tag:blogger.com,1999:blog-12167633.post929306653058073996..comments2023-10-06T11:20:29.883+03:00Comments on MUTFAKTA ZEN: Bu haftanın kursu TATLILAR (ama şekersiz tatlılar)Tijenhttp://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comBlogger50125tag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-28492815804326423202014-02-26T17:54:34.787+02:002014-02-26T17:54:34.787+02:00Cok cok tesekkur ederim verdiginiz bilgiler icin h...Cok cok tesekkur ederim verdiginiz bilgiler icin hemen uygulayacagim :) Sizden steviali tarifler bekliyoruz...Sevgiler :)Mervenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-89490719168841959562014-02-26T11:30:43.592+02:002014-02-26T11:30:43.592+02:00Sevgi merhaba,
Çok teşekkürler aktardığın bilgiler...Sevgi merhaba,<br />Çok teşekkürler aktardığın bilgiler için, eminim gören arkadaşların çok işine yarayacaktır. Bu ara kurs yapmıyorum ama dileklerin için de teşekkürler.Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-31860436649433869592014-02-26T11:05:41.016+02:002014-02-26T11:05:41.016+02:00Sevgili Tijen, annem diyabet hastası tatlıya da b...Sevgili Tijen, annem diyabet hastası tatlıya da bayılır şekeri fazla yükselmemesine karşın çok ölçülü beslenir. Bir ara, sanırım bundan 5-6 yıl önce yine verdiğin bilgiye dayanarak stevya kullanmaya başladı ama uzun sürmedi. Stevyanın tadı söylediğin gibi şekere benzemiyor, açıkçası tatlı olmayan garip bir tad, tabi ki devam ettiremedi. tatlıyı seven diyabet hastaları için bulduğum bazı Sevgi Ackersonnhttps://www.blogger.com/profile/04005204948856751440noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-28226290088423348572014-02-26T09:58:25.004+02:002014-02-26T09:58:25.004+02:00Merve merhaba,
Stevia yapraklarını doğal ürün sata...Merve merhaba,<br />Stevia yapraklarını doğal ürün satan yerlerde bulabilirsiniz kurutulmuş olarak (Rasayana'dan sipariş de edebilirsiniz bulamazsanız). Bir bardak dolusu stevia yaprağını 250 ml suda kaynatın, soğumaya bırakın. Soğuduğunda süzün. O sıvıyı tatlandırıcı olarak kullanabilirsiniz. Buzdolabında saklayın. Kısa sürede kullanmayacaksanız bir kısmını ufak kavanozlara koyup Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-33752958156133195752014-02-26T00:26:03.003+02:002014-02-26T00:26:03.003+02:00Merhaba,
Stevia yi toz halinde kullanmak istemiyor...Merhaba,<br />Stevia yi toz halinde kullanmak istemiyorum fakat sivisinida bulamiyorum...Bitkisinden nasil sivi stevia elde edebilecegim konusunda yardimci olabilirseniz cok sevinirim...Yukaridaki bir yorumda bir bardak steviayi kaynatmaktan bahsetmissiniz ama bitkisimi yoksa tozmu anlayamadim...<br />Simdiden tesekkur ederimMervenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-89133386909989449522012-12-30T15:05:35.075+02:002012-12-30T15:05:35.075+02:00Yüksek aşçı:
Elbette! Stevia ile kursta tatlılar y...Yüksek aşçı:<br />Elbette! Stevia ile kursta tatlılar yapmıştık. Stevia'yı Türkiye'de ilk yetiştiren kişi bir Alman arkadaşımdır. Ondan çok şey öğrendim bu konuda. Bu vesileyle anmış olayım kendisini.Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-3695661567067313412012-12-30T14:51:52.929+02:002012-12-30T14:51:52.929+02:00doğal bitkisel şekerler var, tatlandırıcılar yani,...doğal bitkisel şekerler var, tatlandırıcılar yani, ne bildiğimiz şeker bunlar ne de yapay tatlandırıcı, sadece pancardan elde edilmiyor, başka bitkilerden elde edilen başka maddeler ve çok tatlılar, ülkemizde üretilmiyor , ama kadınlar için stevia diye bir bitki var , bu üretiliyor .. yüksek aşçınoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-56454373616666331992012-09-20T08:33:30.255+03:002012-09-20T08:33:30.255+03:00çok teşşekkürler..iyiki sormuşum yoksa ben tamamın...çok teşşekkürler..iyiki sormuşum yoksa ben tamamını ekleyecektim muhallebiye:):)<br />tekrar teşekkürler.didemnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-71467492175756982282012-09-19T17:50:46.899+03:002012-09-19T17:50:46.899+03:00Yok yok aman. Sogudugunda bir kavanoza koyup buzco...Yok yok aman. Sogudugunda bir kavanoza koyup buzcolabina kaldirin. Orada bir kac hafta dayanabilir. Hemen kullanmayacaginis kismi dondurabilirsiniz ben oyle yapiyordum. 1 litre sutten yapilan muhallebiye 1-2 corba kasigi koymak yeterli ama alistigimiz tatta olmayacagi icin isterseniz1-2 corba kasigi da toz seker ekleyin. Cunku stevia ile insan tatli yiyormus hissine kapilmiyor. Ama bir saglik Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-5576585010334266232012-09-19T10:38:43.035+03:002012-09-19T10:38:43.035+03:00cevabınız için çok teşekkür ederim,
