tag:blogger.com,1999:blog-12167633.post7387860325319635713..comments2023-10-06T11:20:29.883+03:00Comments on MUTFAKTA ZEN: Dünya mutfaklarıTijenhttp://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-75974165650330738642009-03-02T17:54:00.000+02:002009-03-02T17:54:00.000+02:00Tijencim ben de acısız yapamayanlardanım. Üzerine ...Tijencim ben de acısız yapamayanlardanım. Üzerine acı pul biber dökmediğim yemek yok gibidir. Nedense biraz olsun acı olmazsa o yemeğin tadını alamıyormuşum gibi gelir bana. <BR/>Bu acı tutkum çok eskilere dayanmıyor aslında, sanırım 5-6 senelik bir geçmişi var en fazla..Nedense işte öyle birden bire seviverdim acıyı:). <BR/>Çin mutfağının bazı yemeklerini seviyorum; acı-tatlı-ekşi gibi tatların Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-25497899891829342009-03-01T20:00:00.000+02:002009-03-01T20:00:00.000+02:00Ben de acili yemekleri cok severim, özellikle Meks...Ben de acili yemekleri cok severim, özellikle Meksika'nin aci soslu tortillasini ve Italyan pizzasini acili olarak.. Ne zaman restaurant da pizza yesem, yaninda gelen aci biberli zeytinyagindan üzerine bol bol gezdiririm mesela. Ama Türk mutfagi bence en güzeli..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-45059763770536247222009-03-01T16:37:00.000+02:002009-03-01T16:37:00.000+02:00Meksika yemeklerini ayrı tutuyorum. Bize yakın bul...Meksika yemeklerini ayrı tutuyorum. Bize yakın bulduğum bir mutfak. Fajitas ları bizim dürümler gibi, yalnız tatlıda bize yetişmeleri mümkün değil.. Hatta bizdeki kuyu kebabına benzer bir kuzu etinden yemekleri bile var, üstelik bu yemeği özel günlerinde kahvaltı niyetine yiyorlar.. Yalnız acıyla problemim var. Fazlaca acı yemeğin tadını almama engel oluyor. Bu yüzden çok tercih etmiyorum.<BR/Narincehttps://www.blogger.com/profile/16329596934061434052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-92201668701615360222009-03-01T15:39:00.000+02:002009-03-01T15:39:00.000+02:00okuduğumdan beri düşünüyorum neleri severim diye. ...okuduğumdan beri düşünüyorum neleri severim diye. Öyle çok var ki.. Bir kere annemin yemekleri diyeyim.. :) yani Bolu mutfağı :)<BR/><BR/>Sonra İtalyan mutfağına ve yunan mutfağına bayılıyorum. Aslında Akdeniz mutfağını seviyorum daha çok. Rum mezelerini (tabi ki yanına bir duble rakı), risottoyu, pizzayı, tapasları, paelaları gözüm kapalı yerim.. :)<BR/><BR/>Acıyı sadece çiğ köftede yerim. TatlıAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-42848869839588609722009-03-01T12:20:00.000+02:002009-03-01T12:20:00.000+02:00Hos bir resim ve güzel bir soru.Ben hep insanin al...Hos bir resim ve güzel bir soru.<BR/>Ben hep insanin alisik oldugu ve büyürken beslenmesine ait tatlarin onun sevdigi yemekler oldugunu düsünüyorum. Bazan esim de fark ediyorum, benim cook begendigim Antep'in buglamasi vs. yemekleri onun hic hos bulmadigini görüyorum. Onun vazgecilmezleri de bana garip geliyor mesela.<BR/>Bunun altini cizdikten sonra neyi unutamadigimi düsündüm. Almanya'ya ilk Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-60777830625200989102009-02-28T22:07:00.000+02:002009-02-28T22:07:00.000+02:00Ben ayırt etmem her lezzeti yerim özellikle uzak d...Ben ayırt etmem her lezzeti yerim özellikle uzak doğu mutfağını çok merak ediyorum...