tag:blogger.com,1999:blog-12167633.post9194316828970858424..comments2023-10-06T11:20:29.883+03:00Comments on MUTFAKTA ZEN: Tarhana yapımı: 6. günTijenhttp://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-80623302657903322202009-08-26T11:20:27.948+03:002009-08-26T11:20:27.948+03:00canim benim tesekkur ederim, hala tarhana yapabili...canim benim tesekkur ederim, hala tarhana yapabilirmiyim, daha dogrusu kurutabilirmiyim dusunceleriyle yazina sadece goz gezdirdim, bir plan yapip(mesela annemin balkonu var aklimda, ya da firinda) detaylari okuyacaktim, iyi ki yazdin, gormemisim:) Umarim sen de begenir her yil yaparken beni de anarsin:)Sizin elinizde guzel zeytinyaglari varken kullanin tabi, lezzetine lezzet katar herhalde...<brYelda Özyurthttps://www.blogger.com/profile/07467330729742345003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-29642784067308454512009-08-23T20:24:00.305+03:002009-08-23T20:24:00.305+03:00Bu hafta sonu evdeki dolaplar dolusu yemek dergi v...Bu hafta sonu evdeki dolaplar dolusu yemek dergi ve kitaplarını düzenledim.<br />Artık yenilerini koyacak yer olmadığından bir kısmını (atmaya gönlüm elvermiyor) verilmek üzere ayırdım.<br />Dergilerin birinde "kavun likörü" tarifi vardı, dolapta da yarım kavun...denedim bakalım nasıl olacak göreceğiz.<br /><br />Diğer sonbahar hazırlıklarına gelince..sağolsunlar annem de kayınvalidem Hülyahttps://www.blogger.com/profile/05008462101863029237noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-89145838077605020012009-08-23T13:39:33.186+03:002009-08-23T13:39:33.186+03:00Belli ki tarhananız çok güzel olmuş, afiyetle, mut...Belli ki tarhananız çok güzel olmuş, afiyetle, mutlu sofralarda yemenizi diliyorum.<br /><br />Bu hasat mevsimi beni şaşkına çevirdi, ne kadar dağıtsam da ziyan olmasına üzüleceğim pek çok ürün kalıyor elimde. En hızlı işleme konulması gerekenler malum domatesler. Pek çok başarısız denemeden sonra nihayet "Bostancık"ın ablasının tarifiyle nirvanaya erdim. Bu yıl köyde taze fasulyeleri Meyvelitepehttps://www.blogger.com/profile/03173530165495196452noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-2728810601180013352009-08-23T12:19:09.859+03:002009-08-23T12:19:09.859+03:00Uzun süredir blogları gezemiyordum.Babamın ameliya...Uzun süredir blogları gezemiyordum.Babamın ameliyatı ve patronumun vefatı ile günler geçti :((<br /><br />Ellerine sağlık Tijen'ciğim. Ben hiç tarhana hazırlamadım. Afiyetle yemek nasip olsun.<br /><br />Hayırlı Ramazanlar diliyorum.Sofralarımızdan bereket,bolluk,huzur eksik olmasın.<br /><br />Sevgiler...Zerrin Pasta Evihttps://www.blogger.com/profile/09835785050054241152noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-45033009763341719872009-08-23T10:07:06.349+03:002009-08-23T10:07:06.349+03:00Sevgili Işın,
Çok haklısın, ben de senin gibi düşü...Sevgili Işın,<br />Çok haklısın, ben de senin gibi düşünüyorum. Buzluğa mevsim sebzesi koyma adetim hiç yok. Barbunyanın kurusu da çok güzel mesela. Ayrıca ben zaten kışın bol bakliyat yerim. Fasulyeyi, nohutu fazlaca haşlayıp ufak poşetlerde buzluğa atıyorum, sonradan çorbaya, salataya, sebze yemeklerine koyup besin değerini artırayım diye. Bir de kırmızı közlenmiş biber dondururum, onu da kışınTijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-69043022436084529152009-08-23T01:43:41.906+03:002009-08-23T01:43:41.906+03:00Ben en çok enginarı donduramadan geçip gitmesine ü...Ben en çok enginarı donduramadan geçip gitmesine üzülüyorum, artık seneye kadar bekle dur....Özlemhttps://www.blogger.com/profile/09825915380517895612noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-444645263621897772009-08-22T23:12:43.543+03:002009-08-22T23:12:43.543+03:00Yemekle ilgili gelenekleri çok severim, kış hazırl...Yemekle ilgili gelenekleri çok severim, kış hazırlıkları da buna dahil. Doğal yaşam tarzınızı çok takdir ediyor, yazılarınızı, kitaplarınızı zevkle okuyorum. Yaşama umudu ile ilgili tespitleriniz çok hoş, çok doğru. Ancak bu konuda belirtmeden geçemeyeceğim bir kaç şey var. Tarhanayı, kışa hazırlık için bir iki çeşit reçel yapmayı anlarım da kilolarca vişne, barbunya, domates dondurmak bana birazIşınnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-5119813265764937102009-08-22T22:06:25.862+03:002009-08-22T22:06:25.862+03:00Nerde bende o marifetli haller :) hep hazıra konuy...Nerde bende o marifetli haller :) hep hazıra konuyorum.Anneannem turşu,tarhana yollar kesin.Babamda taze