tag:blogger.com,1999:blog-12167633.post3487182743116341746..comments2023-10-06T11:20:29.883+03:00Comments on MUTFAKTA ZEN: Sebze suyuTijenhttp://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-2839469335181826912008-12-30T17:28:00.000+02:002008-12-30T17:28:00.000+02:00ben uzun zamandır cok zorumaa gıtsede hazırlaması,...ben uzun zamandır cok zorumaa gıtsede hazırlaması,kendı bulyonumu kendım hazırlıyorum...ve tavsıyene uyup sebze sularımı hazırlayacagım bende..Salihahttps://www.blogger.com/profile/11685075053375038347noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-2156941543562295842008-12-27T20:40:00.000+02:002008-12-27T20:40:00.000+02:00Haklısın Serap! Temiz olmayan sebze ve meyvelerin ...Haklısın Serap! Temiz olmayan sebze ve meyvelerin kabuklarını kullanmama taraftarıyım ben. Ne kadar yıkansa da bazı kalıntıların gitmediğini okumuştum. Mesela elmanın en yararlı yeri kabuğa yakın yeridir denir ama en çok ilaçlanan meyvelerin başında geliyor. Zor bir karar değil mi? Kendi sağduyumuza güveneceğiz sanırım neyi nasıl yapacağımız konusunda.Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-32998922023609831192008-12-27T20:29:00.000+02:002008-12-27T20:29:00.000+02:00kimse sebzelerin ustundeki ilac kalintilarinin nas...kimse sebzelerin ustundeki ilac kalintilarinin nasil giderilecegi hakkinda bir yorum yapmamis. bir umit okumustum... kimsenin bir fikri yok galiba bu konuda...<BR/><BR/>hangisi daha faydali sizce? ilacli kabuklarin kullanilmasiyla yapilan yemegi yemek mi, yoksa kabuklari soyup cope atmak suretiyle yemek mi?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-44400958364827787912008-12-27T15:16:00.000+02:002008-12-27T15:16:00.000+02:00Işıl'cığım,Bazen bir laboratuvarım olsa, merak ett...Işıl'cığım,<BR/>Bazen bir laboratuvarım olsa, merak ettiğim soruların yanıtını alabileceğim deneyler yapabilsem istiyorum. Mesela senin sorun. Sebzeleri haşlayınca ne kadar<BR/>besin kaybı oluyor, sebze suyu tekrar kullanılınca sadece aroması mı kalıyor, besin katkısı ne kadar? Bunları merak ediyorum.<BR/>Ben de uzman değilim ki. İnandığım, güvendiğim kaynaklardan derlediğim bilgileri<BR/>Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-32230237540415482292008-12-27T01:50:00.000+02:002008-12-27T01:50:00.000+02:00Tijen'ciğim,Asla ve asla almam o katkılı et ve tav...Tijen'ciğim,<BR/>Asla ve asla almam o katkılı et ve tavuk bulyonlarından. Onun yerine kasabıma gittiğimde bolca koyun kemiği ve biraz da tavuk etiyle birlikte kemiklerini alır, sebze(soğan, havuç, kereviz sapı) ve bir iki kaşık sirke ilavesi ile ayrı ayrı haşlar soğuttuktan sonra üstünde toplanan yağlarını atar, küçük kaplara koyarak dondururum.<BR/>Çorba ve pilavlarıma mutlaka bunları koyarım. IŞILCA TATLARhttps://www.blogger.com/profile/13357356108169157688noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-46612299061175947702008-12-26T22:45:00.000+02:002008-12-26T22:45:00.000+02:00Bu arada evet sebze suyu bir çok katkı maddeli ürü...Bu arada evet sebze suyu bir çok katkı maddeli ürüne göre hem sağlık açısından daha tercih edilir hemde daha ekonomik..Hansahttps://www.blogger.com/profile/09375825645042808920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-16698655394396751542008-12-26T22:44:00.000+02:002008-12-26T22:44:00.000+02:00evet ben erzurumluyum ama istanbulda yaşıyorum çaş...evet ben erzurumluyum ama istanbulda yaşıyorum çaşır olsaydı eğer resimdeki ben nerden temin edebilirim diyecektim.çok sevilir bizde...Hansahttps://www.blogger.com/profile/09375825645042808920noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-57113558925851302812008-12-26T22:41:00.000+02:002008-12-26T22:41:00.000+02:00Bu dahiyane keşfinden dolayı seni tebrik ederim Ti...Bu dahiyane keşfinden dolayı seni tebrik ederim Tijenciğim.Evin sebzeyle arası olmayan erkekleri için süper bir çözüm.Sağol.