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-91701809188021795702009-02-28T15:01:00.000+02:002009-02-28T15:01:00.000+02:00Merhaba mutfaktazen fanatikleri ve Tijen,Kumru den...Merhaba mutfaktazen fanatikleri ve Tijen,<BR/><BR/>Kumru denilen muhteşem lezzeti Çeşme'de, yerinde tattıktan sonra anladım ki nerenin nesi meşhursa, gidip yerinde, yöresinde yiyeceksin. Ekmeği bile apayrı bir lezzetti... Bu tecrübe sonrasında İstiklal'de yediğim bir Meksika ya da Çin yemeği ile o mutfak hakkında kesin bir kanaate varmanın yanlış olduğunu düşündüm. O nedenle suşi denen lezzeti Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-18946852208426661772009-02-28T14:21:00.000+02:002009-02-28T14:21:00.000+02:00merhaba canım.farklı mutfakları orjinal haliyle ta...merhaba canım.farklı mutfakları orjinal haliyle tadma şansım olamdı.umarı bir gün büyük dünya turuma çıktığımda yazacağım sana beğendiklerimi:-) <BR/><BR/>kırmızı et sevmediğim için sebze,balık ve tavuk seviyorum.ee daha ne yiyeyim dimi:-) baharat çok severim ama dediğin gibi kararında...bir de maalesef aşırı bir hamur işi düşkünlüğüm var,ne yesem ekmek olmayınca doymuyorum yahu,çok fena:-)<BR/><neslihan erzincan özgürhttps://www.blogger.com/profile/12345009787810598675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-25916977325986848122009-02-28T10:18:00.000+02:002009-02-28T10:18:00.000+02:00Bu konuda çok tutucuyum galiba,alıştığım lezzetler...Bu konuda çok tutucuyum galiba,alıştığım lezzetlerin dışına pek çıkamıyorum... İtalyan mutfağını seviyorum..Makarnalar ve değişik soslar benim de en çok sevdiklerim arasında...<BR/>Yöresel lezzetleri sevdiğim aşikar zaten..Acılı yemekler bir tutku ,şerbetli ise favorim... <BR/>Babaannem doğum sırasında bile acılı çiğ köfte yedirmiş anneme,sütten geçsin diye :))sen düşün gerisini....pelincehttps://www.blogger.com/profile/09074728126504496107noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-25294730717828149422009-02-28T01:43:00.000+02:002009-02-28T01:43:00.000+02:00Türk Mutfağı ve İtalyan mutfağı,Birbirine benzediğ...Türk Mutfağı ve İtalyan mutfağı,<BR/>Birbirine benzediği için belki de?<BR/>Ayrıca sizin mutfağınızıda<BR/>Sevgiler...Yaşamın kıyısındahttps://www.blogger.com/profile/17179041569728540274noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-83550592628710037002009-02-28T00:51:00.000+02:002009-02-28T00:51:00.000+02:00Dünya lezzetleri bitmez, tatmaya devam dostlar. Be...Dünya lezzetleri bitmez, tatmaya devam dostlar. Beğenilerinizi paylaştığınız için teşekkürler.Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-4207150145762067102009-02-28T00:41:00.000+02:002009-02-28T00:41:00.000+02:00Yerinde o ülkeye ait lezzetleri tatmadığım için bu...Yerinde o ülkeye ait lezzetleri tatmadığım için bu konuda fazla bir yorum yapmak istemiyorum.Türkiyede bulunan yabancı mutfaklara ait restoranlarda yedim tabii.<BR/>Ama herşeyin kendi yerinde daha farklı olduğuna inanırım.Mesela Mersin'de yediğin tantuni ile İstanbul'da yediğin arasında bile dağlarca fark vardır. Acılı yemekleri pek tercih etmem.Aynı şekilde fazla ekşi ve fazla tatlıyıda. Orta Zehra Gürgenhttps://www.blogger.com/profile/00558591117549507812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-34726504488834014942009-02-28T00:14:00.000+02:002009-02-28T00:14:00.000+02:00Benim yazdığım yorum uçtumu şimdi..Uçtu uçtu yorum...Benim yazdığım yorum uçtumu şimdi..Uçtu uçtu yorumum uçtu hesabı olmuş Tijen'ciğim..