tag:blogger.com,1999:blog-12167633.post7288814278338775847..comments2023-10-06T11:20:29.883+03:00Comments on MUTFAKTA ZEN: Üzüm kurutmaTijenhttp://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comBlogger27125tag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-21865035057576565892009-09-01T15:00:39.522+03:002009-09-01T15:00:39.522+03:00kurabiye çok güzel görünüyor ellerinize sağlıkkurabiye çok güzel görünüyor ellerinize sağlıkpapatyaninguncesihttps://www.blogger.com/profile/18024890319282784304noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-47780826817937336242009-08-31T15:41:17.666+03:002009-08-31T15:41:17.666+03:00:(((
gelebilseydim mutlaka tatmış olacak,
üsteli...:(((<br /> gelebilseydim mutlaka tatmış olacak,<br /> üstelik ömrüme ömürde katmış olacaktım :(((((<br /><br /> GÜZEL ELLERİN ,YÜRECİĞİN <br />HİÇ DERT GÖRMESİN.<br /> sevgiler canım..<br /> nUnUAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-44946803033763917712009-08-31T11:17:21.290+03:002009-08-31T11:17:21.290+03:00sen böyle tarhanalr üzüm domates kurularını yazars...sen böyle tarhanalr üzüm domates kurularını yazarsan ben kafayı bozacağım.tarhananı gördüğümden beri tarhana yapacağım diye geziyrum ortalarda..ama hala cesaret edemedim.daha doğrusu maya koyuluyormu, nohut yeterlimi yoksa ekmek hamurumu hala anlayamadığım için başlayamıyorum.<br />dometes kurusunu denedim:)oldu ama balkondaki tepsiye çarpınca hepsi yere serpildi.tadı nasıldı anlamadım. şimdi berfinhttps://www.blogger.com/profile/07302979436305649619noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-85070655416828138912009-08-31T10:59:39.516+03:002009-08-31T10:59:39.516+03:00i�inde lorda var ha.�ok de�i�ik ve besleyici bende...i�inde lorda var ha.�ok de�i�ik ve besleyici bende yap�caaaam:)ellerine sa�l�kbalböcüklerihttps://www.blogger.com/profile/11235713582536899556noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-34003083298034125342009-08-30T22:41:18.148+03:002009-08-30T22:41:18.148+03:00ne kadar güzel olmuş. ellerine sağlık canım ya, in...ne kadar güzel olmuş. ellerine sağlık canım ya, inşallah yakında deneyeceğim bende :)<br />çok öpüyorum<br /><br />not: üzüm kurutmayı merak ettim. yok kesin ben ilerde yanına çırak geleceğim; bir senin yanına bir de Gül' ün yanına çırak yazılmam şart! :)Sevgi Küçükhttps://www.blogger.com/profile/12884831281667992759noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-47729836205388752532009-08-30T13:51:25.597+03:002009-08-30T13:51:25.597+03:00Tatlı loru bu yıl keşfeden biri olarak evime geçer...Tatlı loru bu yıl keşfeden biri olarak evime geçer geçmez denemem lazım bu kurabiyeleri. Ama kendin kuruttuğun üzümle yapmanın tadı başkadır di mi Tijencim? Yorumun için ayrıca teşekkürler, meyve yememize rağmen kuru yemeklerden midem rahatsızlandı şimdi oruç tutamıyorum :( Sevgiler...HUYSUZBALIKhttps://www.blogger.com/profile/16227572738638571248noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-65409777286253680162009-08-30T13:49:56.837+03:002009-08-30T13:49:56.837+03:00İYİ PAZARLAR.İYİ PAZARLAR.TAZE NANEhttps://www.blogger.com/profile/08102351655903823120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-3799128173357933752009-08-29T22:53:11.544+03:002009-08-29T22:53:11.544+03:00Nes,
Tabii ki ricottayla olur, hem de çok güzel ol...Nes,<br />Tabii ki ricottayla olur, hem de çok güzel olur. Zaten taze lorla ricottayı çok benzetirim ben, tuzlu olmadıktan sonra tüm kremamsı dokulu peynirlerle olur bence. Afiyet olsun şimdiden!Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-67211313797041241462009-08-29T16:28:58.941+03:002009-08-29T16:28:58.941+03:00Ah yanmasa hiçbiryer elimizdekinin kıymetini ancak...Ah yanmasa hiçbiryer elimizdekinin kıymetini ancak bu şekilde anlıyoruz ama nedne bizler kaybetmeden anlıyamıyoruz değerin nasıl birşey olduğunu?<br />sizlere ve doğanın ne olduğunu bilenlere çok geçmiş olsun!