterjan ve yumusatici kokulari beni de son derece rahatsiz ediyor, bu konuda yalniz olmamak guzel. <br />Bir suredir yumusatici kullanmayi tamamen biraktim, anlamsiz gelmeye baslamisti; deterjanı da cok az kullaniyorum ki burnuma tutmesin!damlaya damlayahttps://www.blogger.com/profile/00200684471634740553noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-52818717070243451262010-08-25T15:43:04.348+03:002010-08-25T15:43:04.348+03:00Sorun olacağını sanmıyorum.
Daha önce sadece öğütü...Sorun olacağını sanmıyorum.<br />Daha önce sadece öğütülme işlemine yardımcı oluyordum. Bu sene ilk defa ben yoğurdum tarhanımızı.Tabi annemin yol göstermesiyle..Domates ve biberi pişirmeden koyuyoruz biz..Bir de mayayı en başta koyarız.Tarhana ilk gün leğenden gezmeye çıkar.. Kuruttuk torbaladık, hem sahurda hem iftarda soframızda..<br />Olsun da ağız tadıyla yiyin inşallah..iffetin günlüğühttps://www.blogger.com/profile/08951784855840981737noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-19712435383629083342010-08-25T11:44:09.507+03:002010-08-25T11:44:09.507+03:00Nur komşum,
Aradığın link bu olmalı:
http://mutfak...Nur komşum,<br />Aradığın link bu olmalı:<br />http://mutfaktazen.blogspot.com/2009/04/yine-peynir.html<br />(Umarım tarhanam güzel olur, bence de püreyi sıcak koymuş olmamın verdiği bir anormallik var. Bakalım, yoğurmaya devam. Belli mi olur belki de sonuç daha da güzel olur??? Polyannacılık oynamaktan zarar gelmez dedim...)Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-46437438558031308162010-08-25T08:32:40.699+03:002010-08-25T08:32:40.699+03:00canım şöyle sarımsaklı,içinde kuru börülce olan ta...canım şöyle sarımsaklı,içinde kuru börülce olan tarhana çekti.annem kuru fasulye yemeği pişirdiği günün ertesinde mutlaka tarahana pişirirdi,kalan fasulye yemeğini değerlendirmek için.ev tarhanasını yapması biraz uğraştırıyor,ama çok lezzetli.belki vaktim olursa bir gün ben de yaparım.kara kitaphttps://www.blogger.com/profile/00374644379489783817noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-56731835236400989552010-08-24T23:45:59.496+03:002010-08-24T23:45:59.496+03:00Ben hiç maya kullanmam gayette güzel oluyor bence ...Ben hiç maya kullanmam gayette güzel oluyor bence panik yapmayın. Sevgiler:)evatolyesihttp://evatolyesi.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-90229175768971175742010-08-24T22:16:55.419+03:002010-08-24T22:16:55.419+03:00benimde laptop ölüm döşeğinde işin kötüsü internet...benimde laptop ölüm döşeğinde işin kötüsü internetlede sıkıntımız var.bugün deflarca sitene girdim yorum bırakamadım sürekli koptu :(<br />tarhana için ne diyeyim? ben senin takipçinim, öğrencinim..Zehra Gürgenhttps://www.blogger.com/profile/00558591117549507812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-92034495007962097622010-08-24T22:05:36.639+03:002010-08-24T22:05:36.639+03:00Sevgili Tijen,
dünden beri tarhana ile uğraşıyorum...Sevgili Tijen,<br />dünden beri tarhana ile uğraşıyorum. ben yoğuruyorum o kabarıyor bezdirdi beni yani. ama anlayamadığım maya değil kabartmayan çünkü ben maya koklatıyorum sadece, koymuş gibi yapıp tarhanayı kandırıyorum sayılır. Tarhana kabarır hele nohut olunca kabarmaması imkansız haddim olmayarak acaba diyorum püre sıcaktı ondanmı? yani bilemiyorum. Nacizane tavsiyem sabırla sabah akşam Yaşamın kıyısındahttps://www.blogger.com/profile/17179041569728540274noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-42274877555559111132010-08-24T17:19:25.305+03:002010-08-24T17:19:25.305+03:00Bizde kendimiz yapariz canim.Annen ve kayin valide...Bizde kendimiz yapariz canim.Annen ve kayin validem.Tüm malzemeler iyice yugrulur.Her gün hamur 1-2 kez yugrulur ve üzeri kapatilir bu islem 8-9 gün yapilir sonra temiz bir carsafin üzerine köcük kücük parcalar koparilir kurumaya birakilir.Her gün sagli sollu cevrilirler.Kuruyunca elinizle olanip iyice un haline getirilir .Sana kolay gelsin öptüm.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16806529020630562602noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-57226327496975246582010-08-24T15:46:42.293+03:002010-08-24T15:46:42.293+03:00Evde hiç yapmadım derdim kuruken içine toz girer m...Evde hiç yapmadım derdim kuruken içine toz girer mi hep bu telaşe içindeyim ama çokta severim eline sağlık inşallah problem olmaz afiyet olsun Tijenciğim sevgiler...Miskokulu Lezzetlerhttps://www.blogger.com/profile/16194380222468988255noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-43567564545191017482010-08-24T15:07:00.323+03:002010-08-24T15:07:00.323+03:00Biz de de annem yaptığı için mayalanma konusunda y...Biz de de annem yaptığı için mayalanma konusunda yorum yapamayacağım, umarım istediğiniz gibi, gönlünüzce olur tarhananız. Kışın soğuk günlerinde şifa olur umarım. Hem un ve maya ilavesi mayalanmasını hızlandırmakdan başka ne yapabilir ki? Gönlünüzü ferah tutun bence ...Ellerinize, emeklerinize sağlık.Seraphttps://www.blogger.com/profile/08405273795763430732noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-46372428958712867072010-08-24T15:01:55.817+03:002010-08-24T15:01:55.817+03:00Tarif şiirsel, lezzet de eşsizdir muhakkak. Tutar ...Tarif şiirsel, lezzet de eşsizdir muhakkak. Tutar tutar içini ferah tut:)<br /><br />Balık lokantasında bile tarhana sorar bizim Duru kuşu. Onun için ben evde kocaman bir kavanoz bulunduruyorum yaz kış. Bizimki Nazilli'den geliyor. <br /><br />Ben çocukken de babaannem yapardı. Salona çarşaf serip kuruturdu. Bugün bile aklımda o domatesli ekşi koku...pinarbkhttps://www.blogger.com/profile/17495520724417542892noreply@blogger.com