tag:blogger.com,1999:blog-12167633.post117103397322239423..comments2023-10-06T11:20:29.883+03:00Comments on MUTFAKTA ZEN: Çeyiz sandığıTijenhttp://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-1171359169503316262007-02-13T11:32:00.000+02:002007-02-13T11:32:00.000+02:00Sen zahmet etme; Kıbrıs'a sürekli giden bir arkada...Sen zahmet etme; Kıbrıs'a sürekli giden bir arkadaşım var ona söylerim getirir, çok teşekkürler.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-1171356550388962042007-02-13T10:49:00.000+02:002007-02-13T10:49:00.000+02:00İnşallah Hanife'ciğim,Kendisi öyle bereketli ki aş...İnşallah Hanife'ciğim,<BR/>Kendisi öyle bereketli ki aşurenin, getirmemesine imkan yok gibi geliyor bana.<BR/>Ellerine sağlık!Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-1171316548422892242007-02-12T23:42:00.000+02:002007-02-12T23:42:00.000+02:00Ilahi Dilek'cigim,Cok guldum:) Ben agzim bir iki k...Ilahi Dilek'cigim,<BR/>Cok guldum:) Ben agzim bir iki kere yandigindan mutlaka sozluge bakip giderdim ilk zamanlar. <BR/>Asure pek guzel oldu Tijen'cigim. Tavsiyenler bir tatli kasigi nisasta ekledim. Gerci daha oncedec ceyrek bardak kadar pirincete koymustum, hani onun nisastasi yeter diye dusundum ama yine de ekledim azcik..<BR/>Dagittim arkadaslara, yiyenler begendi..<BR/>Senin de ellerine Hanifehttps://www.blogger.com/profile/13885234390882825102noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-1171295201841096252007-02-12T17:46:00.000+02:002007-02-12T17:46:00.000+02:00Halep'ten almıştım Muzi. İki seferdir orada aranıp...Halep'ten almıştım Muzi. İki seferdir orada aranıp buluyorum. Kıbrıs'ta da kullanılıyor. Belki oradan getirtilebilir. Bendekinden sana yollayayım diyeceğim ama...Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-1171294314389841382007-02-12T17:31:00.000+02:002007-02-12T17:31:00.000+02:00Tijen sorması ayıp portakal çiçeği suyunu nereden ...Tijen sorması ayıp portakal çiçeği suyunu nereden buldun : ) Bildiğim kadarıyla arap mutfağında kullanılıyor. Bir Arap böreği tarifim vardı onu yaparken arayıp bulamamıştım.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-1171293811954570942007-02-12T17:23:00.000+02:002007-02-12T17:23:00.000+02:00Dilek'ciğim,Eğer aşurem açık renkli olsun takıntın...Dilek'ciğim,<BR/>Eğer aşurem açık renkli olsun takıntın yoksa bu çok iyi bir yöntem. Zaten organik üzüm ve kayısı kullandığım için renkleri koyu, onlar her halikarda göze çarpıyorlar renkleriyle. Arpa konusunda haklısın. Arpanın öyle bir sümüklenme olayı var. Ben de bilmiyorum neden ama öyle.<BR/>*<BR/>Sevgili Ecemsu,<BR/>İstersen bana bir internet adresi ver, sitede duyuralım tatlı anneannenin Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-1171292367069012232007-02-12T16:59:00.000+02:002007-02-12T16:59:00.000+02:00seni sıkkın görüyorum.canını hiç bir şeye sıkma......seni sıkkın görüyorum.canını hiç bir şeye sıkma...<BR/> geçen lezzet dergisi aldım.söke un da hediyesi...sayfalara bakarken sen karşıma çıktın...aaaa<BR/>tijen..., benim arkadaşım dedim...<BR/> ne kadar mutlu oldum yazını okuyunca... gel butaraflara istersen...hava değişimi olur...<BR/> istersen ben gelir alırım seni...<BR/> yorulmamış olursun sevgiler.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-1171275814120480092007-02-12T12:23:00.000+02:002007-02-12T12:23:00.000+02:00ellerinize sağlık,herşey çok güzel,olağanüstü lezz...ellerinize sağlık,herşey çok güzel,olağanüstü lezzette olduğu belli oluyor.ben bu ara tahin ve pekmeze takmış durumdayım neredeyse 24 saat yiyebilirim.bir de aydın incirlerini hani şu unlu gibi olanlara iri ceviz koyup yemek de bizim sofranın adetlerinden :) tijen hn ben birşey paylaşmak istiyorum sizinle.muğla'daki 80 yaşlarında olan anneannem çok güzel doğal ve leziz üzüm pekmezi yapıyor.aileceAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-1171274820834265542007-02-12T12:07:00.000+02:002007-02-12T12:07:00.000+02:00Yorum yazdıktan sonra, yorumları okudum da! Tijen'...Yorum yazdıktan sonra, yorumları okudum da! Tijen'im ve sevgili Hanife, ben de lafa karışmadan duramayacağım. Bu