tag:blogger.com,1999:blog-12167633.post8308374398072595038..comments2023-10-06T11:20:29.883+03:00Comments on MUTFAKTA ZEN: Bir yeşil dahaTijenhttp://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comBlogger31125tag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-73909756923596907172009-05-06T04:58:00.000+03:002009-05-06T04:58:00.000+03:00HAHA! ISTE BU! Sizden yardim aliyorlarsa, dogru yo...HAHA! ISTE BU! Sizden yardim aliyorlarsa, dogru yolu eninde sonunda bulacaklar o zaman! Yasasin! (Bu dergiyi hep zevkle okurdum bundan sonra suratima bir de kocaman bir gulumseme eslik edecek, su anda da agzim kulaklarima varmis, koltuklarim kabarmis durumda!)Iyiki varsiniz, eminim bir tek siz degilsiniz ama olsun ben simdilik bir tek sizi biliyorum :-)))Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15366167627855378733noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-55488023528301875832009-05-05T15:06:00.000+03:002009-05-05T15:06:00.000+03:00Sevgili Tijen,
Çok gurur verici bir yazı olmuş. A...Sevgili Tijen, <br />Çok gurur verici bir yazı olmuş. Ayrıca imzagünü muhteşem bir etkinlik. İzmir'de olsaydım kesinlikle oradaydım. Çook çok tebrik ederim seni.ipekhttps://www.blogger.com/profile/08974356514197958901noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-47930073830995442012009-05-05T11:15:00.000+03:002009-05-05T11:15:00.000+03:00Zehra'cığım,
Derin'in brokoli yemesi ne güzel! May...Zehra'cığım,<br />Derin'in brokoli yemesi ne güzel! Maya daha ağzına koymadı. Ne onu, ne de diğer pek çok sebze ve meyveyi. Büyüyünce yiyecekmiş hanımefendi.<br />*<br />Ne iyi olmuş Fatma'cığım,<br />Gidiyor ya fazlalıklar daha ne olsun.<br />*<br />Sevgili Başak,<br />Bahsettiğin şeyler çok doğru. Biber yazısını daha çıkmadan okuma şansım oldu, Gourmet dergisindeki editörlerden biriyle Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-33172647053179838302009-05-05T11:11:00.000+03:002009-05-05T11:11:00.000+03:00TİJEN'CİM BİZDEKİ ADI BROKOLİNİN YEŞİL AĞAÇ.Derin ...TİJEN'CİM BİZDEKİ ADI BROKOLİNİN YEŞİL AĞAÇ.Derin bayılıyor, genelde ben hafif haşlar soslrım ama nedense bir ben seviyorum o halini?<br />genelde eşim hafif kavurur çıtır çıtır yemeğin ynına garnitür olarak koyar.Nedense baba kız öyle seviyor?<br />amaan öylede böylede harika!<br />tabii ben yine tarifi kopyaladım :)<br />ellerine sağlık canım..Zehra Gürgenhttps://www.blogger.com/profile/00558591117549507812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-41755774131129344672009-05-05T09:24:00.000+03:002009-05-05T09:24:00.000+03:00Brokoliyi biz de ailecek çok severiz Tijen'ciğim,b...Brokoliyi biz de ailecek çok severiz Tijen'ciğim,ben de akşam aynen senin yaptığın gibi brokoli yerine mantar kullanarak mikrodalgada pişirdim, çok hafif bir akşam yemeği oldu.Ellerine sağlık canım.<br />Ben de diyette 2. haftamdayım şimdiden fark olmaya başladı,inşallah bu şekilde devam eder,herkese kolaylılar diliyorum... <br />Sevgilerimle...SOFRAMhttps://www.blogger.com/profile/07521286911516189993noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-1796967370630124572009-05-05T08:44:00.000+03:002009-05-05T08:44:00.000+03:00Tijenciğim,
nefis görünüyor, capcanlı ve ye beni ...Tijenciğim,<br /><br />nefis görünüyor, capcanlı ve ye beni diye bağıran:) Dediğin gibi sağlığa katkısı da cabası...Teşekkürler ve ellerine sağlık!<br /><br />Sevgiyle kal,Düşler Mutfağı - Butik pasta, Kurabiye ve Cupcakehttps://www.blogger.com/profile/16298214409132541243noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-11329054683716226672009-05-05T08:07:00.000+03:002009-05-05T08:07:00.000+03:00Tijen, Hurriyetteki yaziyi okudum simdi, ne guzel ...Tijen, Hurriyetteki yaziyi okudum simdi, ne guzel bir soylesi olmus! Ben burda bir iki tane yemek dergisine uyeyim, hep uzulurum bizim zengin yemek kulturumuzden, otlarimizdan niye hic bahsetmezler diye. Oysaki, bir coklarinin (ozellikle buradaki!) saglikli ve dogal beslenmek nasil olur haberi bile yokken, bizim "organik" adiyla degil de:-) , "saziye teyzenin balikotu", cavus uzumcu teyzenin Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15366167627855378733noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-50717784182797186682009-05-05T06:56:00.000+03:002009-05-05T06:56:00.000+03:00Tijenciğim sınıfınıza bayıldım canım herkesi ebrik...Tijenciğim sınıfınıza bayıldım canım herkesi ebrik ediyorum, sınıfa kayıt için gönderdim ben de. Elimden geleni yapmaya çalışacağım.<br /><br />Sevgiler,<br />EvrenBir Dilim Düşhttps://www.blogger.com/profile/09110710846318467717noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-15473006288066317622009-05-05T00:01:00.000+03:002009-05-05T00:01:00.000+03:00Benim de acilen bir programa girmem gerek Tijen, İ...Benim de acilen bir programa girmem gerek Tijen, İstanbul fena şişirdi beni. Hemen başa dönüp başlıyorum, umarım yetişirim :)Demethttps://www.blogger.com/profile/03226583645103963855noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-10436842975221016872009-05-04T21:45:00.000+03:002009-05-04T21:45:00.000+03:00Funda'cığım,
