tag:blogger.com,1999:blog-12167633.post6634665557872244772..comments2023-10-06T11:20:29.883+03:00Comments on MUTFAKTA ZEN: Pembe turşuTijenhttp://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comBlogger37125tag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-23204801727799968582013-08-16T18:46:44.306+03:002013-08-16T18:46:44.306+03:00Sevgili Tijen,
zannederim bir ekleme yapmak lazim ...Sevgili Tijen,<br />zannederim bir ekleme yapmak lazim ki o da bu tursu turptan (radish) degil salgamdan (Turnip) yahpiliyor. Tursu suyu olarak haslanan pancar suyu sarimsak, limon veya sirke, hatta bir aci sivri biber, tuz, azicik seker ilavesiyle tatlandirilarak kullaniliyor. Ana malzemeniz ise bol suyla yikanmis kuyrugu kesilmis ve dilimlenmis salgamlar. Ben yaparken ilk once kirmizi pancari Handenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-68659711245781610442013-06-26T09:57:20.218+03:002013-06-26T09:57:20.218+03:00Bir arkadaşımda yemiştim, ama tarif verememişti çü...Bir arkadaşımda yemiştim, ama tarif verememişti çünkü ona da yapıp getirmişler,elinize sağlık Tijen hanım.Hemen yapacağım.sevgilerle.ihlamurcumhttp://www.ihlamurcum.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-14042175081481877732013-02-28T20:43:52.038+02:002013-02-28T20:43:52.038+02:00Evet canım çok dayanıklı bir turşu değil aza yapıp...Evet canım çok dayanıklı bir turşu değil aza yapıp hızla tüketmek gerekiyor. <br />Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-76987781963051604872013-02-28T20:15:49.241+02:002013-02-28T20:15:49.241+02:00Aaaa öyle mi? Buzdolabında bekletiyorum, benimkini...Aaaa öyle mi? Buzdolabında bekletiyorum, benimkinin pancarı çok oldu rengi bildiğimiz pancar turşusu gibi, kop koyu. Yine de solar mı ki? Suyu çok lezzetli bu arada, acele edelim bari. Teşekkürler tekrar. Narincehttps://www.blogger.com/profile/16329596934061434052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-25256212978373761412013-02-28T19:32:43.235+02:002013-02-28T19:32:43.235+02:00Çok sevindim Necla'cığım. Aklında olsun çok da...Çok sevindim Necla'cığım. Aklında olsun çok dayanmıyor. Rengi soluyor bir süre sonra. Kısa sürede tüketin derim. Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-31311357607801033232013-02-28T19:15:02.224+02:002013-02-28T19:15:02.224+02:00Tijen'ciğim turşumuzu bu akşam yedik, seni and...Tijen'ciğim turşumuzu bu akşam yedik, seni andım. Ömrümde yaptığım en kolay turşu, annem çok sevdi, ona da vereceğim:)Narincehttps://www.blogger.com/profile/16329596934061434052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-26764188419281377572013-02-11T01:38:17.538+02:002013-02-11T01:38:17.538+02:00Sayfaniza Heyyfiden geldim ve sevdim..Demissiniz y...Sayfaniza Heyyfiden geldim ve sevdim..Demissiniz ya penbe tursu cuma gecesi Lubnanli arkadaslarla idik..bir ara konu bu tursudan acildi bana tarif verdi:)) aklima geldi paylasmak istedim..sevgilerDostbahcesindenlezzetlerhttps://www.blogger.com/profile/05658836294145718279noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-38314282526202837382013-02-10T23:44:05.721+02:002013-02-10T23:44:05.721+02:00Hımm kokusu buraya kadar geldi:) Nefis ellerinize ...Hımm kokusu buraya kadar geldi:) Nefis ellerinize sağlık:)LEZZETİN ASLIhttps://www.blogger.com/profile/17304064587061917533noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-38099340872644201232013-02-08T18:17:42.340+02:002013-02-08T18:17:42.340+02:00Özellikle falafelcilerde bol bol karşımıza çıkan b...Özellikle falafelcilerde bol bol karşımıza çıkan bu turp turşusuna ben de bayılıyorum. Ama bu lezzetli sokak gıdasını evde yapmak hiç aklıma gelmemişti. Paylaştığın için çok teşekkürler! Sevgiler...<br />AybigeA Cat From Londonhttps://www.blogger.com/profile/03712897464741618177noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-20773012570720939712013-02-05T23:29:46.968+02:002013-02-05T23:29:46.968+02:00Tam bir renk cümbüsü himm,nefis olmus.Mutlaka deni...Tam bir renk cümbüsü himm,nefis olmus.Mutlaka deniycem.Izninzle takipteyim sizi ;)serapin mutfaginda pisenlerhttps://www.blogger.com/profile/13336188159315745373noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-80487141261157594212013-02-01T22:41:53.335+02:002013-02-01T22:41:53.335+02:00Cok guzel bir sunum cok guzel bir fikir!..