<br />***<br />nefis görünüyor peynirli bir tat yani birde senin üzümler daha ne olsun,ellerine sağlık bende yapacağım bundan ama ramazan sonrası:)Mutfak Havlusuhttps://www.blogger.com/profile/12502999887571255929noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-44750765493146158912009-08-29T14:53:52.678+03:002009-08-29T14:53:52.678+03:00Sevgili Tijen, uzun zamandır uğrayamıyordum,neler ...Sevgili Tijen, uzun zamandır uğrayamıyordum,neler yapmışsın! Bir çırpıda okudum tarhana serüvenini, ben ki tarhana sevmem ev yapımı tarhana bulursam mutlaka deneyip bir şans daha vericem tarhanaya:)kurabiyelerin kokusu buralara geliyor, ben kenarlardan taşan üzümlerini alıverirdim..:)üzüm kurutmanın inceliklerini merakla bekliyorum. sevgilerece eryelerhttps://www.blogger.com/profile/07437356223554472324noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-990516066034042252009-08-29T12:48:48.586+03:002009-08-29T12:48:48.586+03:00Canım yaz geldimi hepimizin korkusu orman yangınla...Canım yaz geldimi hepimizin korkusu orman yangınları. Denizli'de sık sık piknik yapmaya gittiğimiz çok güzel bir ormanlık alan vardı (ornaz deresi) ama şimdi bir dikkatsiz vatandaş yüzünden o görüntünün yerini yanmış ağaçlar telef olmuş orman ve kapkara bir görüntü aldı içimizi acıyor.Biraz daha dikkat diyoruz.<br />Tijenciğim kurabiyelerde nefis görünüyor. Hemen denemek lazım Ellerine hayathttps://www.blogger.com/profile/12319114165535468814noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-38386637613967277112009-08-29T08:45:58.444+03:002009-08-29T08:45:58.444+03:00Off sorma Tijen'ciğim, her gördüğümde bu yangı...Off sorma Tijen'ciğim, her gördüğümde bu yangınları içim acıyor, hele de Kaz Dağları olursa.<br />Haklısın, bayıldım ben de bu kurutma ve salça, tarhana işlerine. Seyrediyorum yaptıklarımı uzuun uzuun.Betül İncehttps://www.blogger.com/profile/09288027787642015680noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-1295416739240013072009-08-29T01:38:20.119+03:002009-08-29T01:38:20.119+03:00ben bunu ogluma yapmaz miyim, yaparim da burda lor...ben bunu ogluma yapmaz miyim, yaparim da burda lor peyniri bulamiyacagima gore,ricotta kullansam olur mu acep,ne dersin tijen?Nes london-isthttps://www.blogger.com/profile/13151626701093266222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-82955022273758204112009-08-28T22:27:09.549+03:002009-08-28T22:27:09.549+03:00şimdi iftar sonrası çayın yanında valla iyi giderd...şimdi iftar sonrası çayın yanında valla iyi giderdi bu güzeller, ellerine sağlıkOrdanburdanhayattanhttps://www.blogger.com/profile/07932052390661629329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-55272518462189143802009-08-28T21:15:20.760+03:002009-08-28T21:15:20.760+03:00Sevgili Tijen, Turunç Kokulu Düşler kitabında elm...Sevgili Tijen, Turunç Kokulu Düşler kitabında elma sirkesi tarfini okudum(üzüm sirkeside yaptıkların aradında) ne kadar da kolaymış. Frambuaz sirkesini çok seviyorum ama bulmak biraz zor ve pahallı.Elma sirkesi tarifini üzüm ve böğürtlene uyarlasam nasıl olur sence. Sevgiler, FundaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/09523250745433852499noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-7277598495679551422009-08-28T19:04:08.569+03:002009-08-28T19:04:08.569+03:00yayınlamasan da olur, ben bir yorumdan uzayan yanı...yayınlamasan da olur, ben bir yorumdan uzayan yanıtı yazı yaptım; sen de geldin oturdun klavyenin ucuna:)))<br /><br />http://handannkaleminden-handan.blogspot.com/2009/08/hayal-bu-ya-oya-ben-basak.html<br /><br />okuman için yolladım. sevgilerHandanhttps://www.blogger.com/profile/05604451681670212617noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-39026165020343452482009-08-28T17:33:36.297+03:002009-08-28T17:33:36.297+03:00haahh süper; cevabınız için ayrıca teşekkür ederim...haahh süper; cevabınız için ayrıca teşekkür ederim. Üstelik beni çok rahatlattınız. Bu konuda da takibinizdeyim efendim :)minimalisthttps://www.blogger.com/profile/00841902522556881771noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-45996044172750366642009-08-28T17:22:11.233+03:002009-08-28T17:22:11.233+03:00Ben hâlâ, ilkin o fıstıkları, fındıkları ayıklayıp...Ben hâlâ, ilkin o fıstıkları, fındıkları ayıklayıp yiyorum.La Madame Chapeauhttps://www.blogger.com/profile/04015148276509589502noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-80040951458898874012009-08-28T15:54:11.305+03:002009-08-28T15:54:11.305+03:00Şöyle bir top alıp kaçası geliyor insanın.