Pirinçli ebegümeci yemeği yapabilirsi...Funda'cığım,<br />Pirinçli ebegümeci yemeği yapabilirsin mesela. Güzel de bir ot kavurması olabilir, ister taze soğan veya kuru soğan ekle, pırasa olur, başka otlar varsa onlar da eklenebilir. Üzerine de yoğurt...Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-43809861313651129872009-05-04T21:44:00.000+03:002009-05-04T21:44:00.000+03:00buralarda okadar tazesi bulunmuyor sanırım. Rengi ...buralarda okadar tazesi bulunmuyor sanırım. Rengi bile farklı görünüyor...<br />ellerine sağlıkHayatın Ta Kendisi Lokantasıhttp://www.hayatintakendisi.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-31230695903065676072009-05-04T21:43:00.000+03:002009-05-04T21:43:00.000+03:00Alev'ciğim,
Pekmezi sormuşsun, zannetmem, kullanab...Alev'ciğim,<br />Pekmezi sormuşsun, zannetmem, kullanabilirsin sanırım. Tadına bak, normal geliyorsa (kapalı kaldığı yerde hafif alkollenme olabiliyor ama kapağını açıp biraz havalandırdığında normale döner genelde). Neden cevizli sucuk gibi bir şeyler yapmıyorsun? Eminim kızın bayılır! Keklerini de pekmezle yapabilirsin. Tüketmenin yolu bol.<br />*<br />Ellerine sağlık papatya prenses, bayılırımTijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-8715063279367108292009-05-04T20:10:00.000+03:002009-05-04T20:10:00.000+03:00Tijencim
Brokoliyi benim 2 yasindaki minigim cok s...Tijencim<br />Brokoliyi benim 2 yasindaki minigim cok seviyor ama hep haslayarak yediriyordum. Bu tarifde cok hosuma gitti bakalim nasil bulacak. Mutfakdaki yaban kitabini cok merak ediyorum insallah Turkiye ye gidebilirsen birara almak istiyorum. Bu arada birde sorum olucak uzum pekmezinin son kullanma suresi dolunca atmalimiyim yoksa bir muddet daha kullanabilirmiyim. Evde 6-7 kavanoz uzum Alevhttps://www.blogger.com/profile/13423854871844980668noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-1141132963903301372009-05-04T20:06:00.000+03:002009-05-04T20:06:00.000+03:00tijencim bir soru sormalıyım.. bir torba dolasu to...tijencim bir soru sormalıyım.. bir torba dolasu toplanmış ebegümeci yaprağı ve ceviz yaprağı ulaştı bana.. ceviz yaprakları dolapta naftalin olarak kullanabiliyomuş, ben de hemen tüm dolapları ceviz yapraklandırdım da, ebegümeci yapraklarını ne yapacağımı bilmiyorum.. bir fikir var mı bu konuda..fundahttps://www.blogger.com/profile/17801354196633610608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-29012071414767561382009-05-04T19:35:00.000+03:002009-05-04T19:35:00.000+03:00İki haftadar ne pazarda ne markette güzel brokoliy...İki haftadar ne pazarda ne markette güzel brokoliye rastlamadım,hepsi sarı sarı ve acayipdi:(<br /><br />Ama ben brokoliyi bu kadar çiğ yiyemiyorum ki,bi 4 dakika daha tutup bu şekilde yapıcam,tabi bulursam..:)<br /><br />Ellerine sağlık Tijen Abla..<br /><br />Benden de sizlere bir kabak yemeği var..PAPATYA PRENSEShttps://www.blogger.com/profile/09004367962855018045noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-82879793759855421312009-05-04T17:12:00.000+03:002009-05-04T17:12:00.000+03:00Tijencim evde kendime brokoli yapıyorum arada..Eşi...Tijencim evde kendime brokoli yapıyorum arada..Eşim brokoli sevmiyor, "ağzının tadını bilmiyorsun hiç" diye takılıyorum ona:)..Zaten ben çoğunluğun sevmediği ne kadar sebze, ot varsa seviyorum, brokoli de onlardan biri. <br />Ben genelde buharda pişirip sarımsaklı yoğurtla ya da zeytinyağı-limon sosuyla yiyorum. Bu şekilde denemedim hiç Harika görünüyor, ellerine sağlık:).<br />Sevgiler..<br />kristalkelebek(aslı)http://www.kristalkelebek.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-71210599351671045452009-05-04T16:31:00.000+03:002009-05-04T16:31:00.000+03:00Diğer tabağı ben alabilir miyim Tijen'ciğim...Diğer tabağı ben alabilir miyim Tijen'ciğim...Hülyahttps://www.blogger.com/profile/05008462101863029237noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-8778034326595750032009-05-04T15:16:00.000+03:002009-05-04T15:16:00.000+03:00ayyy ne taze ne citir bunnar bule :) yahu bahar ge...ayyy ne taze ne citir bunnar bule :) yahu bahar geldi sen daha gelmiyonmu buralara dogru :) bak gene gidecem gider ayak geliom dicen olmicak hehehehe :)) 15 haziran izmire yolcuyum insallah finaller bi bitse ah ahhhNiNohttps://www.blogger.com/profile/06183681028616183921noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-57286984543730421262009-05-04T15:00:00.000+03:002009-05-04T15:00:00.000+03:00NuNu'cuğum,
Bütün kaselerim feda olsun sana!
