11 Nisan 2007

Kahvaltı notları

Hani size Muzi'nin sitesinden bahsetmiştim ya önceki yazıda, Gurmenet'ten, işte siteye Levent'teki bir Japon lokantasıyla yaptıkları işbirliği neticesinde aldıkları menüleri eklemiş Muzi. Doğrudan sipariş üzerine yapılacak olan suşiler kurye ile anında (yani bir kaç saat içinde) kapınızda olacakmış. Suşi severlere duyurulur. Bu tabii sadece İstanbul için geçerli bir teklif ancak sitedeki diğer ürünleri Türkiye'nin neresinde olursanız olun sipariş edebiliyorsunuz ve bu ürünler Yurtiçi Kargo ile evinize getiriliyor. Şu linkte:
http://www.gurmenet.com/tr/urunler.asp?id=50&label=Sushi

24 yorum:

Ferhanca dedi ki...

Kahvaltı tabakları çok güzel ,renkli afiyet olsun.
Maya'nız maşallah büyümüş, çocuklar özllikle bu yaşlarda çok hızlı büyüyorlar her an yanlarında olup , büyümelerini görmek çok mutlu eder insanı ,keşke olabilse.
Size bol gezmeli,ilkbahar çiçekleriyle beraber günler diliyorum..sevgiler..

Adsız dedi ki...

Ah Tijen, her sabah kalktigimda "yine mi kahvalti yapmam gerekiyor simdi" diye geriliyorum. Ah onume bunlardan gelse hiç dert eder miyim :D

Bu arada gurmenet sitesini cok begendim, Antep'de bulamadigim bazi seyler vardi hemen onlara baktim, siparis vermeyi dusunuyorum.

Sevgiler..

Tijen dedi ki...

Naile'ciğim nasıl olur? Kahvaltı günün en güzel öğünü değil midir? Aşkolsun sana yani! Çok sevindim işine yarayacak malzemeler bulduğuna gurmenet'te, eminim daha nice şey ekleyecektir Muzi listeye.
*
Çok teşekkürler sevgili Ferhan,
Dediğin gibi, hızla büyüyorlar bu dönemde ve insan her anını yakalamak istiyor.

Adsız dedi ki...

Eggs Benedict ile ilgili cok eglenceli bir yazi okumustum dun! Gastronomica diye cok guzel bir dergiye uyeyim, onun eski sayilarindan birinde, Mr. Benedict'ten, ailesinden, yegenlerinden birinin bu yemegin onun tarafindan uyduruldugunu kanitlama cabasindan... Ben hollandaise sosu cok severim, nereye girse o yemege biterim. O yuzden, bazen yapiyorum evde. Bir de gecenlerde sirf kahvalti yapan bir yerde yedim, biraz degistirmislerdi ve guzeldi.

Pose yumurta, poached anlaminda mi? Severim beeeen! Grits ustune mesela. Veya bizdeki gibi, yogurtla!

www.elifsavas.com/blog

Tijen dedi ki...

Evet evet! Vallahi sorumlusu ben değilim Elif. Başkalarının yalancısıyım. Sana da yazdığım gibi, bugün ben de bir Gastronomica aldım paraya kıyıp. Selamlar sizin oralara.

Adsız dedi ki...

Merhaba Tijen,

Nerede yediniz bunları? Acayip özendim:) Sadece kahvaltı servisi veren yerlerden biri miydi burası?

Bir de şu keçi peyniri meselesi var, çoktandır kafamı kurcalayan. Türkiye'de marketlerde bir keçi peyniri görüyorum ama üzerinde keçi beyaz peyniri yazıyor. Aynı şey olmasa gerek. Nereden bulur da tadarım bu keçi peynirini, merak ediyorum. Sen biliyor musun?

Ceyda

Yasemin dedi ki...

kahvalti her zaman en favori ogunum :) hercesitten yap istedigin kadar yap ve sabahtan baslayarak aksama kadar yemege devam et :)) ellerine saglik tijen,

bu arada seni bir oyuna cagirdim gel bak bakalim bir siteme :))
SOBEEE :))

http://yaseminmutfakta.blogspot.com

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Merhaba Tijen,
Ne kadar renkli ve enteresan kahvaltı tabakları. Kahvaltı benim de en sevdiğim öğündür. Haftaiçi pek detaylı yapamıyoruz çalışınca. Haftasonu elimden geldiğince özeniyorum ama hiç bu seçenekler aklıma gelmemişti doğrusu. Sana çok teşekkür ediyorum bu güzel paylaşımın için.
Meyveyle çırpılmış tereyağını ilk kez duydum. Tadını da çok merak ettim doğrusu.
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

karnım acıktı
bak şimdiii
pffff..
afiyet bal şeker olsun Tijenciğim

Bir Derin Masalı dedi ki...

Tijen Abla afiyet şeker bal olsun. Siz yaşamayı iyi bilenlerden, her anından keyif alabilenlerdensiniz bence. Bir kahvaltıyı bile böyle şenlikle yaşayıp yaşatabiliyorsunuz ya bravo... Öpüyorum sizi:))

Mr_TD dedi ki...

sabahlari söyle güzel bir kahvalti etmiyeli coook oldu,anilar canlandi gene.En iyisi ben yine bir Istanbul yapayim :)

Hepsi süper gözüküyor,100Bin Kalorili :D,aman aman ye lazim sana,Muhtarcigim yazmis,Tijen de biraz üsütmüs diye,oralarda hasta olma bir de.