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-28899749470519137682008-12-26T22:26:00.000+02:002008-12-26T22:26:00.000+02:00Güzel haberlere çoook sevindim canım, bu arada dün...Güzel haberlere çoook sevindim canım, bu arada dünkü yazından sonra ben de Mevsimlerle Gelen Lezzetlere baktım :)))<BR/><BR/>Sevgiler,<BR/>EvrenBir Dilim Düşhttps://www.blogger.com/profile/09110710846318467717noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-46072923755742551652008-12-26T21:37:00.000+02:002008-12-26T21:37:00.000+02:00Tijen'cimbir türlü sana uğrayamadım.Aslında arada ...Tijen'cim<BR/>bir türlü sana uğrayamadım.Aslında arada bir gelip bakıyorum ama yorum yazamamıştım.Kısmet bu güneymiş canım.seni dikkatle okudum.ve sebze suyu hakikaten çok mantıklı canım.ellerine sağlık.<BR/>SevgilerAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/07154424409154086111noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-33117614552674230222008-12-26T20:51:00.000+02:002008-12-26T20:51:00.000+02:00Selam, Yine çok önemli bir konu başlığı açmışsınız...Selam, Yine çok önemli bir konu başlığı açmışsınız.. Ne kadarda haklısınız bizler birazda kolaycılığa kaçıyoruz galiba.. Biz pilavlara ve çorbalara tatlandırıcı katmayalı yıllar oldu ve şuan o tadı asla sevmiyorum aksine pilavı doğal hali ile daha çok seviyoruz yada çorbaları..Çok istersek pilavı sebzeli ve baharatlı yapıyorum..yada dediğm gibi sade elimin altında taze tavuk suyu yoksa.. Ama şu Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-30759114586361532242008-12-26T17:19:00.000+02:002008-12-26T17:19:00.000+02:00Olur tabii Sevgi ama o zaman otlar 2 kere pişmiş o...Olur tabii Sevgi ama o zaman otlar 2 kere pişmiş olacak. Öyle yapmak yerine onları bütün olarak çorbaya katıp sonra püreyi yapmak daha mantıklı olur bence. Ya da ayrı ayrı pişirip ateşten almadan 1-2 dk önce buluşturmak...<BR/>*<BR/>Afiyet olsun Nilay!Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-25207297122786560182008-12-26T17:13:00.000+02:002008-12-26T17:13:00.000+02:00Ben sadece karnabahar haşlarsam suyuna tarhana yap...Ben sadece karnabahar haşlarsam suyuna tarhana yapıyorum. Aslında kışın hemen hergün çorba yapıldığı için süper bir fikir. Teşekkürlerdurutariflerhttps://www.blogger.com/profile/15475487154028773547noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-25089824142856186442008-12-26T16:40:00.000+02:002008-12-26T16:40:00.000+02:00Haslanmis yesil otlari gorunce aklima bunlarin pur...Haslanmis yesil otlari gorunce aklima bunlarin puresini cikartip, suyunun icinde un ya da sehriye katkisiyla, ya da yalnizca puresiyle corba yapmak geldi. Ne dersin Sevgili Tijen?Sevgi Ackersonnhttps://www.blogger.com/profile/04005204948856751440noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-6653485775910019742008-12-26T15:12:00.000+02:002008-12-26T15:12:00.000+02:00Bilgi için teşekkürler Handan! Evet haklısın, ben ...Bilgi için teşekkürler Handan! Evet haklısın, ben de organik olmayan sebzeler konusunda hep bu endişeyi taşıyorum. En iyisi bu pazar ekolojik pazarın yolunu tutayım, almak istediğim şeyler var.Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-479603860253700812008-12-26T12:23:00.000+02:002008-12-26T12:23:00.000+02:00Sebze suyu diye okuyunca neden hiç denemediğime şa...Sebze suyu diye okuyunca neden hiç denemediğime şaşırdım. Oysa bu tür sağlıkla ilgili ayrıntılara da dikkat edrim güya.<BR/>Satılanlar kadar lezzetli olmayacaktır, tatlandırıcı vs. olmadığından ama, en azından içim rahat edecek.<BR/>Teşekkür ederim.<BR/>Hayırlı cumalar...yemekhttps://www.blogger.com/profile/13992547741794886247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-59278780614492111882008-12-26T11:11:00.000+02:002008-12-26T11:11:00.000+02:00meyve ve sebzelerin dış kabuklarında katkı/kalıntı...meyve ve sebzelerin dış kabuklarında katkı/kalıntı olabilir; uzun süre (20 dk) sirkeli suda bekletmek çözüm olsa da ilaç kalıntıları doğal olarak kabukta varolmakta; organik ürün değilse tabii bu dediklerim normal konvansiyonel tarımla üretimden bahsediyorum. çok fazla kabuktan faydalanmamak gerekir.Handanhttps://www.blogger.com/profile/05604451681670212617noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-45043814664351884752008-12-26T10:47:00.000+02:002008-12-26T10:47:00.000+02:00Çocukların çorbalarını aynen bu şekilde yapmalıyım...Çocukların çorbalarını aynen bu şekilde yapmalıyım,sebzenin tadını yoğun şekilde hissetmedikleri sürece sorun yok...<BR/>Makarnayı da bu şekilde lezzetlendirmek mümkün.<BR/>Aklınla çok yaşa emi.pelincehttps://www.blogger.com/profile/09074728126504496107noreply@blogger.com