*
Yos...NuNu'cuğum,<br />Bütün kaselerim feda olsun sana!<br />*<br />Yosunbuka,<br />Çalma pekmez çırpılarak beyazlatılmış üzüm pekmezine deniyor. Doğrudan pekmezli de yapabilirsin sanırım. Bu tarife yer vermeme izin veren Adnan Şahin'e buradan da teşekkürler.<br />*<br />Nesli'ciğim,<br />O hafif günlerde buluşmak dileğiyle.<br />*<br />Sevgili Gülizar,<br />Belki bu şekliyle seversin.<br />*<br />Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-2503880028488233842009-05-04T13:35:00.000+03:002009-05-04T13:35:00.000+03:00Şu günlerde hastayım, iyileşeyim tam olarak katıla...Şu günlerde hastayım, iyileşeyim tam olarak katılacağım sizlere, söz! Renk renk sebzeleri kendime, hamuru, bulguru ev halkına pişireceğim. Bunca yağın sonu yok, orama burama yapıştılar, gitmeyecek artacaklar.Narincehttps://www.blogger.com/profile/16329596934061434052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-12630651213341309352009-05-04T13:32:00.000+03:002009-05-04T13:32:00.000+03:00Herzamanki gibi ne güzel bilgiler veriyorsun Tijen...Herzamanki gibi ne güzel bilgiler veriyorsun Tijencigim, bende dedigin gibi tartilmiyorum ama kendimi cok hafif ve zinde hissediyorum.3 haftanin sonunu merak ediyorum...Ne mutlu bize ki Mehtap gibi mükemmel bir INSAN ile bir arada olma imkanimiz var.sevgilerimle<br /><br />zehraEyahttps://www.blogger.com/profile/09343720137846884428noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-26447415088474325782009-05-04T13:07:00.000+03:002009-05-04T13:07:00.000+03:00muhteşem bir tarifmiş,doğrusu kavurması hiç aklıma...muhteşem bir tarifmiş,doğrusu kavurması hiç aklıma gelmediydi...<br /><br />bu arada tijencim sabah işe geldiğimde, ayın kitabı olarak senin son kitabın kocaman afişi asılıydı yky kültür'de , bir duygulandım bir duygulandım ki...tekrar tebrik ediyorum tijencim seni...Delfina ;https://www.blogger.com/profile/07023299531618665003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-40592706601586398752009-05-04T13:02:00.000+03:002009-05-04T13:02:00.000+03:00Tijencim,
harika bir tarif. Kesin deneyecegim. Her...Tijencim,<br />harika bir tarif. Kesin deneyecegim. Her gecen gün daha da hafiflemek, daha zinde olmak sahane birsey. Bugün uzun zamandir giremedigim pantalonuma da girdim. Benden mutlusu yok :)Beyzahttp://www.mutfakcanavari.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-56774277120483737942009-05-04T12:43:00.000+03:002009-05-04T12:43:00.000+03:00Bizim evde brokoliyi seven tek kişi benim, o yüzde...Bizim evde brokoliyi seven tek kişi benim, o yüzden çok sık pişirmiyorum.<br />Brokolinin rengi harika gözüküyor...<br /><br />Sevgilerimi yolluyorum...pelincehttps://www.blogger.com/profile/09074728126504496107noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-64860377777857094422009-05-04T12:36:00.000+03:002009-05-04T12:36:00.000+03:00Brokoliyi bende çok az pişmiş seviyorum..Hatta çiğ...Brokoliyi bende çok az pişmiş seviyorum..Hatta çiğ bile salatalara ekliyorum canım..Gönlüne sağlık Tijen'ciğim..<br /><br /><br />Güzel bir hafta diliyorum..Sevgiler..Damak Tadıhttps://www.blogger.com/profile/01875876596679388319noreply@blogger.com