Sevgile...Cok guzel bir sunum cok guzel bir fikir!..<br />Sevgiler..Kiremithanemhttps://www.blogger.com/profile/08103244072665829817noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-14140375930184603752013-02-01T20:15:15.106+02:002013-02-01T20:15:15.106+02:00Fethiye,
Sağolasın, çok sevindim bir başka tarifi ...Fethiye,<br />Sağolasın, çok sevindim bir başka tarifi gördüğüm için. Aşağı yukarı benzer tabii ama David'in verdiği tarifte tuz miktarı daha fazla. Gerçekten dediği gibi, Ürdün'de de aynı şekilde sık rastlamıştım ama Lübnan'da hemen her sofrada görüyorsun bu turşuyu. Pek hoş gerçekten.Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-25427262241491829522013-02-01T20:06:39.356+02:002013-02-01T20:06:39.356+02:00Ben de sunu gordum goreli denemeliyim diyorum ama ...Ben de sunu gordum goreli denemeliyim diyorum ama zaman bulamamistim, denicem yakinda: http://www.davidlebovitz.com/2012/09/pickled-turnips-turnip-recipe/fethiyehttps://www.blogger.com/profile/03986653087719504139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-90518925643603320332013-02-01T19:42:26.700+02:002013-02-01T19:42:26.700+02:00Sevgili Esma hanımcığım,
Ellerinize sağlık! Ben ta...Sevgili Esma hanımcığım,<br />Ellerinize sağlık! Ben tarifte önerildiği şekliyle, sıcak halde döktüm karışımı turpların üzerine. Sizin pancarınız daha fazla olduğundan herhalde daha kırmızı olacaktır turşunuz. Hangi öğünde? Ben doğrusu öğlenleri yiyorum. Benim bedenim bu tarz yiyecekleri akşam çekmiyor pek. En doğrusu insanın bedeninin söylediğidir diyeceğim ama bu bir uzman görüşü değil, sadece Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-88612668558829701602013-02-01T19:34:39.427+02:002013-02-01T19:34:39.427+02:00Bende yaptım :-)
iki pancar,bir büyük turp,6,7 d...Bende yaptım :-)<br /><br />iki pancar,bir büyük turp,6,7 diş sarımsak,1 bardak üzüm sirkesi,2,3 bardak kaynamış soğumuş su,7 ,8 adet nohut ,biraz tuz...Rengi çok güzel oluyor,kaç günde olur bilmiyorum ama bu turşuyu öğle öğünlerinde mi yemeliyiz sevgili Tijen???<br /><br />Kök sebze oldukları için..<br /><br />Sevgiler<br /><br />Yeni şeyler öğrenmek için ben bekliyorum...:-)<br />Esmanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-33909668085578345152013-02-01T15:43:15.218+02:002013-02-01T15:43:15.218+02:00Mehtap'cığım,
Bu şekliyle dene istersen, tuzu ...Mehtap'cığım,<br />Bu şekliyle dene istersen, tuzu fazla değil kesinlikle. Hiç tuz tadı hissetmiyorsun. Hatta ben bugün turp dilimlerini küp şeklinde doğrayıp yeşilliklerle karıştırıp hiç tuz eklemeden salata yaptım. Pek hoş oldu!Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-47379400292955261462013-02-01T09:41:36.786+02:002013-02-01T09:41:36.786+02:00Tijen'cigim, eline saglik. Ben bu tursuyu yapa...Tijen'cigim, eline saglik. Ben bu tursuyu yaparim, kavanozlara 3-4 tane nohut ta atarim. Tuzunu azca, sirkesini cokca koyarim, cunku suyu icilen cinsten bir tursudur bu. Hatirlattigin icin tesekkurler, her zamanki gibi okrken bile lezzetli senin yazilarin...Mehtap Pasin Gualanohttps://www.blogger.com/profile/14701400792742703481noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-41773710021757709462013-01-31T22:02:23.805+02:002013-01-31T22:02:23.805+02:00Yok yok gitmem bi yerlere, buralardayım:) ben de s...Yok yok gitmem bi yerlere, buralardayım:) ben de seni öpüyorum, güneşli günler dileyerek...Narincehttps://www.blogger.com/profile/16329596934061434052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-51697488951080173892013-01-31T17:14:57.996+02:002013-01-31T17:14:57.996+02:00Çok güzelmiş. Rengi harika. Pancarın boyasını kull...