komik hikayemi size anlatmam lazım. Madem pearl barley adı geçmiş.... İngiltere'ye ilk geldiğim sene, aşure yapmak için tırım tırım buğday aranıyorum. Arkadaşın biri dedi ki pearl barley al, o buğday. Yahu buğday wheat olsa gerek ama bu ingilizler nişastaya corn flour dediklerine göreAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-1171273836220942802007-02-12T11:50:00.000+02:002007-02-12T11:50:00.000+02:00Senin bu tatlı dilin ile tüm krizler aşılır Tijen'...Senin bu tatlı dilin ile tüm krizler aşılır Tijen'im! Ellerine sağlık. Bir yandan okudum, diğer yandan yoruma şu nergisli aşuren ne güzel durmuş, gözleri şenlendirmiş diyeyim dedim durdum. Baktım sonunda sen de yazmışsın :) Ben de aşure yaparken su ile niye ıslatıyoruz ki diye düşündüm durdum, ama vardır bir formülü deyip ellemedim. Bundan sonra senin formülden gideyim! Ellerine ve gözlerine Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-1171270644858867652007-02-12T10:57:00.000+02:002007-02-12T10:57:00.000+02:00Hanife'ciğim,Dediğim gibi, tam buğday aşurelik buğ...Hanife'ciğim,<BR/>Dediğim gibi, tam buğday aşurelik buğday gibi dağılıp nişastalanmıyor. Tam pirinç gibi o da haşlanınca bütün kalıyor. Kabuğu onu koruyor bir şekilde. Tad olarak daha güzel olur onunla ama sulu kalır muhtemelen. Afiyet olsun.Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-1171230332576723412007-02-11T23:45:00.000+02:002007-02-11T23:45:00.000+02:00Bugdaylar yumusamak bilmedi bir turlu:)Malzemeler ...Bugdaylar yumusamak bilmedi bir turlu:)<BR/>Malzemeler sirada bekliyor eklenmeyi. Pearl barley'i ne yazik ki bilmiyorum Tijen'cigim, nisastadan yan hic degildim ama dedigin gibi eklemek zorunda kalirsam baska carem olmayacak:))Hanifehttps://www.blogger.com/profile/13885234390882825102noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-1171227826346754342007-02-11T23:03:00.000+02:002007-02-11T23:03:00.000+02:00Ah keşke sevgili Hülya,Ne güzel olurdu değil mi? İ...Ah keşke sevgili Hülya,<BR/>Ne güzel olurdu değil mi? İncirle cevizin güzel buluşması da yanımıza kar kalırdı!Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-1171224277745151282007-02-11T22:04:00.000+02:002007-02-11T22:04:00.000+02:00Tüm krizleri bir incire,bir ceviz katımı kadar kol...Tüm krizleri bir incire,bir ceviz katımı kadar kolay atlatmamız umuduyla...Hülyahttps://www.blogger.com/profile/12706948569622761051noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-1171222605611626792007-02-11T21:36:00.000+02:002007-02-11T21:36:00.000+02:00Yeni bir bilgi kattığıma dağarcığınıza, çok sevind...Yeni bir bilgi kattığıma dağarcığınıza, çok sevindim B5. Evet, biz pek tanımıyoruz ama pek çok ülke mutfağında var portakal (daha doğrusu narenciye) çiçeği suyu. Ben Halep'ten aldım ama Kıbrıs'ta da kullanıldığını biliyorum mesela.<BR/>(Yorumla ilgili, yanlış anlamadığınıza sevindim. Çünkü o düşünceyi paylaşan okurum gerçekten değer verdiğim, dost bir insandır, yanlış anlaşılmasını istemedim.)Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-1171220509896751072007-02-11T21:01:00.000+02:002007-02-11T21:01:00.000+02:00Yollarim hep buraya cikiyor :)Yine birseyler ögren...Yollarim hep buraya cikiyor :)<BR/><BR/>Yine birseyler ögrendim:<BR/>Portakal "cicegi" suyunun sadece kozmetikte kullanildigini saniyordum. Nitekim evimde bu esansli krem, koku vs. var.<BR/>Gida olarak ilk kez duyuyorum..<BR/>Sevgilerimle,<BR/><BR/>(Punto.blog da yazdiginiz yorumu okudum. Hayir bence yanlis anlama yok :).. Kesinlikle dediginiz katiliyorum. Sasirdigim bu zenginliklerin gözardi B5https://www.blogger.com/profile/04163804924799412688noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-1171190263969788562007-02-11T12:37:00.000+02:002007-02-11T12:37:00.000+02:00Sevgili Melek,Ne kadar yüreklendirici şeyler söyle...Sevgili Melek,<BR/>Ne kadar yüreklendirici şeyler söylemişsiniz. Teşekkürler. İnsanın bazen dışarıdan gelen ümit sözcüklerine ihtiyaç duyduğu zamanlar oluyor. Siz de aşuremin üzerine ümit tozu ektiniz.