Sevgile...Şöyle bir top alıp kaçası geliyor insanın.<br />Sevgiler.TAZE NANEhttps://www.blogger.com/profile/08102351655903823120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-15301018690405153262009-08-28T15:13:08.375+03:002009-08-28T15:13:08.375+03:00Tijenciğim pufidik pufidik,nasıl da güzel olmuş ku...Tijenciğim pufidik pufidik,nasıl da güzel olmuş kurabiyelerin.Ellerine sağlık.Sevgiler...müjdehttps://www.blogger.com/profile/17437929031435176661noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-5761280972647267862009-08-28T14:53:24.152+03:002009-08-28T14:53:24.152+03:00Ah bu orman yangınları, bu yaz tatilde yanan alanl...Ah bu orman yangınları, bu yaz tatilde yanan alanları gördükçe içim cızladı... <br /><br />Ama bu kurabiyeler de tam uzansam alacakmışım gibi gerçek görünüyor... Uzun zaman oldu lorlu kurabiye yemeyeli.. Ellerine sağlık Tijen Abla...Bizim Evin Mutfağı-Ayselhttps://www.blogger.com/profile/11778832078400950240noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-64297778872229872642009-08-28T14:08:28.641+03:002009-08-28T14:08:28.641+03:00Dene dene Belgin'ciğim!
*
Demet'ciğim, lor...Dene dene Belgin'ciğim!<br />*<br />Demet'ciğim, lorunu daha az koyabilirsin, tabii aynı şey olmaz ama...<br />*<br />Sevgili Ünver,<br />Evde yapılmışsa tabii ki buzlukta dondurma bulundurmak güzel de o kendini dondurma sanan şeyleri bulundurmaya meraklı değilim ben. Herşey mevsiminde güzel, buna katılıyor ve sebzelerin, meyvelerin mevsimini beklemeyi seviyorum. Bu sene kuruttuğum Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-38416442492072999212009-08-28T13:05:48.118+03:002009-08-28T13:05:48.118+03:00Tijenım merhabalar canım.
Her sene oldugu gıbı bu...Tijenım merhabalar canım.<br />Her sene oldugu gıbı buralarıda yaktılar ne yazık kı.Kubişler cok lezız gorunuyor tombık tombık.Ellerıne saglık.Kocaman optum canım..AKDENİZ AKŞAMLARIhttps://www.blogger.com/profile/00834056328647933387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-90745989488150676332009-08-28T12:52:58.963+03:002009-08-28T12:52:58.963+03:00asmaya bakıyorum üzümler dolu dolu ama kalın kabuk...asmaya bakıyorum üzümler dolu dolu ama kalın kabuklu ve çekirdekli..<br />kurutsamda iyi olmaz değil mi?<br /><br />ben en iyisi onuda eşime toplatıp sirke yaptırayım.<br />bu arada ev üzüm sirkesi doldu :) olsun ben çok severim ev sirkesini bol bol kullanırım artık :)Zehra Gürgenhttps://www.blogger.com/profile/00558591117549507812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-61856241415920588822009-08-28T12:51:07.780+03:002009-08-28T12:51:07.780+03:00Tijen Hanım size bir sorum var:
Bir TV kanalında ...Tijen Hanım size bir sorum var:<br /><br />Bir TV kanalında buyuk bir otelin baş aşçısı " benim buzluğumda sadece tek bir şey vardır: Dondurma" demişti. Malum sonbahar yaklaşırken hanımlar buzluklarını doldururlar (ben hariç) Hariç demem beceriksizlikten kaynaklanmakta ve kafamdaki bazı tereddütlerden. Şimdi ben sizin buzluğunuzu merak ediyorum. Daha doğrusu sizin bu konudaki minimalisthttps://www.blogger.com/profile/00841902522556881771noreply@blogger.com