Çok güzelmiş. Rengi harika. Pancarın boyasını kullanmışlar ama onun turşusu da ayrı güzeldir :)Denizhttps://www.blogger.com/profile/10125030215709668882noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-70529784259497849962013-01-31T06:59:36.273+02:002013-01-31T06:59:36.273+02:00Tijencigim, hic kabakla denedin mi? Hani o pazarda...Tijencigim, hic kabakla denedin mi? Hani o pazardan aldigin korpeler var ya? <br />Bir sene karisik tursu yaparken kavanozun ustu bos kalinca dolapta buldugum kabaklari dograyip sokuvermistim, o gun bugun yaparim, cok guzel oluyor, belki denersin...veya belki denemissindir...:-) <br /><br />Opuyorum kocaman pembe yanaklarindan :-)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15366167627855378733noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-72459803233793107122013-01-30T19:31:45.303+02:002013-01-30T19:31:45.303+02:00Hülya'cığım,
Afiyetler olsun şimdiden!
*
Oğulc...Hülya'cığım,<br />Afiyetler olsun şimdiden!<br />*<br />Oğulcuğa da afiyetler olsun Necla'cığım, yapasın tabii. Bence pek hoş ve alternatif bir turşu.<br />*<br />Esma hanımcığım,<br />Ben de turşulara şeker koymam ama bu tarifte görünce denemekten zarar gelmez diye düşündüm.Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-41608996522557786722013-01-30T19:05:00.171+02:002013-01-30T19:05:00.171+02:00Aaaa bunu ben de yapmalıyım. Evdeki kocaman oğluma...Aaaa bunu ben de yapmalıyım. Evdeki kocaman oğluma kırmızı pancar yediremiyorum. Turşu yaparsan yerim dediydi, ama yalnız başına değil, lahanalı falan olsun dediydi,hem ne güzel renkli olur dediydi. yapam da sevinsin:)Narincehttps://www.blogger.com/profile/16329596934061434052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-17616061096311104962013-01-30T17:11:33.633+02:002013-01-30T17:11:33.633+02:00Sevgili Tijen
Turşuya ben şeker koymam,bu turşuy...Sevgili Tijen <br /><br />Turşuya ben şeker koymam,bu turşuya has bir şey mi şeker ? Değişik bir turşu olacak..Sizin turşuyu bir görelim nasıl olacak,bende merakla bekliyorum bu romantik renkli turşuyu,ellerine sağlık,yiyenlere afiyet olsun..<br /><br />Sevgiler<br /><br />Esmanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-79991980328165058842013-01-30T14:14:38.521+02:002013-01-30T14:14:38.521+02:00Alışveriş notuna aldım hemen yapacağım...Alışveriş notuna aldım hemen yapacağım...Hülyahttps://www.blogger.com/profile/05008462101863029237noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-47918969640291352362013-01-30T14:12:01.628+02:002013-01-30T14:12:01.628+02:00Turşu deyince akan sular durur benim için...hele d...Turşu deyince akan sular durur benim için...hele de böyle güzel renkli ise..biraz da acı olursa...<br />Adana'da pizzanın yanında bile acı biber turşusu getiriyorlar...<br />SevgilerHülyahttps://www.blogger.com/profile/05008462101863029237noreply@blogger.com