nane ve fesleğen alıp kurutmuş balkonunda.Annem domatesleri hazırlamış kış için.Barbunya,bezelyede yapmışlar...Ben izliyorum sadece :)<br />Ama çok kötü oldum okurken,allah sağlıkla yememizi nasip etsin inşallah.pelincehttps://www.blogger.com/profile/09074728126504496107noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-48716073808132576062009-08-22T17:11:47.569+03:002009-08-22T17:11:47.569+03:00Ramazan geçsin de bi turşu yaparım:)Ramazan geçsin de bi turşu yaparım:)Kitchen Sweet Kitchenhttps://www.blogger.com/profile/09390747078257150014noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-10482900784787145492009-08-22T16:00:26.286+03:002009-08-22T16:00:26.286+03:00Tijen'ciğim,
Ben çeri domates ve pembe domates...Tijen'ciğim,<br />Ben çeri domates ve pembe domates hazırlayıp(pembelerin kabuklarını soyup doğramak)dondurdum.Vişne reçeli yaptım.Bir de çilek marmeladı yaptım..En tembeliniz benmişim yaw...Utandım bak şimdi...<br />Mine ÖzgürAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-9085800320585050302009-08-22T15:13:19.239+03:002009-08-22T15:13:19.239+03:00Domatesleri buzluğa attık, bi tek domates sos kald...Domatesleri buzluğa attık, bi tek domates sos kaldı yapılcak.<br /><br />biberler közlendi,vişneler temizlenip donduruldu.<br /><br />dün gece de baktım mürdüm eriğini babam epeyce almış, bi reçel kaynattım. kokusu da rengi de mis gibii..<br /><br />tarhana zaten malum, teyzemle ananem yapıp verecek.<br /><br />böğürtlenler ibenim yerime Leyya hatun koydu buzluğa,bahçesinden toplayıp. heyecanla PAPATYA PRENSEShttps://www.blogger.com/profile/09004367962855018045noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-15801856342925849062009-08-22T14:47:06.948+03:002009-08-22T14:47:06.948+03:00Tijen'cim
Ben hep ağustos ortasında başlardım,...Tijen'cim<br />Ben hep ağustos ortasında başlardım, halısıngeç değil ama sanırım 10 gün daha yapamıyacağım.<br />Bu ara fizik tedavisi görüyorum çok eğrilip doğrulamıyorum.<br />Ancak domates ve sebze ürününü hallettim.<br />Ama haklısın eylülde bile olur.<br />Bu sefer bize öğretileni değilde senin yaptığın gibi yapmak istiyorum. <br />Sebzeliyide bekliyorum, torunlar için çok iyi olur.<br /Yaşamın kıyısındahttps://www.blogger.com/profile/17179041569728540274noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-68367058646944846142009-08-22T14:35:22.138+03:002009-08-22T14:35:22.138+03:00şimdi yorumunu aldım daha okumadan hemen yazıyorum...şimdi yorumunu aldım daha okumadan hemen yazıyorum, teşekkür ederim. Şu anda senin sayfanda okuymadıklarımı okuyorum.<br />Çok zevk alıyorum ben bu sayfadan. Beni geçmişe götürüyor. Mutfakta yemek yaparken de aynı zevki alıyorum. Mücadele değil yemek yapmak benim için sanki dinleniyorum, aynı sayfan gibi.<br />Sanırım mutfakda zen bunun bir örneği.<br />Sevgiler...Yaşamın kıyısındahttps://www.blogger.com/profile/17179041569728540274noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-21629855938015550462009-08-22T14:29:50.434+03:002009-08-22T14:29:50.434+03:00Yelda'nın biberleri için teşekkürler.
Tarhana ...Yelda'nın biberleri için teşekkürler.<br />Tarhana ince ince takibimde, ben biraz geç kaldım galiba henüz girişemedim Tijenciğim.<br />Ne yapayım yapamazsam biraz verirsin sanırım.<br />Sevgiler...Yaşamın kıyısındahttps://www.blogger.com/profile/17179041569728540274noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-54589134254373441752009-08-22T13:23:27.423+03:002009-08-22T13:23:27.423+03:00halam benim için tatlı tarhana ve turşu yapıyor ke...halam benim için tatlı tarhana ve turşu yapıyor kendi yetiştirdiği ürünlerden... bak bir de tatlı tarhana diye bişey var, bunu duymuşmuydun, o bir günde yapılıyor hiç bekletmeden hazırlanıyor..fundahttps://www.blogger.com/profile/17801354196633610608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-57382198296003711882009-08-22T12:20:34.569+03:002009-08-22T12:20:34.569+03:00Günaydın komşum,Bu ne hamaratlık ,maaşallah,domate...Günaydın komşum,Bu ne hamaratlık ,maaşallah,domatesler,biberler,ellerine sağlık.<br />Herkes bir şeyler yapar kışa turşu,tarhana,erişte,salça ama eskisi gibi yapanda yok yiyende,annelerimizin o bereketli ellerinden ne çok şey çıkardı.Küplere turşu kurulurdu bütün kış çeşit çeşit yenirdi,Annemin yaptığı patlıcan turşusunun tadına doyamazdım,içine maydanoz biber karışımı koyardı çok hoş karadenizsofrasi-Balıkesirhttps://www.blogger.com/profile/14231313776831494197noreply@blogger.com