<BR/><BR/>Her yemeği tadamam..Meksika yemeklerinin bazılarını çok severim..Akdeniz mutfağına bayılırım..Sanırım en çokda tavuk grill-patates-bira severim..Bak yine yazıyorum Bayern işi oldu diye..))<BR/><BR/>Kocaman ve sıcacık sevgiler..Damak Tadıhttps://www.blogger.com/profile/01875876596679388319noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-81030732522952016662009-02-27T23:31:00.000+02:002009-02-27T23:31:00.000+02:00Ben farklı tadlara çok açığım sanırım Tijen'cim . ...Ben farklı tadlara çok açığım sanırım Tijen'cim . Tad olarak yeni birşeyler denemek hep heyecan vermiştir :)Seçtiğim yemediğim pek birşey de olmadığından bu konuda işim kolay... Yeter ki tabağımdakiler bir uyum içerisinde olsun ,iyi bir kombinasyon oluştursun. Akdeniz Mutfağı ve Meksika Mutfağı favorim. <BR/><BR/>sevgilerimlenilayhttps://www.blogger.com/profile/04226699179676695903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-67893927375937825102009-02-27T22:40:00.000+02:002009-02-27T22:40:00.000+02:00"Bir ülke mutfağını bütünüyle kabullenmek ya da re..."Bir ülke mutfağını bütünüyle kabullenmek ya da reddetmek gibi bir durum söz konusu olamıyor benim için" demişsin; ben de seninle aynı kanaldayım bu noktada. <BR/><BR/>Sadece çeşitli böcekler konusunda tutucuyum; görüntüsünden ne olduğu anlaşılmıyorsa ve yiyip beğenmişsem diyecek bir şey yok. Göz göre göre ise asla ağzıma atamam garip canlılarla yapılan yemekleri.<BR/><BR/>Öte yandan yemeklerde La Madame Chapeauhttps://www.blogger.com/profile/04015148276509589502noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-35726561165196813052009-02-27T22:10:00.000+02:002009-02-27T22:10:00.000+02:00Cok lezzetli gorunuyor sarma, sanirim Vietnam mutf...Cok lezzetli gorunuyor sarma, sanirim Vietnam mutfaginda cok var bu sarmalar, ben de cok merakliyim cok cesitli mutfaklardan tatmaya ancak donup dolasip bizim yemeklerimizi ariyorum.<BR/>Italyan, Fransiz, Cin vb hepsi okadar zayif kaliyor ki bizim Turk mutfaginin cesitliliginin yaninda. Tek uzuldugum hala Turk mutfagi deyince yurtdisinda cogunlukla 'kebap' akla gelmesi. Ben de hemen anlatmaya Studioaysehttps://www.blogger.com/profile/15575834413559910319noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-15575262070979882432009-02-27T21:22:00.000+02:002009-02-27T21:22:00.000+02:00Tijenciğim ben genelde Çin mutfağını ve İtalyan mu...Tijenciğim ben genelde Çin mutfağını ve İtalyan mutfağını çok seviyorum. Ama sanırım en güzeli yine de kendi mutfağımız.:)))<BR/><BR/>Sevgiler,<BR/>EvrenBir Dilim Düşhttps://www.blogger.com/profile/09110710846318467717noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-64875253716538901512009-02-27T19:22:00.001+02:002009-02-27T19:22:00.001+02:00O an ki hissiyatima bagli, hangi mutfaktan hosland...O an ki hissiyatima bagli, hangi mutfaktan hoslandigim. Bazen Cin, bazen Italyan, bazen Tayland, bazen Rus, ama hergün ve her hissiyatta hoslandigim ve yiyebilecegim tek mutfak lezzetleri, kendi Türk mutfagimizin lezzetleridir. <BR/><BR/>SevgilerBelginhttps://www.blogger.com/profile/00023534605985316150noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-916739720182767732009-02-27T19:22:00.000+02:002009-02-27T19:22:00.000+02:00Tijencimzaten tariflerin birbirinden güzelyine ell...Tijencim<BR/>zaten tariflerin birbirinden güzel<BR/>yine ellerine sağlık diyorum.