<BR/>*<BR/>Hanife'ciğim,<BR/>Bence muhteşem olacak. İnan ki çok kolay. Tam buğday demişsin, o aşurelik buğday gibi nişastalanmaz. Onun için daha sulu olabilir seninki. Belki bu durumda yoğun olması Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-1171147037553391252007-02-11T00:37:00.000+02:002007-02-11T00:37:00.000+02:00hadi bu tarifi de caldi desinler...kalp kirigini a...hadi bu tarifi de caldi desinler...<BR/>kalp kirigini asureyle unutmak guzel olmus...<BR/><BR/>yola devam,<BR/><BR/>melekAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-1171165076185750862007-02-11T05:37:00.000+02:002007-02-11T05:37:00.000+02:00Tijen'cigim,Ben de ilk kez deneyecegim asureyi. An...Tijen'cigim,<BR/>Ben de ilk kez deneyecegim asureyi. Annem harika yapardi da bir yanasip nasil yaptigina bakmamisim, iyi mi??<BR/>Sadece ilik ilik yemede uzerime yoktu tabii.<BR/>Bugdayi ben biraz kaynattim, cunku kabukluydu, umarim siserler sabaha dek, son anda aklima geldi kabuklu olduklari, ne zamandir bekliyordu, arada pilava falan katarim diye almistim.. Bakalim tadi nasil olacak asuremin, Hanifehttps://www.blogger.com/profile/13885234390882825102noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-1171138594035726772007-02-10T22:16:00.000+02:002007-02-10T22:16:00.000+02:00Sevgili Betül haklısın,Ben tatlı meyveleri (taze v...Sevgili Betül haklısın,<BR/>Ben tatlı meyveleri (taze veya kuru) tatlandırıcı olarak kullanmayı çok seviyorum. Elimizde doğal tatlandırıcılar varken sağlığımıza zararlı şekeri ne kadar az kullansak yeridir.Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-1171137078210357962007-02-10T21:51:00.000+02:002007-02-10T21:51:00.000+02:00Zeytin Agaci'nda gormustum, Tijen. Catalla ezilip ...Zeytin Agaci'nda gormustum, Tijen. Catalla ezilip bir kenarda bekletilen muzun muthis tatli bir bulamac haline geldiginden bahsedip hatta onunla bir de muhallebi yapmisti Asli...Ozellikle bebekler icin muthis bir fikir oldugunu dusunmustum, hani ilk 2 sene seker ve tuz yedirilmiyor ya bebeklere...Sanirim boyle her seyiyle dogal tatlilara cok yakisir bu fikir.Hani aklima geliverdi de..BETULhttps://www.blogger.com/profile/04194989779447015873noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-1171135592967368002007-02-10T21:26:00.000+02:002007-02-10T21:26:00.000+02:00Sevgili Tata,Sahi incirli günleri özlemiyor musun?...Sevgili Tata,<BR/>Sahi incirli günleri özlemiyor musun? Ben Bodrum'da incirin ilk çıktığı hafta homurdana homurdana yarım kilo aldığım günleri hatırlarım. O hafta pek pahalı olur çünkü. Sonra hızla ucuzlardı.<BR/>*<BR/>Sağol Fatma'cığım,<BR/>Senin de! Ben de süt koymayı düşündüm ancak yine de tam olarak beyazlatmayacağını, aksine bulanık bir açık griye dönüştürebileceğini düşünüp vazgeçtim.<BR/>*Tijenhttps://www.blogger.com/profile/02781681158932993611noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-1171125484609530642007-02-10T18:38:00.000+02:002007-02-10T18:38:00.000+02:00Sevgili Tijen ;ne güzel anlatmışsın öyle :) harika...Sevgili Tijen ;<BR/>ne güzel anlatmışsın öyle :) harika olacak gibi geliyor bana bu aşure...fotoğrafını ve yedikten sonraki yorumunu merak ediyorum :)hurma fikri ilginç gerçekten... bende yaptım bu yıl aşure...haala var dolapta :) hergün bir tabak yiyorum...nişasta konulmasından hiç hoşlanmıyorum aynen...nilayhttps://www.blogger.com/profile/04226699179676695903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-1171109901535459992007-02-10T14:18:00.000+02:002007-02-10T14:18:00.000+02:00Sevgili Tijen hanım,ne güzel anlatmışsınız, evet a...Sevgili Tijen hanım,ne güzel anlatmışsınız, evet aşure herkesin bildiği, herkesinde yaptığı ama her yapandan ayrı bir tat elde edilenbilen çok güzel bir tatlımız. Yemek yapmak böyle birşey en iyi bilinen bir yemeği bile her yapan başka türlü çıkarır.<BR/>Sizin aşure bence çok güzel olacak, afiyet olsunAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12167633.post-1171092840762822132007-02-10T09:34:00.000+02:002007-02-10T09:34:00.000+02:00Incir, ceviz benim zaten sabah yemegimdir. Incirle...Incir, ceviz benim zaten sabah yemegimdir. Incirlerin icinde yasam gecince böyle bir aliskanlik kaliyor...<BR/>SevgilerAnonymousnoreply@blogger.com