Kendine iyi bak,Mayacigia da öpücükler,aslinda onun yanaklari tam isirmalik ama kiyamadim :D

slmlar
TD

Tijen dedi ki...

TD haklısın buralardaki kahvaltılar çok kalorili. Zaten ondan sonra bütün gün acıkmıyorsun. Eh senede bir kere!
*
Hande'ciğim sağol ama görüntü güzel olunca insana sadece deklanşöre basmak kalıyor. Bir de insanın yanında Maya olunca şen ve mutlu olmamak mümkün mü ki?
*
Sağol Zeynep'ciğim, sana da!
*
Sevgili Burçin,
Meyveli tereyağı işini ben de bilmiyordum ama çok akıllıca buldum. Pancake gibi tatlı bir yiyecek için biçilmiş kaftan!
*
Al benden de o kadar sevgili Yasemin! Bütün gün kahvaltı yapabilirim, yazın bazen farklı formlarda üç öğün kahvaltılıklar oluyor tabağımda zaten.
*
Sevgili Ceyda,
Pek çok farklı formda keçi peyniri var. Türkiye'de sanırım Sütaş'ın yeni çıkan bir keçi peyniri var, beyaz peynir formunda. Ben aldım ve beyaz peynir meraklısı olmamama rağmen beğendim. Ancak keçi sütünden yapılmış başka peynirleri Ege ve Akdeniz'de daha rahat bulabilirsin.

İpek Kuscu dedi ki...

Maya büyüdü de okula mı başladı?Keçi peyniri de kahvaltı da vazgeçilmez ikili bence.
Afiyet olsun.
Yaramaz Maya'ya ve hepinize sevgilerimle.

Tijen dedi ki...

Evet İpek'ciğim,
Biz öyle diyoruz. Aslında bakıcıya gidiyor ama okul gibi bir yer. Başka çocuklar da var, eminim çok şey öğreniyordur orada!

Lapis lazuli dedi ki...

Ben de hash brown potatoes denilen, haslanmis patates, sogan ve baharatlarin karisip kavruldugu bir sey yemistim NY da omlet yaninda. Okyanusun bu tarafindaki ilk kahvaltimdi, cok begenmistim, hala severim :)
Ben kahvalti olayina bayilirim zaten ama yalnizken sevmem, sohbet de olacak :)

Tuba dedi ki...

Yazilarini zevkle okuyorum Tijen'cigim. Zen dedigin sey bu olsa gerek. Aldigin keyfi buradan bile gorebiliyorum. Mutlulugun hic bitmesin, sevgilerimle.

Yasemin dedi ki...

selam tijen :) hic onemli degil oyuna katilmamis olman :) geldin kekimden yedin ya yeter bile :) afiyetler olsun...

Adsız dedi ki...

Tijen'ciğim,kahvaltı tabakları çok şık olmakla beraber çok da iştah kabartıcı gözüküyorlar..
Bu tabakları görünce birden bizim pazar günlerimiz geldi aklıma..Hele doyumsuz sohbetde olunca saatlerin nasıl geçtiği ve alınan kalorilerin derdi tasası bile olmaz insanda..))
Canım benim tadını çıkar,ye,iç,eğlen boşver bazı şeylere geçici de olsa..
Maya'cığımı Allah'ım nazarlardan saklasın korusun..Bu ne güzellikdir böyle..Halası ile de parklara da gidermişler..Oyy oyy kurban olurum bu güzelliğe ben..
Allahım ayırmasın hep böyle güzel günler göstersin Tijen'cim canım benim..

Çok güzel hafta sonu ve günler geçirmen dileğiyle..Sevgiyle kal..
Gül/d.tadı

Tijen dedi ki...

Gül'cüğüm,
Cuma günü gelip de senden yorum gelmediyse eksikliğini hissediyorum. Tatlım inşallah bir gün birlikte ederiz şu güzel kahvaltıları. Dostlarımızı da alırız yanımız.

Tijen dedi ki...

Sağol Yasemin'ciğim,
Anlayışına teşekkürler!
*
Tuba'cığım,
İnsan Maya'yla olunca her şey güzel geliyor.
*
Sevgili Cano,
Dediğin gibi kahvaltı güzel de sohbetle olunca daha güzel!

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili Tijen,
Herseyi okadar guzel bir uslup ile anlatiyorsunuz ki, insan imreniyor. Diyorum ki yasamak bu olsa gerek, saglikla yedigimiz, ictigimiz ve aldigimiz her nefese sukretmek olsa gerek.

Sevgilerimi yolluyorum ve o tatli Maya'yi cok opuyorum.

Iyi hafta sonlari.

Adsız dedi ki...

ne renkli bir hayat
renki sebze meyveler renkli şehir ve insanlar renkli tebessümler
ve yorumlar

ama ben hala mayada kaldım biz aşalardayız maya sularında busefede itiraf ediyorum mayaya birdaha bakmaya geldim

Tijen dedi ki...

Sevgili Aynur,
Her zaman o kadar renkli değil hayatım inan. Ama New York'ta görülecek, yapılacak o kadar çok şey var ki ister istemez renkli oluyor. Maya'cığım çok tatlı gerçekten. Özlemiş olarak geliyorum eve hep.
*
Aybike'ciğim,
Gerçekten yaşadığımız, deneyimlediğimiz her güzel şey için şükretmek lazım!

nilay dedi ki...

Tijen'cim ;
kahvaltı en sevdiğim öğündür..ne de güzel fotoğraflamışsın tabakları...canım çekti bakarken :)) en çok senin kahvaltı tabağını beğendim...afiyet şeker olsun

sevgilerimle