<BR/>ben hergün bloğumda takip listemi güncelliyorum.<BR/>yarın senin bloğun da olacak listemde<BR/>ihtiyacın yok ama gerçi<BR/>beğendiğim blogları hergün sırayla<BR/>yayınlıyorum,haksızlık olmasın diye.<BR/>Sana bir de sorum olacak<BR/>fotoğraf makinesinin markasını alabilirmiyim?<BR/>bu arada Yalovada'ki arkadaşa Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-74448740366378982482009-02-27T19:19:00.000+02:002009-02-27T19:19:00.000+02:00MAkarna ve hamurişi hayranı olduğum için rahatlıkl...MAkarna ve hamurişi hayranı olduğum için rahatlıkla İtalyan Mutfağı diyebilirim :)FOtoğraf nefis :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-87503164107223595922009-02-27T18:49:00.000+02:002009-02-27T18:49:00.000+02:00Ben Macar mutfağını ve Meksika mutfağını severim.A...Ben Macar mutfağını ve Meksika mutfağını severim.Acılı ve bol baharatlı:))Çin yemeklerini de denedim ama hiç sevmedim.<BR/>Sevgiler...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-16078353825109945632009-02-27T18:40:00.000+02:002009-02-27T18:40:00.000+02:00:) galiba bir ben acı ve ekşi diye ısrar edeceğim!...:) galiba bir ben acı ve ekşi diye ısrar edeceğim!!<BR/>acılı yemeklere asla hayır diyemiyorum. balkonda bile cin biberi yetiştirip sabahları kahvaltıda dalından taze taze koparım yediğim çevremce bilinir.<BR/>çin mutfağından tatlı ekşi soslu tavuk ile italyan mutfağı + yunan mutfağı favorim. sanırım son iki mutfağın özellikle sebzeli ve de peynirli tatlarını çok seviyorum.<BR/>asla unutamadığım Sevgi Küçükhttps://www.blogger.com/profile/12884831281667992759noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-67795899177202469522009-02-27T17:50:00.000+02:002009-02-27T17:50:00.000+02:00Tijen'ciğim,tatlı-ekşiyi sebzesine ve yemegine gör...Tijen'ciğim,tatlı-ekşiyi sebzesine ve yemegine göre severim..Aslında benim en çok sevdiğim sanırım deniz ürünleri ve ızgara sebzeler..Birde grill tavuk-patates-bira..Ayyy,tam Bayern işi oldu..)))<BR/><BR/><BR/>Koaman öpüyorum seni tatlım..Sevgilerimide gönderdim gördün mü??Damak Tadıhttps://www.blogger.com/profile/01875876596679388319noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-34526474321313321012009-02-27T17:34:00.000+02:002009-02-27T17:34:00.000+02:00Ben aci severimcin mutfagindan bazi lezzetleri sev...Ben aci severim<BR/>cin mutfagindan bazi lezzetleri <BR/>severim tatli eksi soslu tavuk mesala sevmedim <BR/>Tijen'cigim resim sahane denemek isterim cok begendim<BR/>Ben italya ve macaristan mutfagini cok sevmistim yinede turk mutfagi bambaska<BR/>sevgilerMUTFAKISTANhttps://www.blogger.com/profile/14524208556401694494noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-13889752645339524202009-02-27T17:16:00.000+02:002009-02-27T17:16:00.000+02:00benimde mantıgım senın gıbı ne cok tatlı ne de cok...benimde mantıgım senın gıbı ne cok tatlı ne de cok acı..oyle cok karman çorman seylerıde sevmem..<BR/><BR/>ama hem cok karısık sebzelı hemde besleyıcı ıse yarım olcu yaparım beslenmek beslemek ve kalmaması adına:)<BR/><BR/>çin yemeklerini hiç sevmem:( ama yunan yemeklerine mezelerine,ıtalyan makarnalarına bayılırımm,bazen sosları bazen sade sekıllerıyle<BR/><BR/>bırde bazı arap yemeklerını suan Salihahttps://www.blogger.com/profile/11685075053375038347noreply@blogger.com