verdiğiniz ölç...cevabınız için çok teşekkür ederim,<br />verdiğiniz ölçüye göre tekar deneyeceğim. <br />Bir litre süt ile hazırlayacağım muhallebide veya standart bi kek hamurunda bu verdiğiniz ölçüye göre elde ettiğim stevya sıvısının (verdiğiniz ölçüye göre yaklaşık 1 su bardağı stevya sıvısı elde edeceğimi tahmin ediyorum) tamammını mı kullanmalıyım ???<br />didemnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-30034277905177209972012-09-18T19:50:53.956+03:002012-09-18T19:50:53.956+03:00Didem merhaba,
1 bardak stevia'yi250 ml su ile...Didem merhaba,<br />1 bardak stevia'yi250 ml su ile kaynatip bir sure bekletip suzersen tatlandiriciyi elde etmis olursun, keklere onu koy ama ben cok az da seker veya pekmez ekliyorum tek basina yeterli olmuyor cunku.Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-28582325023714463092012-09-18T16:23:53.865+03:002012-09-18T16:23:53.865+03:00Merhaba,
bende rasayana - antalya da üretilen stev...Merhaba,<br />bende rasayana - antalya da üretilen stevya bitkisini kullanıyorum. Sıcak suya bir tutam stevya bitkisini ekliyorum ve demelemeye bırakıyorum. Ancak elde ettiğim sıvıyı kek-pasta,aşure,muhallebi vb. tariflerde kullandığımda hiç tatlı olmuyo. Acaba miktarını mı az kullanıyorum ? veya bitkinin kendisini toz haline getirerek mi keklere eklemeliyim??? önerileriniz varsa ve paylaşırsanızdidemnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-76347027343813519682011-01-18T13:13:39.705+02:002011-01-18T13:13:39.705+02:00Sevgi merhaba,
Tabii ki hatırlıyorum, nasıl hatırl...Sevgi merhaba,<br />Tabii ki hatırlıyorum, nasıl hatırlamam seni.<br />Stevia'nın tadı konusunda ben de aynı şeyi düşünüyorum ancak bir kaç kaşık pekmez veya tarçın-zencefil-muskat gibi yoğun tadı olan baharatlar kullanarak stevia'nın tadını bastırmak mümkün.Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-83496597067465906212011-01-18T13:00:01.215+02:002011-01-18T13:00:01.215+02:00Sevgili Tijen sitene şimdi kaydoldum, iyi yaptığım...Sevgili Tijen sitene şimdi kaydoldum, iyi yaptığımı da anladım. Ben eski yemekbiz sitesinden Sevgi Ackersonn belki anımsarsın. Birçok güzel kitabını okudum, hala da arada çıkarır, albüme bakar gibi yeniden göz gezdirir, ilk aldığım günkü gibi zevkle sayfalarını karıştırır yeniden o güzelim tariflerini okurum. Stevya'ya gelince ben eczaneye sipariş verip, getirtmiştim, bir ara www.stevia.com Sevgi Ackersonnhttps://www.blogger.com/profile/04005204948856751440noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-68152122240062070212011-01-09T11:11:24.267+02:002011-01-09T11:11:24.267+02:00Adını bırakmayan Antalyalı sevgili okur (Adınızı s...Adını bırakmayan Antalyalı sevgili okur (Adınızı söyleseniz sevinirdim. Aslında isimsiz yorumları burada yayınlamamayı tercih ediyorum ancak paylaştığınız bilgileri aktarmak istedim),<br />Yazının sonunda e-posta adresim vardı. Bana mutfaktazen at gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. Sonraki kurslarda görüşmek dileğiyle. (Bu haftaki kurs konusu "Ekmekler ve Sağlıklı Atıştırmalıklar")Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-16717058618650759312011-01-09T01:35:21.411+02:002011-01-09T01:35:21.411+02:00söylemeden edemicem, bu arada ben az önce yorum bı...söylemeden edemicem, bu arada ben az önce yorum bıraktım buraya, stevia ve kursunuzu kaçırdığımla ilgili nedense ismimle bırakamadım mesajımı. herneyse kurslarınıza katılmak istiyorum en kısa zamanda kitaplarınızdan da almayı düşünüyorum. telif hakları ve bir kitabın ne kadar zorlukla hazırlandığını bahsettiniz yazınız sebebiyle yazma gereği duydum, sanki dediğinz gibi bedavadan bişeyler elde Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-71796856936847065922011-01-09T01:19:49.852+02:002011-01-09T01:19:49.852+02:00merhaba
sitenizi yeni keşfettim. stevia almanyada ...merhaba<br />sitenizi yeni keşfettim. stevia almanyada yasak değil sadece "gıda maddesi" olarak satılabilmesi için almanların sıkı kontrolünden geçmesi gerekiyor ve "bakım-güzellik-özel ürün" kategorisinde daha rahat izin alınabildiği için bu şekilde satılıyor, konuyla ilgili kısa bir süre önce alman tv sinde belgesel yayınlandı, coca cola'nın dünyanın en büyük stevia Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-90568741920580335902011-01-07T22:37:12.739+02:002011-01-07T22:37:12.739+02:00Tijencim senin kitabini en son D&R dan almisti...Tijencim senin kitabini en son D&R dan almistim. Hala olsa gerek..Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09523250745433852499noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-27336947978083962282011-01-06T14:40:47.600+02:002011-01-06T14:40:47.600+02:00harika. orda olsam asla kaçırmazdım.harika. orda olsam asla kaçırmazdım.Mimosa Caféhttps://www.blogger.com/profile/11419016524541510345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-57909632328628077462011-01-05T20:28:08.072+02:002011-01-05T20:28:08.072+02:00Estergonyeşil,
Stevia fidesini şu adresten bulabil...Estergonyeşil,<br />Stevia fidesini şu adresten bulabilirsin:<br />http://www.mineflora.com/<br />İlk seneden sonra tohumlarını alıp sonraki yıllar tohumdan yetiştirebilirsin istersen. <br />Şekerden ne kadar erken kurtulsak o kadar iyi!Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-4196164480892553022011-01-05T20:22:00.025+02:002011-01-05T20:22:00.025+02:00Ne kadar guzel bir kurs bu keske Bodrum da olsa.
...Ne kadar guzel bir kurs bu keske Bodrum da olsa.<br /><br />Bu soylediginiz otu bahcemde yetistirmek isterim ama nasil alacagim acaba tohumlarini arastiriyorum hemen ben tam bir seker kolgimiz kucukken olumum sekerden olsun derdim artik korkar oldum ne yapsam ne etsem diye dusunuyorum zayif bir cocukluktan sonra bu kadar seker yemenin dogal olarak vucuda yaptigi zararlar kilo olarak karsima ciktiHayattan Azıcıkhttps://www.blogger.com/profile/08641645971250757920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-63438892843157008912011-01-05T11:45:58.296+02:002011-01-05T11:45:58.296+02:00:)çok haklısınız teşekkür ederim.
en kısa zamandan...:)çok haklısınız teşekkür ederim.<br />en kısa zamandan kitaplarınızdan edineceğim inşallah.<br />sevgilerimle..<br /><br />ÜlküAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-50011574279159726322011-01-05T00:55:08.439+02:002011-01-05T00:55:08.439+02:00Öncelikle yeni yilin kutlu olsun, saglikli mutlu b...Öncelikle yeni yilin kutlu olsun, saglikli mutlu basarili bir yil diliyorum. Cok önemli bir konuya deginmisin cok bilgilendirici olmus ama beni etkileyen "tatlinin melek yüzünün altinda seytan gizli " cümlesi olsu. Bende bir tatli sever olarak ,elim tatliya uzandiginda bu cümleyi hatirlicam mutlaka. güzel paylasimin icin cok tesekürler .Güzel bir hafta diliyorum,sevgiyle kal:)Yarenhttps://www.blogger.com/profile/12101602641136382328noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-87159625182466930442011-01-05T00:53:03.211+02:002011-01-05T00:53:03.211+02:00Tijenciğim kurslarına çok özeniyorum sonunda beni...Tijenciğim kurslarına çok özeniyorum sonunda beni Antalya ya taşıtacaksın galiba.çeşnici Handanhttps://www.blogger.com/profile/04400567930643032813noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-61227097713379256082011-01-04T23:32:12.763+02:002011-01-04T23:32:12.763+02:00normalde tatlıya düşkün biri değilim; önceliklerim...normalde tatlıya düşkün biri değilim; önceliklerimlerim arasında yer almaz; buyüzden şanslıyım!!! yine de Antalya'da olsaydım elbette katılmak isterdim... açıkcası çok merak ettim tatları nasıl oluyor????minimalisthttps://www.blogger.com/profile/00841902522556881771noreply@blogger.com